عذر خواهی دولت دانمارک از محقق ایرانی
مدیر طرح چشمه نور ایران، با اشاره به تلاشهای وزارت امور خارجه برای حل مشکلات پیش آمده برای وی در دانمارک گفت: دولت کپنهاگ به صورت شفاهی از وی به خاطر برخورد زشتی که با این استاد دانشگاه در فرودگاه کپنهاگ شده عذر خواهی کرده است و به زودی مکاتبات لازم جهت عذرخواهی کتبی طرف دانمارکی انجام خواهد شد.
جواد رحیقی، در گفت: وگو با ایسنا اظهار کرد:در سال ۲۰۱۰ به عنوان یک شخصیت علمی در لیست تحریمها قرار گرفتم. پس از امضای برجام این تحریمها به طور کلی لغو شد. در فاصله کمی پس از رفع تحریم، به دعوت دولت آمریکا برای شرکت در کنفرانس بینالمللی انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم American Association for the Advancement of Sciences که در واشنگتن برگزار شد دعوت شدم. پس از آن نیز به عنوان مدیر طرح ملی چشمه نور ایران به دفعات به اروپا سفر کردم.
مدیر طرح چشمه نور ایران، با بیان این که این طرح بزرگ که با همکاری و مشاوره دانشمندان و کارشناسان اروپایی و حتی آمریکایی انجام میشود در سطح بینالمللی بسیار قابل احترام است و در اجرای آن با چند آزمایشگاه اروپایی همکاری داریم که در بررسی طراحیها و مراحل تحقیق و توسعه به ما کمک میکنند ادامه داد: در راستای پی گیری اجرای این طرح چندی پیش با چند نفر از همکاران طرح به یکی از آزمایشگاههای بزرگ اروپا رفته بودیم و در مسیر ترانزیت از دانمارک، پلیس فرودگاه دانمارک بدون هیچ توجیه و چارچوب قانونی اقدام به دستگیری من کرد، که البته با پیگیری ریاست پژوهشگاه دانشهای بنیادی، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاک و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اسرع وقت آزاد شدم.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه دانشهای بنیادی با بیان این که پس از مدتی مسئولان دولت دانمارک به خاطر اشتباه رخ داده از من رسما عذرخواهی کردند و مقدمات ادامهی سفرم را فراهم کردند، تاکید کرد:این رفتار دولت دانمارک با یک فرد که صرفا فعالیت علمی کاملا شفاف و روشن دارد و از همکاران اروپایی متعددی که به کشور ما مرتبا رفت و آمد میکنند، در اجرای طرح چشمه نور ایران استفاده میکند، خلاف عرف بینالملل و قابل سرزنش است.
وی افزود: اتفاق رخ داده در حال پیگیری بیشتر است و به زودی مکاتبات لازم در جهت عذرخواهی کتبی طرف دانمارکی انجام خواهد شد.
مدیر طرح چشمه نور ایران در ادامه با تشکر ازتلاشهای محمد جواد لاریجانی وعلی اکبر صالحی برای رفع این مشکل گفت:: رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی نیز با ارسال نامهای به وزیر امور خارجه شخصا از وی به خاطر پی گیریهای انجام شده جهت حل این مشکل تشکر و تقدیر کرد و من در این جا لازم میدانم که از سرعت عمل و رفتار حرفهای سفیر ایران و همکارانشان در کپنهاگ برای حل این مسئله تشکر و قدردانی کنم.
رحیقی با بیان این که بدیهی است کماکان من و همکاران طرح چشمه نور ایران به همکاری علمی و فنی خود با مراکز علمی جهان ادامه خواهیم داد و بروز چنین اشتباهاتی باعث بروز وقفه در انجام وظایف علمی و پژوهشی در کشور در راستای توسعه علم و فناوری نخواهد شد، تاکید کرد:تجربههای جهانی نشان داده است طرح بزرگ علمی نظیر چشمه نور ایران فقط با همکاریهای بینالمللی و در راستای توسعه علم و فناوری در ابعاد جهانی قابل اجرا است.
این استاد دانشگاه افزود:طرح علمی بزرگ چشمه نور ایران به دلیل شفافیت، امکان همکاریهای علمی و فنی گستردهای را در عرصه جهانی برای کشور ما به وجود آورده است و ماهیت علمی مراودات دوجانبه این طرح با آزمایشگاههای بزرگ جهان و تواناییهای موجود در این طرح امکان تبادل اطلاعات را بین دو طرف فراهم کرده و از اینرو آمد و شد کارشناسان امری طبیعی است.
وی در پایان از رییس جمهور خواست تا با اختصاص بودجه مناسب به این طرح، به نیاز علمی هزاران دانشمند ایرانی پاسخ دهد.