ظریف:‌روابط تهران و اسلام آباد مدل مناسب گسترش روابط با دیگر کشورهاست

  • سیاسی
  • سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ۸:۴۷
    کد خبر :243156

وزیر خارجه ایران گفت: روابط ایران و پاکستان می تواند به عنوان مدل خوبی در خصوص توسعه روابط ایران با دیگر کشورها مطرح شود.

محمدجواد ظریف’ وزیر خارجه ایران در ادامه سفر خود به پاکستان، شامگاه دوشنبه و در آستانه سال جدید در جمع ایرانیان مقیم اسلام آباد پایتخت این کشور حضور یافت.
‘محمدجواد ظریف’ در جمع ایرانیان مقیم اسلام آباد پاکستان با گرامیداشت هفتاد سال رابطه و دوستی ایران و پاکستان، گفت:جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که پاکستان را به رسمیت شناخت و در طول 70 سال روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، دو کشور همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار همدیگر بوده اند.
وی با خطیر توصیف کردن مسئولیت سفارت ایران در اسلام آباد، رایزنی های ایران در این کشور و دیگر نمایندگی های دستگاه های ایرانی مستقر در این کشور، از سفیر کشورمان در این کشور در خصوص اقدامات انجام شده برای گسترش روابط دوجانبه به ویژه بخش اقتصادی تقدیر کرد.
ظریف ادامه داد:طی دو سال گذشته افزایش چشمگیر روابط دوجانبه به ویژه در زمینه اقتصادی را شاهد بوده ایم و در حوزه روابط سیاسی و روابط نظامی و امنیتی نیز شاهد گسترش همکاری دوجانبه بوده ایم و سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران و ارتباطات نزدیک مقامات نظامی، سفر مقامات عالیرتبه دو کشور از این نمونه است.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد:تنها در زمانی می توانیم در شرایط کنونی در منطقه و جهان به سمت آرامش بیشتر حرکت کنیم که سیاست خارجی ما مبتنی بر روابط خوب با همسایگان باشد و اولویت دولت دوازدهم، علاوه بر تحقق اقتصاد مقاومتی گسترش ارتباطات با همسایگان است.
ظریف تصریح کرد:اگر وزارت امور خارجه بخواهد نقش خود را در تحقق اقتصاد مقاومتی به نحو شایسته ایفا کند، همسایگان جایگاه شایسته ای در این زمینه دارند و نقش پاکستان با مشترکات فراوان با ایران نیز ویژه است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش در این آیین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص رابطه با پاکستان گفت:معظم له می فرمایند که رابطه ما با پاکستان از رابطه با یک کشور دوست یا همسایه فراتر است و در واقع ما همیشه احساس نزدیکی به مردم پاکستان داریم.
وی گفت:باید گفت که از نظر میزان محبوبیت جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان، ایران از بیشترین میزان محبوبیت در میان مردم پاکستان برخوردار است و این، نشان دهنده نوع ارتباط دو کشور است.
وی تصریح کرد:روابط ایران و پاکستان می تواند مدلی برای روابط ایران با سایر کشورها باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز در این آیین در سخنانی با عرض خوش آمد به وزیر امور خارجه و هیات همراه به اسلام آباد، افزایش حدود 50 درصدی میزان مبادلات تجاری ایران و پاکستان در 9 ماهه سال جاری با وجود محدودیت های اقتصادی نظیر برقرار نشدن ارتباط بانکی را نشان تلاش سفارت کشورمان و کارکنان این نمایندگی و عزم تهران برای گسترش تعامل اقتصادی با اسلام آباد عنوان کرد.
‘مهدی هنردوست’ ابراز امیدواری کرد که با تحقق برنامه ریزی انجام شده برای سال آینده، میزان مبادلات تجاری و روابط دوجانبه ایران و پاکستان بیش از گذشته افزایش یابد.
به گزارش ایرنا محمدجواد ظریف’ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه به منظور انجام سفر سه روزه به پاکستان و دیدار با مقامات این کشور در راستای سفر دوجانبه، وارد فرودگاه’ بی نظیر بوتو’ اسلام آباد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در در رأس یک هیأت سیاسی – تجاری و به دعوت ‘خواجه محمد آصف’ همتای پاکستانی خود، سفر رسمی سه روزه خود به اسلام آباد را آغاز کرد.
ظریف در این سفر علاوه بر دیدار با همتای خود، با مقامات عالی رتبه پاکستانی از جمله نخست وزیر، وزیر کشور، رئیس مجلس و فرمانده ارتش این کشور دیدار کرده و درباره گسترش هر چه بیشتر روابط دوجانبه در همه زمینه های مورد علاقه گفت و گو و تبادل نظر می کند.
تلاش برای تسهیل و ایجاد زمینه های لازم در راستای گسترش روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه، به ویژه بخش های خصوصی دو کشور از اهداف این سفر عنوان شده است.
یک هیأت 30 نفره از بخش های مختلف بازرگانی و اقتصادی کشورمان، وزیر امور خارجه را در این سفر همراهی می کنند.
با توجه به روند رو به گسترش مناسبات اقتصادی ایران و پاکستان که آمارها نیز آن را تایید می کند، سفر ‘محمدجواد ظریف’ به پاکستان به همراهی جمعی از مسئولان عالیرتبه اقتصادی کشورمان و هیات 30همراه گامی بلند در راستای تحقق هدف پنج میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و پاکستان ارزیابی می شود.
فعالان سیاسی و اقتصادی و تحلیلگران سیاسی پاکستان انتظار دارند که این سفر به شکوفاتر شدن مناسبات اقتصادی دو کشور منجر شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید