طولانی شدن تهیه شناسنامه باغات موجب از بین رفتن بسیاری از باغات شده است
![طولانی شدن تهیه شناسنامه باغات موجب از بین رفتن بسیاری از باغات شده است](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2018/12/41-31.gif)
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف شناسنامه باغات تهران، گفت: تهیه شدن شناسنامه باغات موجب از بین رفتن بسیاری از باغات شده است.
محمد سالاری در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه شناسنامه تک باغات و اراضی مسجل در خصوص وضعیت باغات شهر تهران، گفت: ما در شهر تهران دو دسته باغ داریم. باغات به هم پیوسته و انبوه مانند باغات کن، فرحزاد، سوهانک، ازگل و کوهسار که نیاز به تشخیص باغ و غیر باغ بودن در شورای شهر تهران ندارند و باغ بودن آنها مسجل است و باید برای آنها طرحهای موضعی تدوین شود.
وی افزود: برای تدوین طرحهای موضعی این باغات به هم پیوسته خوشبختانه با پیگیری کمیسیونهای تخصصی شهرسازی و معماری و سلامت و محیط زیست به ویژه برای باغات کن و فرحزاد پس از رفت و برگشتهای چند ساله طی ماههای گذشته طرح های تهیه شده به تصویب و ابلاغ رسید.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم در طول مدیریت شهری دوره پنجم با اجرایی شدن مفاد طرحهای باغات پیوسته، فضاهای تفرجگاهی جذاب برای حضور مردم در این باغات و صیانت از آنها که در حال حاضر وضعیت نابهنجاری دارند ایجاد شود.
وی تاکید کرد: سایر باغات شهر تک باغات هستند که به موجب مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مرجع تشخیص باغ و غیر باغ شوراهای شهر هستند و پرونده این باغات جهت تشخیص به صورت تک تک به شورا میآید. در مجموع بررسیهایی که سازمان بوستانها و معاونت خدمات شهری با توجه به عکس های هوایی و بررسی پرونده ها انجام دادهاند کلیه قطعات و پارسلهای بالای ۵۰۰ متر مربع موضوع تشخیص باغ و غیر باغ است.
سالاری با اشاره به این که ۳۵ هزار هکتار از قطعات بالای ۵۰۰ متر مربع در تهران شناسایی شدهاند، افزود: بر اساس عکس های ماهوارهای ۹ هزار هکتار این قطعات دارای سبزینگی هستند که این میزان ۱۲ هزار و ۶۰ پارسل است.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، خاطرنشان کرد: از این ۹۰۰۰ هکتار ۱۷۰۰ هکتار باغات پراکنده و ۷۴۰۰ باغات به هم پیوسته هستند که سازمان بوستان ها در راستای حفظ و گسترش باغات برای ۶۰۸۳ قطعه اقدام به تهیه شناسنامه باغات کرده است که از این میزان ۱۶۱۴ قطعه دارای حکم باغ هستند و ۴۵۶۹ قطعه فاقد حکم باغ هستند.
وی ادامه داد: موضوع لایحه امروز این باغات هستند و شهرداری تهران لایحهای داده و میخواهد شورا دیگر به تک تک پرونده تشخیص باغات ورود پیدا نکند. در اصل شهرداری تهران طی سالها و در دهههای گذشته شناسایی و احصا میکرد و شناسنامه باغات را تهیه و مجوز شورای اسلامی شهر تهران را میگرفت.
به گزارش ایسنا، سالاری درباره تصمیم مشترک کمیسیونهای شهرسازی و سلامت شورا، گفت: اکنون شهرداری تهران شناسنامههای تهیه شده به شورای اسلامی شهر تهران را ارسال کرده است تا ما تصمیم بگیریم و پس از بررسیهای ما بر روی لایحه شناسنامه به این جمع بندی رسیدیم تا این پرونده ها به کمیسیون ماده هفتم بروند و آن جا فرایند قانونی طی شود و نهایتا نظریه کارشناسی آن کمیسیون به شورای اسلامی شهر تهران بیاید.
کمیسیون تخصصی شورای اسلامی شهر تهران نیز نظر خود را به صورت کلی اعلام و تبدیل به یک مصوبه خواهد کرد تا دیگر نیازی نباشد تک تک پرونده باغات در صحن شورای اسلامی شهر تهران بررسی شود، چرا که ممکن است این روند ۱۰ سال به طول بیانجامد. این طولانی شدن در تشخیص باغ موجب شده بسیاری از باغات ما از بین برود.