طرح توسعه گلخانهها، یکی از طرحهای اصلی اقتصاد مقاومتی است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح توسعه گلخانهها به دلایلی از جمله اشتغالزایی بالا، جذب دانش آموختگان کشاورزی و بهره وری در مصرف آب و تولید محصولات سالم، یکی از طرحهای اصلی اقتصاد مقاومتی است.به گزارش ایرنا، محمود حجتی روز یکشنبه در حاشیه افتتاح چند طرح بزرگ کشاورزی در استان اصفهان افزود: به همین دلیل نیز دولت همواره از این طرحها حمایت کرده و ارزانترین تسهیلات بانکها و صندوق توسعه را بدون هیچ محدودیتی به طرح توسعه گلخانهها اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح توسعه گلخانه ها، سال گذشته یکهزار و 500 هکتار زمین در کشور مورد هدفگذاری قرار گرفت که یکهزار و 200 هکتار آن به مرحله اجرا درآمد.
حجتی ادامه داد: برای سالجاری نیز دو هزار و 500 هکتار زمین در نظر گرفته شده است که با توجه به منابع و ظرفیتهای خوبی که در کشور وجود دارد امیدواریم این رقم نیز محقق شود.
وی با اشاره به دو طرح افتتاح شده در شهرستان دهاقان استان اصفهان گفت: در این دو طرح، تامین انرژی با استفاده از روشهای ابداعی و جدید انجام شده است.
حجتی تصریح کرد: حمایت وزارت جهاد کشاورزی از چنین طرحهایی باعث حفظ محیط زیست میشود.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: گلخانه مجتمع سبز ‘سایوان انرژی’ دهاقان با اقدامات خلاقانه خود از سیستم های گرمایشی و سرمایشی استفاده کرده و برای حفظ محیط زیست با نصب فیلترهایی به جذب گاز کربنیک پرداخته و آن را بعنوان خوراک به گلخانه تزریق کرده است که این کار علاوه بر ترسیب کربن باعث افزایش تولید و بهرهوری میشود.
وی افزود: در گلخانه سبزی و صیفی دانش ‘نهاد آسیا’ نیز که 24 هکتار مساحت دارد، تمام تجهیزات آن، بومی و ساخت داخل است و بصورت کاملا ارگانیک فعالیت می کند.
حجتی اضافه کرد: در این گلخانه از هیچگونه سم و کود شیمیایی استفاده نمی شود و مبارزه با آفات بصورت بیولوژیک صورت می گیرد.
وی ادامه داد: هدف هر دو طرح این است تا اشتغالزایی مفیدی صورت بگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم دهاقان و شهرضا را مهد گلخانههای پیشرفته دانست و افزود: این دو شهرستان از این لحاظ در کشور پیشرو هستند.
به گزارش ایرنا، دو طرح گلخانه سبزی و صیفی و طرح بهینه سازی انرژی، امروز در شهرستان دهاقان با حضور وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.
مرحله یک طرح گلخانه سبزی و صیفی با 32 هزار و 500 مترمربع مساحت به بهره برداری رسید.
در مرحله اول این گلخانه از آخرین فناوری برای تولید محصولات ارگانیک بهره گرفته شده و زمینه ایجاد اشتغال یکصد نفر از کارشناسان کشاورزی در این مجموعه طبق استانداردهای کشاورزی و زیست محیطی فراهم شده است.
برای این طرح 89 میلیارد ریال هزینه شده است.
همچنین پروژه بهینه سازی انرژی این شهرستان به مساحت17 هزار و 161 مترمربع امروز به بهره برداری رسید.
این پروژه زمینه اشتغال 60 نفر را فراهم آورده و هزینه اجرای آن 110میلیارد ریال بوده است.
از شاخصه های این طرح میتوان به سامانه بهینه سازی مصرف انرژی(CHP)، کنترل اقلیم الکتراکلیما، شبکه برودتی چیلر، بستر متحرک کشت سامانه بسته آبیاری، بومی سازی چراغ های رشد ( LED ) و جمع آوری و ذخیره سازی آب اشاره کرد.
در ادامه این برنامه، کلنگ میدان میوه و ترهبار شهرستان دهاقان با 27هزار مترمربع مساحت توسط وزیر جهاد کشاورزی نیز به زمین زده شد.
این میدان دارای مراکز استاندارد سورت و بسته بندی مبادله و مجموعه ترمینال توزیع میوه است.
مجری این طرح، بخش خصوصی است و اعتبار اجرای آن پنج میلیارد تومانی پیش بینی شده است.
شهرستان دهاقان در 96 کیلومتری غرب استان اصفهان قراد دارد.
جمعیت این شهرستان بر اساس آمار منتشره در سال 1390، 34 هزار و 149 نفر بوده است.
نام قدیم این شهرستان سمیرم سفلی بوده است و این منطقه در سال 82 به شهرستان تبدیل شد.