طرح “تبدیل مدارس متروکه به دهسرا “؛ میان زمین و هوا

    کد خبر :331971

طرح تبدیل مدارس متروکه به دهسرا که چندی پیش مورد تایید وزیر آموزش و پرورش قرار گرفت این روزها درگیر بروکراسی اداری شده و به نوعی معلق مانده است.

چندی پیش در پیشنهادی از سوی وزارت کشور به آموزش و پرورش این موضوع مطرح شد که مدارس متروکه و بدون استفاده که تعداد آنها به حدود ۲۰۰۰ مدرسه می‌رسد در اختیار سازمان دهیاری‌های وزارت کشور قرار گیرد تا آنها از این مدارس به عنوان “دهسرا” یا “خانه روستا” استفاده کنند. به عبارت دیگر قرارشد این دهسراها در روستاها همان فرهنگسراهای شهری در مقیاس کوچک باشند که در آنها کلاس‌های آموزشی برای زنان، دوره‌های توانمندسازی ، دوره‌های مشاوره‌ اجتماعی و بهداشتی برای خانواده‌ها و کلاس‌های ورزشی برای جوانان و… برگزار شود.

در این خصوص سعیدرضاجندقیان-معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز به ایسنا گفت: براساس نامه‌ای به استانداری و احصای این مدارس دریافتیم که در روستاهای کشور حدود ۲۰۰۰ مدرسه متروکه وجود دارد و به دلیل اینکه هزینه ساخت بنا نیز زیاد است ،تصمیم گرفتیم در صورت امکان از همین مدارس استفاده کنیم. به همین دلیل قرار شد که با وزارت آموزش و پرورش هماهنگی‌های لازم صورت گیرد تا آنها این مدارس متروکه را در اختیار دهیاری‌ها قرار داده و از این مدارس به عنوان “دهسرا” یا “خانه روستا” استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه اعتبار این “دهسرا” از بودجه دهیاری‌ها تأمین می‌شود و همچنین می ‌توان این بودجه اندک را با مشارکت‌های مردمی افزایش داد، اذعان کرد: این طرح برای وزیر آموزش و پرورش فرستاده شده است و منتظر پاسخ ایشان هستیم و فکر می‌کنم با توجه به رویکرد مناسب وزیر آموزش و پرورش به زودی به پاسخ برسیم.

به گزارش ایسنا، این درخواست مدت زیادی بی جواب نماند و با واکنش‌هایی از سوی آموزش و پروش همراه شد به طوری که وزیر آموزش و پروش این طرح را تایید کرد.

پس از تأیید طرح از سوی آموزش و پرورش، معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور رویکرد وزیر آموزش و پرورش را در این زمینه مثبت دانست و با اشاره به اینکه باوجود تایید طرح، اما فقط پیشنهادی از آموزش و پرورش مبنی براینکه این مدارس خریداری یا اجاره شوند دریافت کردیم و این طرح درگیر بروکراسی اداری شده است، افزود: اینکه مدارس توسط وزارت کشور خریداری یا اجاره شوند در واقع به نوعی از یک جیب دولت به جیب دیگر است. همچنین قرار نیست که از تبدیل مدارس متروکه به دهسرا منفعت مالی حاصل شود.

وی با بیان اینکه باید در هر اقدامی رویکرد توسعه گرایانه وجود داشته باشد، یادآور شد: این مدارس برای مردم است و پس از تبدیل شدن به دهسرا نیز قرار است مورد استفاده همان مردم قرار گیرد. یعنی قصد نداریم از این مدارس درآمد زایی کنیم.در حقیقت باید گفت چه اقدامی بهتر از این که وزارت کشور این مدارس را سامان دهد و سپس به مردم بازگرداند.

بنابراین گزارش، با وجود تأیید طرح تبدیل مدارس متروکه روستاها به دهسرا توسط وزیر آموزش و پرورش اما به نظر می‌رسد این طرح همچنان میان زمین و هوا مانده و مانند طرح‌های دیگر درگیر بروکراسی اداری شده است.طرحی که می‌تواند نقش موثری در اعتلای فرهنگی،بهبود معیشت و ارتقای آموزش روستاییان داشته باشد و زمینه توانمند سازی روستاییان از طریق آموزش را فراهم سازد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید