ضعف انگلیس در حفظ گونهها با خروج از اتحادیه اروپا
تحلیلهای جدید گروههای زیست محیطی پیشبینی کرده است که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) برنامههای محافظتی این کشور برای دلفینها و پرندگان دریایی تضعیف خواهد شد.
به گزارش ایسنا، تحت برنامه «اقدام برای پرندگان دریایی» اتحادیه اروپا، صنعت ماهیگیری موظف است نوعی ماهیگیری را که در آن قایقها به طور تصادفی دلفینها، پرندگان دریایی و دیگر گونهها را صید میکنند، متوقف کند.
سالانه بیش از ۳۰۰ هزار قطعه نهنگ، دلفین، گراز ماهی و دیگر آب بازسانان و همچنین ۳۰۰ هزار پرنده دریایی در سراسر جهان به دلیل به دام افتادن در تورهای ماهیگیری تلف میشوند.
مدیر سیاستهای حفاظت از نهنگها و دلفینها با بیان اینکه انگلیس هنوز به اندازه کافی نظارت، درک و مقابله با این معضل را نداشته و هر سال هزاران پستاندار دریایی در آبهای انگلیس میمیرند اظهار کرد: بیشتر کشورهای عضو حتی الزامات موجود در این زمینه را نیز اجرا نمیکنند. به همین دلیل انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا ضمن بهبود اقدامات خود در این زمینه باید از موافقت و همکاری دیگر کشورهایی که در آینده در آبهای انگلیس به ماهیگیری میپردازند نیز اطمینان حاصل کند.
رئیس سیاستهای دریایی صندوق جهانی طبیعت (WWF) در این ارتباط گفت این صنعت کنترل بیشتری از آنچه که ناوگان ماهیگیری انگلیس اعمال کرده نیاز دارد اما این نباید به معنی از دست رفتن محافظت از گونههای بیش از حد صید شده باشد. سیاست مشترک شیلات اتحادیه اروپا (CPF) در حال حاضر شروع به حل این مشکل کرده و روند را در مسیر درست پیگیری میکند.
برخی طرحهای مثبت در بیانیه وزارت محیط زیست انگلیس از جمله برنامههای بهبودی انگلیس برای تهی سازی سهامها وجود دارد اما دولت در عین حال میتواند اقدام به نظارت از راه دور قایقها در سراسر ناوگان ماهیگیری این کشور را نیز داشته باشد.
به گزارش گاردین، در صورتی که وزیران انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا خواهان ایجاد شیلاتی پایدار هستند باید علاوه بر ایجاد قوانینی مبنی بر تعهدی آشکار نسبت به اکوسیستم دریایی سالمتر با همسایگان اروپایی خود نیز همکاری کنند.