ضرورت تقویت همکاریهای علمی برای رفع مشکلات اکوسیستم دریای خزر
وزیر علوم از آمادگی ایران برای انجام پروژههای بزرگ علمی در جهت حل مشکلات اکوسیستم دریای خزر خبر داد و گفت: باید همکاریها و تحقیقات علمی ایران با کشورهای اطراف دریای خزر به منظور پیشگیری از بروز مشکلات بزرگ اکوسیستمی در این منطقه تقویت شود و گسترش یابد.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در دیدار با نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور همکاری با دولتهای منطقه خزر که امروز در وزارت علوم برگزار شد، بر توسعه همکاریهای علمی بین ایران و کشورهای همسایه و بخصوص روسیه تاکید کرد و گفت: خوشبختانه نزدیکیهای فرهنگی و تاریخی قابل توجهی بین ایران و بخشهای مهمی از فدراسیون روسیه وجود دارد که این مهم، زمینه خوبی را برای توسعه همکاریهای علمی دو کشور فراهم کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاههای حاشیه دریای خزر در سالهای گذشته، اتحادیهای را تشکیل دادند و بیش از 20 سال همکاریهای این اتحادیه ادامه دارد و در این راستا چندین نشست نیز برگزار شده است و ما بسیار علاقهمند هستیم همکاریهای علمی خود را توسعه بدهیم.
وزیر علوم با تاکید بر تمایل ایران جهت تقویت و گسترش انجام تحقیقات علمی در رابطه با دریای خزر و اکوسیستم اطراف آن، گفت: تمایل داریم پروژههای بزرگی با حمایت کشورهای ایران و فدراسیون روسیه تعریف شود تا قبل از اینکه مشکلات بزرگی برای مجموعه زیست محیطی ارزشمند دریای خزر ایجاد شود، با انجام پروژههای علمی جلوی این مشکلات را بگیریم.
دکتر غلامی خاطرنشان کرد: دانشگاههای ایران توان علمی بسیار خوبی برای انجام تحقیقات علمی مشترک با سایر کشورها را دارند که حمایتهای قوی از این دانشگاهها میتواند منشأ شکلگیری پروژههای بزرگ در همکاریهای علمی دو کشور باشد.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر همکاری دانشگاههای بزرگ ایران با تعدادی از دانشگاههای روسیه شکل گرفته است که این همکاریها ظرفیتهای مهمی را برای انجام پروژههای علمی بزرگ فراهم کرده است.
وزیر علوم همچنین بر ضرورت مبادله اساتید دو کشور ایران و روسیه تاکید کرد و گفت: علاقهمندی برای مبادله اساتید به منظور انجام همکاریهای تحقیقاتی مشترک وجود دارد و انتظار ما این است که این همکاریها علاوه بر مبادله اطلاعات علمی در زمینه فناوریهای جدیدنیز شکل بگیرد.
دکتر غلامی با تاکید بر اینکه از تحصیل دانشجویان ایرانی در کشورهای دنیا حمایت میکنیم، اظهار کرد: در مورد دانشجویان در حال تحصیل در سایر کشورها، سیاست ما این است که از این دانشجویان حمایت شود، ولی برای همکاری بین کشورهای همسایه اهمیت بسیار زیادی قائل هستیم و برای پذیرش دانشجویان روسیه که علاقهمند به تحصیل در دانشگاههای ایران بخصوص در رشتههای تاریخ، فرهنگ، ایرانشناسی و غیره… هستند، آمادگی لازم را داریم.
به گفته وی توسعه همکاریهای سفارت ایران در مسکو و همچنین مسکو در تهران میتواند زمینه خوبی را برای توسعه همکاریهای علمی – تحقیقاتی دو کشور فراهم کند و ما خوشحال هستیم که در نتیجه این همکاریها، اساتید و دانشمندان ما با یکدیگر ملاقات کرده و در خصوص ایدهها، فناوریها و تحقیقات جدید تصمیمگیری کنند و تبادل نظر داشته باشند.
وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ایران، آماده است که کرسیهای زبان فارسی و دورههای ایرانشناسی را در کشورهای منطقه بخصوص روسیه راهاندازی کند.