ضرورت تامین حقوق متقابل پزشک و بیمار

    کد خبر :279042

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری، گفت: سازمان نظام پزشکی وظیفه دارد با کسانی که می خواهند قداست پزشکی را خدشه دار کنند، برخورد کند.

به گزارش مهر، محمود عباسی، در همایش انتظامی سازمان نظام پزشکی، افزود: رسالت ایجابی سازمان نظام پزشکی پیگیری مطالبات این جامعه و همچنین حمایت از تابعان حرف پزشکی است. علاوه بر آن این سازمان وظیفه دارد با کسانی که می‌خواهند حرمت و قداست جامعه پزشکی را خدشه دار کند، مقابله کند.

وی ادامه داد: دادسراهای انتظامی نیز به همین دلیل شکل گرفت تا با کسانی که با اقدامات نابخردانه حقوق صاحبان این حرف را تضعیف می‌کنند، بایستد.

عباسی گفت: حوزه انتظامی سازمان نظام پزشکی باید راهکاری در پیش گیرد که با بهره گیری از آن زمینه‌ای فراهم شود تا حقوق متقابل پزشک و بیمار تامین شود. برخی می‌پندارند تنها وظیفه سازمان نظام پزشکی دنبال کردن حقوق بیماران است اما این سازمان وظیفه و رسالت اصلی خود را صیانت از حقوق صاحبان این حرف تعیین کرده است، چون در صورت محقق شدن این موضوع حقوق بیمار نیز تضمین می‌شود.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در ادامه با بیان اینکه باید تدبیری اندیشید که اظهارات مربوط به حوزه پزشکی به سازمان نظام پزشکی محول شود، افزود: یکی از نکات اساسی در زمینه حقوق پزشکی موضوع رضایت و برائت است. تا پیش از اصلاح قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ تعهد پزشک تعهدی بی نتیجه بود یعنی وقتی پزشک شکم بیمار را باز می‌کند فضای خطرآفرینی ایجاد می‌شود که ممکن است در نتیجه اعمال او بیمار آسیب ببیند یا فوت کند. استدلال قانونگذار این بود که همه سازوکارها باید تدبیر شود و اگر اقدامات پزشک منجر به آسیب بیمار شود برائت قبل از عمل می‌تواند کارساز شود.

وی گفت: در سال ۹۲ این رویکرد تغییر داده شد و مسئولیت مبتنی بر تعهد تعریف شد. بر این اساس اگر پزشک همه سازوکارهای لازم را برای بیمار در نظر بگیرد و براساس آخرین دستاوردهای روز عمل کند و اقدامات او در چارچوب قانونی باشد، مسئولیتی نخواهد داشت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید