ضد و نقیض‌های”نان”!

    کد خبر :119120

در حالی که معاون وزیر جهاد کشاورزی از بالا رفتن کیفیت آرد و نان خبر می‌دهد، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک پایین بودن کیفیت آرد یارانه‌ای را یکی از دلایل کاهش کیفیت نان سنگک اعلام کرده و می‌گوید ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آردهای دولتی ناراضی‌اند.

روز گذشته یزدان سیف – مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی- درباره ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان طی نیمه امسال اظهار کرد: براساس آزمایش‌های انجام شده پروتئین گندم امسال یک تا یک و نیم درصد افزایش یافته و با آنکه در سال ۱۳۹۶ واردات گندم نداشته‌ایم، کیفیت نان ایرانی از نمره ۸۲ به ۸۴ بیشتر شده است که ثمره زحمات معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی است.

این اظهارات در حالی مطرح شد که محمدرضا نظرنژاد – رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی -گفت: آردهای دولتی که در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد، کیفیت بسیار نامرغوبی دارد و ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آنها شاکی هستند، چرا که نان سنگک باید با گندم مناسب و آرد با گلوتن (پروتئین در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد.بالا باشد که خمیر حاصل از آن نرم و برای پخت سنگک مناسب باشد. اما در حال حاضر به دلیل نامرغوب بودن گندم و آرد دولتی شاهد نارضایتی نانوایان، مردم و حتی مسئولان هستیم.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آردهای دولتی یارانه‌ای رضایت ندارند، افزود: در شرایطی که مزد کارگران و دیگر هزینه‌های تولید مانند گاز، آب و … افزایش یافته است و دولت وظیفه دارد هر ساله بر اساس نرخ تورم قیمت‌های جدید تمام شده محصولات مختلف از جمله نان را محاسبه و اعلام کند، سه سال است که نرخ جدیدی برای نان سنگک اعلام نشده است.

رئیس اتحادیه نان سنگکی ادامه داد: در چنین شرایطی که نانوایان با افزایش هزینه‌هایی مانند رشد ۶۰ برابر قیمت گاز افزایش هزینه‌های تولید مانند مالیات، بیمه، دستمزد کارگران و … مواجه هستند و نرخ نان افزایش پیدا می‌کند، ضرر و زیان تنها حاصل کار نانوایان است اما آنها با دولت همکاری کرده‌اند و طی سال‌های گذشته قیمت نان را افزایش نداده‌اند.

نظرنژاد با اشاره به اینکه در پیشنهاد افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان در مردادماه امسال از سوی اتحادیه پذیرفته نشد، گفت: این میزان افزایش قیمت دردی از صنعت دوا نمی‌کند و حداقل باید ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت نان بیشتر می‌شد اما چنین اتفاقاتی سبب می‌شود که تخلفات در واحدهای خبازی نمود و بروز بیشتری پیدا کند.

وی اظهار کرد: در ابتدا ۲۰ درصد از نانوایی‌ها از آرد آزادپز استفاده می‌کردند و قرار بود هر ساله ۲۰ درصد به این میزان اضافه شود و در سال ۱۳۹۶ تصدی‌گری در حوزه آرد به اتحادیه‌های متولی از جمله اتحادیه‌های نانوایی واگذار شود تا به تدریج آرد یارانه‌ای به دولتی که هزینه زیادی نیز برای دولت دربردارد، جمع شود اما تاکنون این کار انجام نشده و بهترین شیوه برای مدیریت آرد و نان از نظر کمی و کیفی واگذاری آن به بخش خصوصی است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید