صعود 24 هزار واحدی شاخص بورس
پس از روند کاهشی که بازار سرمایه از تاریخ ۲۲ دی ماه آغاز کرده بود، در سه روز اخیر شاهد روند مثبت آن هستیم. امروز شاخص کل با افزایش حدود ۲۴ هزار واحد به دو میلیون و ۸۰۴ هزار واحد رسید و توانست پس از سه روز، مجدداً کانال ۲.۸ میلیون واحد را بازپس گیرد.
در شانزدهمین روز بهمنماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران ۲۳ هزار و ۹۳۱ واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و ۸۰۴ هزار و ۴۲۷ واحد رسید. از ۲۲ دیماه به بعد، بازار سهام در نوسان کاهشی قرار گرفت و تنها در شش روز مثبت بود، اما در سه روز اخیر رشد کرده و امروز توانست به کانال ۲.۸ میلیون واحد بازگردد که در تاریخ ۱۳ بهمن از دست رفته بود.
شاخص هموزن نیز در این روز ۷۸۲۶ واحد افزایش پیدا کرد و به ۸۷۸ هزار و ۱۱۷ واحد رسید. در چهارمین روز هفته، ۲۶۸ سهام مثبت و ۶۹ سهام منفی بودند و به طور کلی بازار سهام ۰.۸۶ درصد رشد داشت. تعداد معاملات امروز حدود ۳۶۳ هزار فقره بود که ارزش آن به ۸۴۱۸ میلیارد تومان رسید.
نمادهای وغدیر، نورزی و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند و نمادهای پرتراکنش شامل غانیزان، سیسکو و محتشم بودند.
در فرابورس ایران نیز شاخص ۲۹۸ واحد رشد داشت و به ۲۶ هزار و ۹۶۱ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس ۲۹۴ هزار فقره بود و ارزش آن به ۷۶ هزار میلیارد تومان رسید. آریا، مارون و نیشکر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و نمادهای نیشکر، شمس و سامان نیز از پرتراکنشترین نمادها بودند.
از روز دوم آبان ماه، بازار سرمایه روند صعودی به خود گرفت و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. در این مدت، شاخص کل بورس حدود ۴۰ درصد رشد کرد که بیشترین بازدهی را نسبت به بازارهای رقیب مانند ارز، سکه و طلا داشت.
در تاریخهای مختلف، بازار سرمایه از کانالهای ۲.۲ میلیون تا ۲.۹ میلیون واحد عبور کرده و اخیراً در محدوده ۲.۸ میلیون واحد در نوسان است. برخی کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه از نظر بنیادی شرایط مناسبی دارد، اما عوامل سیاسی، کمبود نقدینگی، بیاعتمادی سهامداران و نوسانگیریها مانع رشد مطلوب آن شده است.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، اخیراً اظهار داشت که بورس در چند ماه گذشته رشد خوبی داشته و این رشد به دلیل عدم دخالتهای دستوری و حمایت دولت در زمان شکست بازار بوده است. او افزود که دولت تنها باید در مواقع شکست بازار دخالت کند، نه در تمام امور بازار.