صادرات دارو متوقف نشده است/واکنش به استعفای مدیر دارویی
سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید دارو در کشور، صادرات دارو متوقف نشده است.
ایرج حریرچی روز سه شنبه در نشست خبری که در محل ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، در ابتدا به تشریح مهم ترین موضوعات حوزه سلامت کشور پرداخت و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.
وی در پاسخ به سئوال مبنی بر اینکه گفته میشود صادرات دارو متوقف شده است، افزود: به هیچ وجه این موضوع صحت ندارد.
حریرچی با اشاره ظرفیت ۳تا۴برابری تولید دارو در کشور، گفت: شاید اگر در برخی اقلام دارویی دچار کمبود شویم، از صادرات آن جلوگیری شود. اما داروهای صادراتی ایران از این دسته از داروهایی نیست که در داخل کمبود داشته باشیم.
وی در واکنش به شایعه استعفای رئیس سازمان غذا و دارو، افزود: چنین خبری صحت ندارد، نه استعفا مطرح بوده نه با آن موافقت می کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با تأخیر در پرداخت کارانه پرسنل بیمارستان ها ضمن اظهار تأسف و شرمندگی از طولانی شدن پرداخت کارانه ها گفت: بعضی دانشگاه ها ۱۴ تا ۱۶ ماه بدهی کارانه به پرسنل دارند اما به طور متوسط تأخیر در پرداخت کارانه پرسنل بین ۹ تا ۱۰ ماه است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با آخرین وضعیت پرداختی هزینه های سلامت مردم بعد از اجرای طرح تحول سلامت اظهار داشت: در سالهای ۸۸ تا ۹۱ میزان پرداختی از جیب مردم بابت هزینه های سلامت، ۵۴ تا ۵۸ درصد و به طور میانگین ۵۶ درصد بود.
حریرچی افزود: بعد از اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۳ میزان پرداختی به ۳۸.۷ و در سال ۹۴ به ۳۸.۱ کاهش پیدا کرد.
وی یادآور شد: با آماده شدن حساب های ملی سلامت مربوط به سال ۹۵، مشخص گردید که پرداختی از جیب مردم به ۳۵.۲ درصد کاهش پیدا کرده که این دستاورد بسیار مهمی است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، این پرداختی شامل کل هزینه های سلامت اعم از بستری، سرپایی، خدمات درمانی، دارویی و غیره می شود.
حریرچی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد با توجه به پرداختی ۳۵.۲ درصدی هزینه های سلامت از جیب مردم، این رقم حدود ۴۰ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان بوده است.
این مقام مسئول، کل هزینه های سلامت در سال ۹۵ را ۱۱۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه در پایان برنامه ششم باید سهم پرداختی مردم بابت هزینه های سلامت به کمتر از ۲۵ درصد برسد، گفت: در صورتی که به چنین سهمی برسیم هزینه های کمرشکن و فقرزا در حوزه سلامت کاهش پیدا خواهد کرد.
حریرچی در ادامه به موضوع قیمت دارو اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه مسلم است در سال جاری برای سبد دارویی افزایش ۹ درصدی قیمت را داشته ایم که بعضاً ممکن است بعضی داروهای خارجی نیز کاهش قیمت داشته باشند. زیرا ما در سال ۹۶ پیش بینی کردیم ۳۰۰ میلیون دلار کاهش واردات به همراه کاهش قیمت برای داروهای وارداتی در سال ۹۷ داشته باشیم.
وی در ادامه به حاشیه های اخیر مربوط به وزیر بهداشت که در شبکه های اجتماعی انعکاس یافته است، اشاره و تصریح کرد: وزیر بهداشت تاکنون بیش از ۳۸۰ سفر استانی داشته است که در این سفرها با مردم مختلف گفتگو و بحث می کند که بعضا با شوخی همراه است. اما نکته ای که نباید از آن غافل شد، اقدامات مثبتی است که در لابلای اخبار منفی فراموش می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: به طور مثال میزان اطلاع به بیماری سل در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۴۴ مورد است که این آمار در برخی از کشورهای همسایه ما بین ۲۵۰ تا ۲۸۰ مورد در هر صد هزار نفر است و در یکی از کشورهای توسعه یافته نزدیک ایران این عدد ۱۲۰ در هر صد هزار نفر است. این در حالی است که این آمار در ایران ۱۲ هزار نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
به گزارش مهر ،وی گفت: متأسفانه ما اخبار مثبت حوزه سلامت را خوب نمی بینیم اما به محض اینکه یک خبر منفی اتفاق می افتد آن را بیش از اندازه بزرگ می کنیم.
حریرچی با اشاره به حضور رئیس جمهور در سازمان ملل، اظهار داشت: با توجه به اقدامات موفق ایران در زمینه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر قرار است جایزه مبارزه با بیماری های غیر واگیر در سازمان ملل به ایران اهدا شود که این موضوع از اهمیت زیادی در دنیا برخوردار است. ضمن اینکه وزیر بهداشت نیز به عنوان یکی از ۲۰ نفر کمیسیونر در مبارزه با بیماری های غیر واگیر انتخاب شده است.
وی در ادامه به موضوع جمعیت سالمندی اشاره و یادآور شد: افراد بالای ۶۵ سال به عنوان جمعیت سالمند شناخته می شوند که در چند دهه گذشته جمعیت سالمند ایران در حد ۵ درصد بوده است اما به دنبال رخداد دو اتفاق در کشور که افزایش سن امید به زندگی بوده است، شاهد رشد جمعیت سالمند کشور هستیم که می بایست تدابیر لازم را برای زندگی سالم این افراد مورد توجه قرار دهیم.