شیوع عفونتهای ادراری در پسران ختنه نشده
یک جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه عفونتهای ادراری در کودکان پسر ختنه نشده شایعتر است، گفت: در کودکان اختلالات مادرزادی و ژنتیکی نیز آنها را مستعد عفونت ادراری میکند.
دکتر امیر ایجادی درباره مشکلات ادراری اظهار کرد: افراد تا زمانی که در دستگاه ادراری و کلیههای خود دچار مشکل نشوند به پزشک مراجعه نمیکنند درحالی که سیتم کلیه بخش فعالی در خونرسانی و تنظیم فشارخون دارند.
وی با بیان اینکه عفونتهای ادراری جزو مسائل شایعی محسوب میشوند که علت آن در بزرگسالان و کودکان متفاوت است، افزود: در کودکان اختلالات مادرزادی و ژنتیکی آنها را مستعد عفونت ادراری میکند که جزو شایعترین اختلالات در رشد کودکان محسوب میشود.
این جراح کلیه و مجاری ادراری عنوان کرد: در بزرگسالان عادات اجتماعی اشتباه، رفتارهای نادرست ادراری و عدم رعایت مسائل اخلاقی سبب بروز عفونتهای ادراری میشود که شایعترین عفونت ادراری ریفلاکس و برگشت ادرار به کلیهها است که اگر زود تشخیص و درمان نشود آسیبهای جبران ناپذیری را به کلیهها وارد میکند.
ایجادی با بیان اینکه ۸۰ درصد زنان در طول عمر خود حداقل یک بار دچار عفونت ادراری میشوند، یادآور شد: احتمال این عفونت در مردان و کودکان کمتر است، اما همچنان رعایت نکردن مسائل بهداشتی این مسئله را تشدید میکند.
وی اضافه کرد: پسر بچهها قبل از ختنه شدن عفونت ادراری ممکن است مبتلا شوند اما بعد از ختنه این عارضه برطرف میشود بنابراین عفونت ادراری در پسرهای ختنه نشده چندین برابر پسرهای ختنه شده است.
این جراح کلیه و مجاری ادرار گفت: عفونت ممکن است در کودکان با تب یا درد در قسمت تحتانی شکم و سوزش ادرار همراه باشد و حتی ممکن است به علت سوزش ادرار، تمایل به ادرار کردن نداشته البته ممکن است عفونت بدون نشانه و پنهان باشد که نیاز به معاینه و آزمایش پزشک دارد.