شیوع آنفلوآنزای H1N1 در کشور/«کرونا» در رتبه سوم بیماری‌های تنفسی

    کد خبر :1116579
آنفلوآنزای H1N1 در کشور

هر ساله در فصل سرما، کشور دو پیک عمده آنفلوآنزا را تجربه می‌کند و در حال حاضر، کشور در پیک آنفلوآنزای فصلی H1N1 قرار دارد. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، این پیک بیماری احتمالاً تا پایان دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

در حالی که خطر ابتلا به این بیماری برای تمامی گروه‌های سنی وجود دارد، هشدارهای متخصصان به ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای است و بر رعایت نکات بهداشتی تأکید می‌شود.

افزایش بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال

دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت: «ویروس‌ها و باکتری‌ها عوامل اصلی بیماری‌های تنفسی هستند و میزان ابتلا به این بیماری‌ها در فصل سرد سال افزایش می‌یابد.» او توضیح داد که شرایط دمایی و بیولوژیکی فصل سرد برای تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی بسیار مناسب است و این موضوع محدود به ایران نیست بلکه یک روند جهانی است.

شیوع بالای آنفلوآنزای H1N1 در کشور

مرادی همچنین به شیوع گسترده آنفلوآنزای H1N1 در ایران و برخی کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود: «این بیماری بیشترین سهم را در بین بیماری‌های تنفسی به خود اختصاص داده است و در حال حاضر کشورهای مختلف با شیوع انواع مختلف آنفلوآنزا مانند تیپ B و H5N1 نیز مواجه هستند.»

روند افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی

وی با بیان اینکه میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذرماه افزایش یافته، گفت: «در هفته پایانی آذرماه، حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی گزارش شده مربوط به آنفلوآنزا بود.» همچنین در هفته اول دی‌ماه، سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی نسبت به هفته پایانی آذر افزایش داشته است. پس از آنفلوآنزا، رینوویروس‌ها که عامل اصلی سرماخوردگی هستند، دومین عامل شایع بیماری‌های تنفسی به شمار می‌روند.

کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی

مرادی درباره وضعیت کرونا نیز گفت: «پس از آنفلوآنزا و رینوویروس‌ها، کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. کرونا اکنون به بیماری بومی تبدیل شده و دیگر به شدت گذشته نیست. سازمان جهانی بهداشت نیز کرونا را از لیست اضطرار بیماری‌های تنفسی خارج کرده است.»

بازگشت به الگوی پیش از کرونا

دکتر مرادی افزود که به طور معمول دو پیک آنفلوآنزا در سال وجود دارد؛ پیک اول در ماه‌های آذر یا دی و پیک دوم در روزهای منتهی به فروردین ماه. به گفته وی، اکنون الگوی زمانی و شیوع آنفلوآنزا مشابه دوران پیش از پاندمی کرونا شده است و مسائلی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی که در دوران کرونا رایج بود، باعث تغییر در زمان‌بندی ابتلا به این بیماری‌ها شده بود.

سهم آنفلوآنزا از بستری‌ها و نیاز به اقدامات پیشگیرانه

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از افرادی که به دلیل عفونت‌های تنفسی در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، مبتلا به آنفلوآنزا هستند، گفت: «این روند تا پایان دی‌ماه ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود که با کاهش تدریجی موارد، پیک اول بیماری فروکش کند.»

لزوم رعایت موازین بهداشتی برای گروه‌های پرخطر

مرادی تأکید کرد: «سالمندان، افراد دارای بیماری‌های مزمن، و زنان باردار از گروه‌های پرخطر در برابر آنفلوآنزا هستند و باید از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند و نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را جدی بگیرند.»

وی همچنین افزود که شست‌وشوی مرتب دست‌ها و تهویه مناسب هوا در فضاهای عمومی، به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها، از راه‌های مؤثر برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی است.

تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر

دکتر مرادی در پایان به گروه‌های پرخطر توصیه کرد که در صورت در دسترس بودن، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و افزود: «بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهرماه است، اما در صورت امکان، هنوز هم تزریق واکسن برای گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود. همچنین افراد مبتلا به آنفلوآنزا باید تا زمان بهبودی در منزل بمانند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کنند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید