شکست انحصار دارویی رژیم صهیونیستی در مقابل ایران
دارو به عنوان یک کالای استراتژیک، نقش بسزایی در روابط تجاری کشورها بر عهده دارد و حتی توانسته موجبات قدرت نمایی کشورها را نیز رقم بزند.
به گزارش مهر، تولید داروهای بیماری های خاص و صعب العلاج، همواره در اختیار چند کمپانی دارویی در دنیاست که بعضا همین شرایط، باعث شده تا قدرت نمایی کمپانی ها برای سایر کشورها که نیازمند این دسته از داروها هستند، به رخ کشیده شود.
داروهای ضد ام اس ، از جمله داروهایی هستند که تولید آنها نیازمند دانش و تکنولوژی پیشرفته ای است که قطعا تعداد معدودی از کشورها به این دانش و تکنولوژی دسترسی دارند.
دکتر صدیقه سادات نعیمی مدیر پژوهشی شرکت توفیق دارو، در گفتگو با خبرنگار مهر ، گفت: کار تحقیقاتی برای تولید داروی «گلاتیرامر استات» از سال ۸۹ در شرکت توفیق دارو آغاز شد و ما توانستیم در سال ۹۱ به دانش فنی این دارو و ساخت ماده موثره آن دست یابیم.
وی با بیان این مطلب که برند اصلی این دارو متعلق به یک شرکت اسرائیلی است، افزود: با توجه به اینکه این دارو برای کنترل بیماری ام اس استفاده می شود و امکان واردات آن به کشور وجود نداشت. از این رو ما تلاش کردیم با ساخت ماده موثره بر تهیه فرمولاسیون آن نسبت به تولید گلاتیمیر استات در شرکت های داخلی اقدام کنیم.
یعقوب حقیقت نیا مدیرعامل شرکت توفیق دارو وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، با اشاره به ارزآوری ۲۰ میلیون دلاری تولید داروی «گلاتیرامر استات»، گفت: برند اصلی این دارو متعلق به یک شرکت اسرائیلی بوده و تا به امروز حتی یک عدد از این دارو وارد ایران نشده است.
وی افزود: ما توانستیم دانش فنی و فرمولاسیون تولید این دارو را در شرکت توفیق دارو به دست بیاوریم و بر همین اساس با یکی از بزرگ ترین شرکتهای ترکیهای برای تولید آن در این کشور به توافق رسیدیم.
حقیقتنیا با تأکید بر اینکه تکنولوژی ساخت این دارو بومی بوده، افزود: ما توانستیم با بهینهسازی فرمولاسیون این دارو، اثردهی آن را قابل رقابت با برند خارجی نماییم.
در همین راستا متخصصان داخلی در یک شرکت تولید کننده داروی ایرانی، با توجه به دستورالعملهای جدید در کنترل فشار خون و بررسی داروهای مصرف شده در بازار کشورهای توسعهیافته، اقدام به تولید داروهای ترکیبی کردند. این داروها از داروهای قلبی عروقی و در دسته داروهای ضد فشار خون طبقهبندی میشوند.
این اولین بار است که یک شرکت داروسازی در ایران موفق به تولید ترکیب سه دارو برای درمان فشار خون شده است.
این بسته دارویی کنترل فشار خون شامل چهار محصول با نامهای والزودک (VALZODEC)، والزومیکس (VALZOMIX)، والزودک ـ اچ سی تی (VALZODEC HCT ) و والزومیکس اچ سی تی (VALZOMIX HCT) است. «والزودک اچ سی تی» از ترکیب دو داروی کنترل فشار خون «والسارتان» و «هیدرو کلروتیازید» تولید شده است.
دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در مراسم رونمایی از چند داروی ضد ایدز و هپاتیت در شرکت باختر بیوشیمی کرمانشاه، گفت: خوشحالیم که کمتر از یک سال پس از ورود این دارو به بازارهای بین المللی، دوستان ما در استان کرمانشاه توانستند این دارو را تولید کنند و قیمت آن در ایران یک دهم داروهای خارجی است.
وی افزود: از جمله داروهایی که برای اولین بار به بهره برداری می رسد یک قلم برای پیشگیری هپاتیت B و یک قلم برای هپاتیت C و یک قلم برای پیشگیری از ایدز است و ۲ قلم دیگر قبل از عید به بهره برداری رسیده که در مجموع امروز ۵ قلم داروی جدید بهره رونمایی می شود.
وزیر بهداشت، گفت: کمتر کسی می تواند باور کند در این سطح از تکنولوژی محصولی در تراز بین المللی تولید شود.
دکتر سید مسعود نبوی رئیس مرکز تحقیقات مغز و اعصاب علوم شناختی، گفت: داروهای مورد نیاز بیماران ام اس، در ایران همتراز با کشورهای پیشرفته دنیا در حال تولید و مصرف است. بسیاری از داروهایی که امکان واردات آن به کشور را نداشتیم و یا اینکه هزینه های واردات آنها سنگین بود، به کمک محققان کشور موفق به تولید آنها در داخل شدیم.
آنچه مسلم است، تلاش دانشمندان و محققین کشورمان برای تولید داروهای حیاتی، با ثمرات زیادی همراه بوده است که نمونه های آنها را می توان در تولید داروهای ضد سرطان، ام اس، و…، شاهد بود. جایی که ایران، نقطه مقابل کمپانی های دارویی رژیم صهیونیستی قرار دارد.