شاه‌بیت ایجاد اشتغال صنعت نفت است

  • سیاسی
  • یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ ۹:۲۷

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ‌بهره‌برداری از فازهای پارس جنوبی را در صنعت نفت و گاز و به ویژه اقتصاد کشور اثرگذار عنوان کرد و گفت:‌ می‌توانیم امنیت انرژی دنیا را در دست بگیریم و ایران نقش اول را در این حوزه بازی کند.

علی ادیانی با اشاره به افتتاح پنج فاز از فارهای پارس جنوبی اظهار کرد: پارس جنوبی یکی از بزرگترین میادین گازی جهان است و چون در این میدان با قطر اشتراک داریم، قطر به سرعت کارها را پیش برده و حجم برداشت خود را افزایش داده است.

وی تصریح کرد: ما در سال 91 از میدان پارس جنوبی حدود 240 میلیون متر مکعب در روز برداشت داشتیم البته آمار قطر بیشتر بود که این میزان در روزهای سرد زمستان سال 95 به روزانه 480 میلیون مترمکعب رسید و ما تا حدودی توانستیم این فاصله را جبران کنیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: به نظر می رسد هر چه سریعتر باید میزان تولید روزانه گاز در ایران با قطر در میدان مشترک پارس جنوبی نزدیک شود و این جزء اولویت اول دولت، وزارت نفت، مجلس و کمیسیون انرژی می‌تواند باشد کما اینکه همین طور هم است.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار کرد: در فازهای مربوط به عسلویه تا ابتدای شهریور سال 92، بخش های زیادی از از فازهای 12 ، 15 و 16 رشد خوبی داشتند که در حال حاضر هم به بهره برداری رسیده اند و اکنون نیز فازهای 17 ، 18، 19، 20 و 21 به بهره برداری می رسند.

نماینده مردم قائم شهر در مجلس اظهار کرد: این فازها در قالب سه طرح قراردادی، پیش رفته‌اند که قرارداد اول مربوط به فاز 17،18 بوده که در ابتدای دولت یازدهم 78 درصد رشد داشته و اکنون به اتمام رسیده است، قرارداد دوم مربوط به فاز 19 است که حدود 65 درصد رشد داشته و مابقی طی این سه سال به اتمام رسیده و نهایتا طرح یا قرارداد سوم که مربوط به فازهای 20 و 21 است حدودا 50 درصد رشد داشته و اکنون نهایی شده. البته در مجموع فاز 17 و 18، 50 میلیون مترمکعب در روز تولید داشته، 19 و 20 نیز هرکدام 50 میلیون مترمکعب. بنابراین 150 میلیون مترمکعب پروژه گازی است که به بهره برداری می رسد.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس همچنین اظهار کرد: ضمن افتتاح این فازها لایه نفتی پارس جنوبی که 35 هزار بشکه در روز تولید دارد مورد بهره برداری قرار می گیرد.

ادیانی در ادامه اظهار کرد: مجموعه این پروژه ها چیزی حدود 20 میلیون دلار هزینه در برداشته و 400 میلیون دلار هم برای لایه نفتی در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است. البته از 4 طرح پتروشیمی معروف به طرح‌های “کاویان 2، مروارید، انتخاب و تخت جمشید” نیز بهره برداری خواهد شد که هر کدام از آن‌ها تولیدات خاص خود را دارند.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در بخش دیگری از این گفت‌وگو بیان کرد: با توجه به اینکه اکنون حدود 700 میلیون مترمکعب گاز در روز تولید می کنیم بالغ بر 550 میلیون مترمکعب از آن به طور متوسط مصرف خانگی دارد البته اینها متغیر است.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که ایران دارد و بر اساس آخرین اکتشافاتی که انجام شده رتبه اول گاز دنیا و رتبه دوم نفت دنیا را در اختیار داریم و این دو حوزه فوق العاده کلیدی و اثرگذار در اقتصاد بین‌المللی هستند. قطعا این ظرفیت بالقوه و بالفعل می‌تواند هم در نوع نگاه سیاسی و مراودات سایر کشورها با ما و هم در تولید گاز و فراوری آن و پرهیز از فروش نفت خام اثرگذار باشد.

ادیانی خاطرنشان کرد: قطعا می توانیم امنیت انرژی دنیا را در دست بگیریم و کلید اتاق امنیت انرژی دنیا در دست ایران قرار بگیرد و این مسئله مستلزم سرمایه گذای جدی و کلان در حوزه صنعت نفت و گاز است.

وی در ادامه بیان کرد:‌ به طور طبیعی همه می دانند منابع داخلی کفاف تصرف این کرسی بین‌المللی را به ما نمی دهد اما قطعا برای دستیابی به آن به جذب سرمایه گذاری خارجی و استفاده از منابع آن‌ها -در چارچوب قوانین موضوعه کشور و صنعت نفت و همچنین در چارچوب منافع ملی و مصالح کشور- نیاز داریم و می توانیم حرف اول را در دنیا در دو حوزه انرژی نفت و گاز بزنیم.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: دیگران مطمئن هستند که در امنیت اقتصاد و سبد اقتصاد بین‌المللی، ایران است که می‌تواند نقش اول را بازی کند به شرطی که ما استعدادهای بالقوه را با مدیریت صحیح و نگاه به آینده و جذب سرمایه گذاری های جدید بتوانیم به فعلیت تبدیل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید بپذیریم صنعت نفت یکی از صنایعی است که می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال شود، گفت: در سالی که تولید و اشتغال نامگذاری شده بدون شک شاه بیت ایجاد اشتغال می‌تواند صنعت نفت باشد مشروط بر اینکه منابع لازم را در اختیار نفت و گاز قرار دهیم.

نماینده مردم قائم شهر در مجلس با اشاره به اینکه استحصال نفت و گاز دریای خزر هم باید همانند مناطق جنوبی مورد توجه قرار گیرد، گفت: مغفول ماندن این حوزه قطعا با مولفه های امنیت ملی ما سازگاری ندارد و ما برای تثبیت رژیم حقوقی دریای خزر باید به تولید نفت و گاز در این بخش روی آوریم. ضمن اینکه یادمان نرود ما در این منطقه میدان مشترکی با ترکمنستان هم داریم و باید حساسیت های لازم را داشته باشیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید