شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات در دولت یازدهم چگونه رشد کرد؟
بخش آی.سی.تی در دولت یازدهم با رشد همه شاخص ها روبرو شد؛ به طوری که اکنون ظرفیت شبکه انتقال کشور به بیش از 10 هزار مگابایت رسیده و بیش از یکصد میلیون گوشی هوشمند تلفن همراه در دست مردم است و بیش از 43 میلیون کاربر اینترنت پرسرعت ثابت و سیار داریم. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اکنون میزان تولید محتوای داخل به 200 گیگابایت رسیده است اما این رقم در سال 1392 فقط 7 گیگابایت برثانیه بود.
اکنون میزان استفاده کاربران از محتوای داخل با رشدی بیش از چهاربرابر به 60 درصد رسیده است؛ درحالی که این رقم پیش از دولت یازدهم فقط 10 درصد بود و اعتماد مردم به محتواهای داخلی و تلاش برای افزایش آن را نشان می دهد.
همچنین در سال 1392 فقط سه میلیون و 500 هزار کاربر اینترنت پرسرعت ثابت و سیار داشتیم که این میزان اکنون به 43 میلیون نفر رسیده است.
ظرفیت شبکه انتقال در سال 1392 فقط 900گیگابایت برثانیه بود اما اکنون این میزان با رشد 11 برابری به 10 هزارگیگابایت رسیده است و تلاش می شود این توسعه در آینده ادامه یابد.
پارسال ظرفیت شبکه آی.پی (IP) داخلی با رشد 13 برابری هشت هزار و 500گیگابایت اعلام شد که اکنون به 10هزارگیگابایت افزایش یافته است؛ درحالی که این میزان در آغاز دولت یازدهم فقط 624 گیگابایت بود.
اکنون توسعه شبکه فیبرنوری با رشد 30درصدی از 51 هزار و 497 کیلومتر در آغاز این دولت به 65 هزار کیلومتر رسیده است.
البته در روزهای گذشته برخی افراد این موضوع را مطرح کردند که بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات نتوانسته است زیرساخت های لازم را فراهم کند.
در همین زمینه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از این سخنان گفت: رشد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم نسبت به همه دولت ها بی نظیر بوده است.
«محمود واعظی» امروز (سه شنبه) در حاشیه بیست و پنجمین کنفرانس مهندسی برق ایران در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات در پاسخ به ایرنا ادامه داد: قاطعانه می گوییم در این دوره تغییر بخش آی.سی.تی بی نظیر بوده است و در هیچ دولتی و حتی در هیچ دوره هشت ساله ای سابقه ندارد.
عضو کابینه دولت یازدهم گفت: آنچه در این سه سال و نیم انجام شده، برابر 15 تا 20 سال گذشته است و آمار اقدام های انجام شده نیز همین امر را نشان می دهد.
** سیاه نمایی برای جمع کردن رای
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز تاسف کرد برخی افراد برای جمع کردن 2 رای بیشتر سیاه نمایی می کنند و می خواهند ذهن مردم را عوض کنند. وی افزود: البته مردم ما فهیم هستند و بارها و باره این گونه صحبت ها را شنیده اند.
واعظی گفت: برخی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره بخش آی.سی.تی هیچ مطالعه ای نداشته، یک سوال نکرده اند و حتی چیزی را که در دسترس است ندیده اند که این جای تاسف دارد.
واعظی بیان کرد: برخی نامزدها در این دوره رقابت های انتخاباتی به جای آنکه برنامه های خود را اعلام کنند 2 هدف را دنبال می کنند: تخریب طرف مقابل یا بیان آرزوهای خود .
این مسوول افزود: دولت های نهم و دهم می خواست سالی 2 میلیون شغل ایجاد و انواع و اقسام فعالیت ها را ایجاد کند، آن زمان می خواستند تورم را تک رقمی و رشد اقتصادی را بیش از هشت درصد کنند؛ در حالی که نتوانستند هیچ کدام از این موارد را به سرانجام برسانند و در هشت سال تعداد شغلی که ایجاد کردند کمتر از میزانی بود که این دولت در 3.5 سال ایجاد کرد.