شاخص بورس تهران در پایان معاملات امروز

    کد خبر :1141401
شاخص بورس تهران

بازار سرمایه پس از دو روز افت متوالی، امروز با ثبت رشدی نسبی بخشی از افت‌های گذشته را جبران کرد. شاخص کل بورس تهران با افزایش ۴۸۱۰ واحدی به سطح سه میلیون و ۹۷ هزار واحد رسید، اما نتوانست کانال ۳.۱ میلیون واحدی را که پیش‌تر از دست داده بود، بازپس بگیرد.

شاخص کل در معاملات امروز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) به رقم سه میلیون و ۹۷ هزار و ۶۰۷ واحد رسید. این در حالی است که طی دو روز معاملاتی اخیر، شاخص کل به ترتیب ۶۱ هزار و ۲۴ هزار واحد افت کرده بود و کانال ۳.۱ میلیون واحدی را که در ابتدای اردیبهشت فتح کرده بود، از دست داد.

همچنین شاخص هم‌وزن امروز ۸۵۹۱ واحد رشد کرد و در سطح ۹۴۶ هزار و ۱۴۵ واحد قرار گرفت.

طی ۲۰ روز کاری گذشته، بورس تهران در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تأثیر تحولات دیپلماتیک روند کاهشی داشته‌اند، تنها پنج روز کاری را با افت شاخص پشت سر گذاشته و در سایر روزها سبزپوش بوده است.

در جریان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت بورس ۲۵۱ و نمادهای منفی ۹۷ مورد بود و تعداد خریداران به ۱۰۹ هزار نفر رسید. شاخص کل بورس در مجموع رشد ۰.۱۶ درصدی را تجربه کرد. در همین روز، ۶۶۲ هزار معامله به ارزش حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان انجام شد.

از نمادهای اثرگذار بر شاخص کل می‌توان به تأثیر منفی «فارس» و تأثیر مثبت «پارس» و «خودرو» اشاره کرد. همچنین نمادهای پرتراکنش بازار شامل «خودرو»، «وبصادر» و «وتجارت» بودند.

شاخص فرابورس ایران نیز امروز با رشد ۱۸۳ واحدی به ۲۷ هزار و ۱۹۸ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس ۳۹۴ هزار فقره و ارزش آن حدود ۶۹۲ هزار میلیارد تومان بود. نمادهای «کگهر»، «آریان» و «ومپنا» بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و نمادهای پرتراکنش این بازار شامل «وپایا»، «مهرمام» و «فزر» بودند.

روند صعودی بازار سهام از ۱۹ فروردین، همزمان با اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان آغاز شد. پیش از آن، بازار از دوم آبان ۱۴۰۳ روند افزایشی داشت و چندین رکورد جدید ثبت کرده بود؛ هرچند از ۲۲ دی‌ماه به بعد، وارد دوره نوسان نزولی شد.

تحلیلگران بر این باورند که کاهش تنش‌های سیاسی، احتمال تصویب لوایح پالرمو و CFT و بهبود تعاملات بین‌المللی می‌تواند فضای امن‌تر و شفاف‌تری برای اقتصاد کشور و بازار سرمایه ایجاد کند. به‌رغم وجود عوامل بنیادی مثبت، همچون سودآوری شرکت‌ها، چالش‌هایی نظیر کمبود نقدینگی، بی‌اعتمادی سهامداران و فعالیت‌های نوسان‌گیران تاکنون مانع از رشد پایدار بازار شده‌اند. با این حال، پیش از اصلاح اخیر، بازار موفق شده بود برای نخستین بار به کانال سه میلیون واحدی دست یابد.

شاخص بورس

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید