سکوت در برابر تخلفات بانک پاسارگاد خیانت به مردم است

    کد خبر :367239

بانک پاسارگاد در چندسال گذشته جزو نامهایی بوده که تفحص از آن همیشه در دستور کار قرار داشته است اما هربار به دلائل نامعلومی پرونده ی آن به بایگانی منتقل شده و انگار قرار نیست مردم و سهامداران بدانند که در این بانک چه خبر است.

سال ۹۳ بصورت جدی تفحص از بانک پاسارگاد کلید خورد. این پرونده با امضای ۱۵ نماینده به هیئت رئیسه مجلس تقدیم شد اما به عمر مجلس وقت نرسید و بار دیگر در روند رسیدگی به پرونده ی پر سر و صدای آن وقفه ایجاد شد.

به گزارش صراط نیوز، نگاهی به آرشیو خبرگزاریها و جراید مختلف در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۳ نشان خواهد داد هیچ اسمی اندازه ی بانک پاسارگاد تخلفات ریز و درشت دور و بر خودش تلنبار نکرده است.

رسیدگی به یکی از مواردی که به عنوان تخلف این بانک مطرح شده کافیست تا بتوان سرنخ های دیگری را در مورد ۲۴ مورد عنوان تخلفی که درباره ی بانک پاسارگاد وجود دارد به دست آورد.

نـام بـانــکنوع تـخـــــلـف
بانک پاسارگادابهام در تنظیم سود
بانک پاسارگادنوع پرداخت تسهیلات و میزان تسهیلات
بانک پاسارگادعدم بازپرداخت ۴ میلیارد دلار گرفته شده از دولت برای تهیه LC تولید کنندگان
بانک پاسارگادخرید آپارتمان، معدن و بتن آماده به مبلغ ۱۰۰ میلیارد در امارات بدون سوددهی
بانک پاسارگاد۱۲۰۰ میلیارد مطالبه تودیع نشده از شرکت های وابسته به هیات مدیره
بانک پاسارگادمالکیت شرکت پارس آریان ( محدوده ای فراتر از مجوز قانونی تملک بانک ها )
بانک پاسارگادتنظیم مالیات توسط بانک به میزان ۳۴۲ میلیارد کمتر از مالیات تعیین شده توسط دولت
بانک پاسارگادبرداشت ۱۴۵ میلیارد از حساب بانک پاسارگاد توسط بانک مرکزی
بانک پاسارگادنگهداری ۵۳۱۳ مدال طلا به عنوان بخشی از موجودی بانک
بانک پاسارگادپرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط با هیات مدیره ( ۱۰ شرکت )
بانک پاسارگادعدم رعایت سقف تسهیلات ( ۱۷ مورد )
بانک پاسارگادقرار داد موسسه مطالعات و توسعه بانک برای خریداری یا استفاده از امتیاز دانشگاه بدون ذکر مجوز قانونی
بانک پاسارگادپرداخت ۱ میلیاردی حق جلسات برای مدیران
بانک پاسارگادپرداخت مبلغ ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای حق هر جلسه برای هر مدیر
بانک پاسارگادعدم اجازه ورود به سازمان بازرسی برای بررسی موارد تخلف
بانک پاسارگادپرداخت ین و یوان به تولیدکنندگان به جای دلار و یورو و اخذ هزینه اضافی تامین ارز
بانک پاسارگادنگاه داشتن پول مشتریان در بانک به بهانه تامین ارز
بانک پاسارگاداستفاده از روش‌های غیر معمول برای گرفتن امتیاز معادن و صنایع نفت و پتروشیمی
بانک پاسارگادسرمایه گذاری در بازار مسکن شهر دوبی در امارات
بانک پاسارگاداختصاص وام‌های خارج از عرف و دستورالعمل بانک مرکزی به کارمندان و کارکنان خود
بانک پاسارگاداستفاده از مکانیزم‌های فراقانونی برای انتخاب تمام اعضای هیات مدیره و تصمیم گیری یک نفره برای تمام امور بانک
بانک پاسارگادهمکاری نکردن این بانک با صندوق توسعه‌ی ملی و رقابت با تولید کنندگان برای اخذ طرح‌ها
بانک پاسارگادطراحی یک مدل حقوقی برای دور زدن قانون‌ جهت حکومت ابدی یک نفره در بانک پاسارگاد
بانک پاسارگادعدم رسیدگی به معوقات بانکی مربوط به شرکت‌های زیر مجموعه‌ی بانک پاسارگاد

پاسارگادیها که در آن زمان مشغول رایزنی تجاری در کشور ایتالیا بودند از پاسخگویی به افکار عمومی شانه خالی می کردند.

مواردی که مجلس در مورد آن سؤال تهیه کرد بود عمدتا به ۵ دسته تقسیم می شدند؛

۱ـ بررسی کلیه حساب‌های ارزی که منشأ داخلی و خارجی دارند مخصوصاً سوئیفت‌ها

۲ـ تشکیل شرکت‌های هرمی برای دور زدن بانک و استفاده از این شرکت‌ها برای افزایش سرمایه بانک

۳ـ تبدیل فعالیت بانکداری به بنگاهداری و اختصاص منابع بانک به شرکت‌ها

۴ـ سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد در بازار مسکن دوبی و امارات و انتقال سرمایه‌های بانک به امارات علیرغم مشکلات صنعت و تولید.

۵ـ مطالبات معوق شرکت‌های زیرمجموعه این بانک مرتباً استمهال می‌شود

نادر قاضی پور از جمله نمایندگانی بود که برای احقاق آنچه او ازآن به عنوان تظلم یاد می کرد بارها در مجلس بحث کرد و سرانجام از بانک پاسارگاد شکایت کرد.

در مباحثی که پیرامون اتفاقات رخ داده در این بانک مطرح است شورای پول و اعتبار ، وزیر وقت و عدم نظارت بانک مرکزی نقش پر رنگ ایفا می کنند.

بانک پاسارگاد پیش بینی درآمد سال ۱۳۹۵ را با کاهش ۷۴ درصدی از سود ۲۸۰ به ۷۴ ریال تقلیل داد. این در حالی است که در نیمه اول این سال بانک ۱۱۰ ریال سود محقق کرده بود که با زیان ۴۹ ریالی در سه ماهه سوم در نهایت ۶۴ ریال سود در نه ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۵ محقق شد. کاهش ۲۴ درصدی جمع درآمدهای مشاع عمدتا به واسطه کاهش قدرت وام دهی بانک، کاهش ۵۰ درصدی درآمدهای پیش بینی شده از محل کارمزد، افزایش ۳۸ درصدی هزینه مطالبات مشکوک الوصول و رشد ۱۴۵ درصدی هزینه های مالی از مهمترین فاکتورها و علل کاهش سودآوری این بانک است.

با همه ی آنچه که البته گوشه ای از تخلفات بانک پاسارگاد در چندسال گذشته است، گفته شد سؤال اساسی و مهم این است که چرا نهادهای نظارتی در مورد آن سکوت کرده اند و مطالبه گری را به دست فراموشی سپرده اند.

بسیاری از خبرگزاریها در تحلیلهای خود به تلاشهای صورت گرفته جهت تصدی ابدی یک نفر بر بانک پاسارگاد تأکید داشتند و باید دید کدام منفعت شخصی بر مصالح جمعی مقدم شمرده شده که علیرغم قطار بودن چنین حجمی از تخلفات درباره ی آن سکوت می شود.

امیدوار بودیم با توجه به حضور آگاهانه قوه ی قضائیه در این پرونده نهادهای نظارتی پاسخ های شفافی به مردم ارائه دهند که این اتفاق نیفتاد.

هیئت رئیسه ی مجلس با چه استدلالی مانع از تفحص درباره ی فعالیتهای این بانک شد و چرا بسیاری ار منافذ خبری درباره ی این پرونده به بن بست می خورد؟

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید