سکه به افزایش دلار واکنش نشان نداد
در روزی که دلار افزایشی شده بود، سکه تمام بهار آزادی بیشتر میل به قیمتهای پایینتر داشت.
روز گذشته، قیمت دلار پس از ۲ روز کاهش تغییر مسیر داد و به آستانه مرز ۴ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. در دومین روز هفته، دلار با ۲۸ تومان افزایش به قیمت ۴ هزار و ۳۴۸ تومان رسید. به گفته فعالان، سقوط دلار از سقف ۴ هزار و ۴۳۰ تومان از روز چهارشنبه و ادامه نزول آن در روز شنبه، موجب شد تعداد زیادی از نوسان گیران دچار زیان شوند.
این عده انتظار داشتند که قیمت دلار سطوح بالاتری را به خود ببیند یا حداقل به این میزان افت نکند. در این شرایط، عده زیادی از آنها برای جبران این ضرر از بعدازظهر روز شنبه تحرکات خود را در بازار بالا بردند و زمینه را برای رشد قیمت فراهم آوردند.
به گزارش دنیای اقتصاد، آنها با برخورد دلار به کف ۴ هزار و ۲۹۲ تومانی خریدهای خود را افزایش دادند و توانستند در همان روز شنبه قیمت را تا ۴هزار و ۳۲۰ تومان بالا بیاورند. روز یکشنبه نیز عامل کاهشی خاصی در بازار حضور نداشت تا این دسته با ادامه خریدها در مقطعی حتی قیمت را از مرز ۴ هزار و ۳۵۰ تومان عبور دهند، هر چند که در نهایت با مقاومت بازار، قیمت زیر این سطح به کار خود پایان داد. علت دیگری که موجب شد قیمت تغییر مسیر دهد، ورود یکی از صرافیهای بانکی به بازار در ساعات انتهایی روز بود.
به گفته فعالان، نوسان گیران قصد داشتند با بالا بردن قیمتها از یک طرف ضررهای خود را جبران کنند و از سوی دیگر، در انتظار واکنش بازار و بازارساز به موج دوم نوسان باشند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، اگر عرضه بازارساز افزایش پیدا کند و خریدار زیادی نیز در موج دوم نوسانها وارد بازار نشود، این عده ارز پیش خریداری شده خود را به فروش خواهند رساند؛ در غیر این صورت ممکن است این موج را تا زمان بیشتری ادامه دهند. به گفته فعالان، عوامل زیادی به متضرران برای نوسانگیری کمک کردند. یکی از آنها رشد نرخ حواله درهم بود که به محدوده هزار و ۱۹۰ تومان وارد شد. از نظر فعالان، یکی دیگر از عوامل، کاهش عرضه بازیگران بازارساز نسبت به هفته گذشته در ساعات ابتدایی روز بود. در ساعات انتهایی روز عرضه این گروه افزایش یافت. در این میان، البته باید به این نکته توجه کرد، زمانی که بازار دچار نوسانات سنگین میشود، زمان بیشتری نیاز است که معاملهگران خود را با سطوح نوسانی تطبیق دهند؛ ممکن است عده زیادی به دنبال فروش ارزهای خود باشند، حال آنکه بخش زیادی نیز در پی جبران ضررهای پیش آمده از نوسان باشند. در واقع، در مقاطع نوسانی، تصمیمات خریداران و فروشندگان نیز گاه مانند خود نوسانات تند و غیرمنطقی میشود. یکی دیگر از نکات جالب روز یکشنبه ورود یکی از بازیگران ارزی شهرستانی به بازار بود که ادعا میکرد یک نفر از تهران به جای دلار برای او کاغذ را بهصورت بسته بندی ارسال کرده است، حال آنکه او وجه خرید ارز را پرداخت کرده بود.
در روزی که دلار افزایشی شده بود، سکه تمام بهار آزادی بیشتر میل به قیمتهای پایینتر داشت؛ روز یکشنبه، سکه با هزار تومان افت به قیمت یک میلیون و ۴۶۵ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، معاملهگران سکه در روزهای گذشته خریدهای زیادی انجام داده بودند؛ در نتیجه روز گذشته خریداران چندانی در بازار وجود نداشت. یکی از دلایلی که تعداد خریداران در بازار پایین آمده بود، ناشی از حراج ادامه دار سکه بود که بخش زیادی از تقاضای متقاضیان را پاسخ داده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس بانک کارگشایی عنوان کرده است که از آغاز حراج سکه تا کنون بیش از ۱۴۰ هزار قطعه سکه وارد بازار شده است