سوزان رایس: در برابر انتقام ایران هر کاری کنیم، باز هم کافی نیست
مشاور امنیت ملی دولت پیشین آمریکا با بیان اینکه ترور سردار شهید سلیمانی خطر درگیری مستقیم با ایران را افزایش داده، گفت ایالات متحده هر کاری کند باز هم برای مقابله با انتقام سخت ایران کافی نخواهد بود.
«سوزان رایس» مشاور امنیت ملی دولت پیشین ایالات متحده امروز (شنبه) در واکنش به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله هوایی نظامیان تروریست آمریکایی به بغداد، گفت خطرات متعاقب این ترور احتمالا از منافعش پیشی میگیرد.
رایس در مصاحبه با شبکه «اِم. اِس. اِن. بی. سی.»، توضیح داد: «زمانی که مشاور امنیت ملی بودم، جامعه اطلاعاتی یا ارتش آمریکا هیچ فرصتی را برای حمله به [سردار] قاسم سلیمانی به دولت [باراک] اوباما پیشنهاد نکرد. اگر چنین فرصتی به ما پیشنهاد میشد، کاری که میکردیم این بود که بسیار دقیق خطرات آن را در مقابله با عواید آن بررسی و ارزیابی میکردیم. ما تمام راههایی که امنیت ما را تقویت یا تضعیف میکرد مورد ارزیابی قرار میدادیم».
وی بهصورت غیرمستقیم تعجیل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در انتخاب گزینه ترور سردار شهید سلیمانی را نقد کرده و اظهار داشت: «از تمام منابع زمانی و اقداماتی که در اختیار داشتیم برای آمادهسازی استفاده میکردیم تا مطمئن شویم که کارمندان، دیپلماتها و نظامیان ما در حفاظت حداکثری در برابر انتقام احتمالی ایران قرار دارند».
رایس که زمانی نمایندگانی آمریکا در سازمان ملل را نیز برعهده داشت، تاکید کرد: «دلیل واقعی و جدی وجود دارد که باور داشته باشیم در تمامی احتمالات، خطرات [ترور سردار سلیمانی] از منافع آن بیشتر است».
به گزارش فارس ،مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید ادامه داد: «دلیل اینکه باید اینگونه در نظر بگیریم نیز، روشهایی است که ایران میتواند به شکل بسیار قابل توجهی انتقام بگیرد. آنها میتواند در عراق بدون هیچگونه محدودیتی انتقام بگیرند یا در گسترهای وسیعتر در سوریه، لبنان یا احتمالا علیه اسرائیل. در سراسر خلیج [فارس] نیز دهها هزار نیروی آمریکایی، دیپلمات، تاسیسات تجاری و مدنی داریم».
وی همچنین افزود: «خطر بزرگتری وجود دارد که ورای منطقه خاورمیانه، در اروپا، آمریکای لاتین و آفریقا که نواب ایران از جمله حزبالله حضور گستردهای دارد و حتی در ایالات متحده نیز احتمال حمله آنها به اهداف سخت یا نرم، نظامی یا غیرنظامی وجود دارد».
رایس سپس سوالاتی درباره تصمیم ترور سردار شهید سلیمانی مطرح کرد: «اگر دولت [ترامپ] باور داشت که اطلاعات محکمی از تهدید فوری علیه آمریکا از سوی [سردار] سلیمانی وجود دارد، پس این سوال به وجود میآید که آیا تنها راه مقابله با آن تهدید کشتن [سردار] سلیمانی بود؟ سوال اینجاست که آیا واقعا این اقدام به نفع ما بود، آیا واقعا ما را امنتر کرد؟»