سه انتظار مهم ایران از نخست وزیر ژاپن
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن به تهران در یادداشتی برای فارس نوشت: تلاش برای بازگشت آمریکا به برجام، جبران خسارتهای وارد شده و رفع تحریمهای فراسرزمینی میتواند تضمینی برای موفقیت این سفر باشد.
«کیوان خسروی» سخنگوی شورای عالی امنیت ملی درباره سفر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن نوشت: « روابط ایران و ژاپن در ابعاد سیاسی و اقتصادی، همواره از سطح و روند متعادل و باثباتی برخوردار بوده است. رویکرد ژاپن در حوزه سیاست خارجی نیز عمدتاً حمایت از هنجارهای حقوقی و سیاسی پذیرفته شده از سوی جامعه بینالمللی بوده و کمتر تحت تأثیر فراز و فرودهای افراطی و تفریطی بوده است.
حفظ و ارتقاء جایگاه و اعتبار سیاسی و اقتصادی ژاپن در نظام بینالملل که سرمایه ملی این کشور بوده و به نوعی با هویت مردم آن گره خورده است، از اصولی است که ژاپنیها به شدت نسبت به تأمین و پیگیری آن حساس هستند.
سفر شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن به ایران به طور قطع، رخداد مهمی در حوزه تحکیم و توسعه مناسبات دوستانه دو کشور در ابعاد مختلف است و به طور قطع، عالیترین مقام اجرایی این کشور، از این فرصت برای افزایش اعتبار سیاسی ژاپن استفاده خواهد کرد.
گفته میشود «شینزو آبه» به عنوان میانجی از سوی آمریکا به ایران میآید، تلاش برای «بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارتهای وارد شده به ایران» و «رفع تحریمهای فراسرزمینی واشنگتن علیه کشورمان» که هر دو از اصول مورد پذیرش و تأکید جامعه بینالمللی است میتواند تضمینی برای موفقیت این سفر باشد.»
به گزارش فارس، شینزو آبه قرار است روز چهارشنبه به تهران سفر کند. این سفر نخستین سفر یک نخستوزیر مستقر ژاپن به ایران در طول چهار دهه گذشته است.
خبرگزاری کیودو در این زمینه مدعی شده که «آبه شینزو» امیدوار است در این سفر به عنوان میانجی بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا عمل کرده و دو طرف را به گفتوگو به منظور کاستن از تنشها دعوت کند.
نشریه «ماینیچی» هم در این باره نوشت: «آبه» نخستوزیر ژاپن قصد دارد در سفرش به تهران ضمن دیدار با حسن روحانی، با رهبر معظم انقلاب هم دیدار کند.
دولت ژاپن در جلسهای با حضور اعضای کمیته رهبری قانونگذاران ژاپن برنامه سفر خود را اعلام کرد. طبق این برنامه قرار است «آبه» ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) به ژاپن بازگردد.