سمت و سوی سرمایه‌گذاری صنعتی در سال گذشته

    کد خبر :47429

 

پرونده سال 95 بسته شد و صنایع برتر در سرمایه‌پذیری معرفی شدند.

آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که از مجموع بالغ بر یک میلیون و 264هزار میلیارد ریال سرمایه پیش‌بینی شده برای اجرای 16هزار و 895 فقره جواز تاسیس صنعتی صادره در سال 95، «گروه محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» به لحاظ تعداد توانسته‌اند بیشترین مجوزهای صادره را به خود اختصاص دهند و در مقابل «گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی» بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده است. براساس آمار اعلام شده «گروه‌های کک و فرآورده‌های حاصل از نفت، ساخت فلزات اساسی، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها و محصولات از لاستیک و پلاستیک» در جایگاه دوم تا پنجم صنایع سرمایه‌پذیر قرار گرفته‌اند. به گزارش دنیای اقتصاد، آمار اعلام شده بیانگر آن است که در سال 95 در مجموع 16 هزار و 895 فقره جواز تاسیس با پیش‌بینی سرمایه بالغ بر یک میلیون و 264 هزار میلیارد ریال در کشور صادر شده است. اشتغال پیش‌بینی شده برای جوازهای صادره برابر با 384هزار و 501 نفر بوده است. جوازهای تاسیس صادره در مدت زمان مذکور رشدی 5 درصدی را ثبت کرده است، این رشد را می‌توان به بازگشت رونق در بخش صنعت تعبیر کرد. جوازهای تاسیس صادره در مدت زمان مذکور هر چند طعم رشد را چشید، اما سرمایه و اشتغال پیش‌بینی شده برای جوازهای تاسیس صادره با افت همراه بوده که این امر را می‌توان به گرایش سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط تعبیر کرد. براساس آمار مذکور سرمایه پیش‌بینی شده برای 16 هزار و 895 فقره جواز تاسیس در سال گذشته، افتی دو درصدی و به لحاظ اشتغال نیز افتی 04/ 0 درصدی را ثبت کرده است.

صنایع جذاب برای سرمایه‌گذاری

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری در مدت زمان مذکور به «گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی» اختصاص داشته است. با توجه به مجموع سرمایه‌گذاری صنعتی پیش‌بینی شده می‌توان گفت 3/ 24 درصد از کل سرمایه‌گذاری صورت گرفته در کشور به این گروه اختصاص داشته است. سهم پیش‌بینی شده برای «گروه‌ کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» نیز در این مدت حدود 194 هزار میلیارد ریال بوده است. «ساخت فلزات اساسی» نیز در این مدت پیش‌بینی سرمایه‌گذاری بیش از 155 هزار میلیارد ریالی را به خود اختصاص داده است. محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز با پیش‌بینی سرمایه بیش از 113 هزار میلیارد ریالی در این مدت توانست در جایگاه چهارم قرار گیرد. پنجمین گروه صنعتی به لحاظ بالاترین سهم پیش‌بینی سرمایه‌گذاری نیز به سایر محصولات کانی غیرفلزی اختصاص داشته، سرمایه پیش‌بینی شده برای این گروه بیش از 61 هزار میلیارد ریال بوده است.

از سوی دیگر، بر اساس این گزارش از 16 هزار و 895 فقره جواز تاسیس صادره در مدت زمان مذکور بیشترین جواز صادره با دو هزار و 732 فقره جواز به «گروه محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» اختصاص داشته است. جوازهای تاسیس صادره برای گروه «سایر محصولات کانی غیرفلزی» نیز در این مدت برابر با هزار و 970 فقره بوده است و «محصولات از لاستیک و پلاستیک» نیز با دریافت هزار و 672 فقره جواز توانستند جایگاه سوم را به خود اختصاص دهند. اما جایگاه چهارم به گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» اختصاص داشته، برای این گروه در مجموع هزار و 545 فقره جواز تاسیس صادر شده است. اما «گروه محصولات فابریکی» نیز در این مدت با دریافت هزار و 298 فقره جواز جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.

استان‌های موفق در جذب سرمایه

گزارش منتشر شده از روند سرمایه پیش‌بینی شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی استان‌های «بوشهر، هرمزگان، خراسان رضوی، مرکزی و کرمانشاه» توانسته‌اند عنوان استان‌های موفق در جذب سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص دهند. براساس آمار مذکور بیشترین سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در استان بوشهر بالغ بر 120 هزار میلیارد ریال است که این میزان به صدور جواز تاسیس واحد شرکت سرمایه‌گذاری ساختمان سبحان مرتبط است. با توجه به سرمایه جذب شده، این استان توانسته سهم 5/ 9 درصدی سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده کل کشور را به خود اختصاص دهد. سهم استان هرمزگان نیز نزدیک به 114 هزار میلیارد ریال بوده است.

خراسان رضوی نیز موفق به پیش‌بینی سرمایه بیش از 102 هزار میلیارد ریالی شده است. استان مرکزی نیز در این مدت توانسته سهم بیش از 71 هزار میلیارد ریالی را در پیش‌بینی سرمایه‌گذاری به خود اختصاص دهد. اما کرمانشاه به‌عنوان پنجمین استان در سال گذشته سرمایه‌ای بالغ بر 61 ‌هزار میلیارد ریال را برای طرح‌های این استان‌ها پیش‌بینی کرده است. از سوی دیگر گزارش منتشر شده همچنین بیانگر آن است که استان‌های «یزد، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان» بیشترین مجوز صادر شده به لحاظ تعداد را در این مدت به خود اختصاص داده‌اند. اما درخصوص مناطق آزاد در این مدت منطقه آزاد ارس و انزلی با اخذ 27 فقره جواز تاسیس صنعتی توانستند بیشترین مجوز اخذ شده را به خود اختصاص دهند. منطقه آزاد ماکو نیز در این مدت توانست 16 فقره جواز تاسیس صنعتی دریافت کند.

روند صدور مجوزهای معدنی

از سوی دیگر با بررسی مجوزهای معدنی صادره در سال 95 نسبت به سال 94 می‌توان گفت دو گروه «پروانه اکتشاف» و «پروانه بهره‌برداری معدن» به لحاظ تعداد رشد داشته‌اند و اما برخلاف این دو بخش، «گواهی کشف» با افت در جوازهای صادره مواجه بوده است.

براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی در مجموع 800 فقره جواز برای پروانه اکتشاف صادر شده است که در مقایسه با سال قبل این بخش شاهد رشد 3/ 11 درصدی بوده است. از سوی دیگر، مجوزهای صادره برای گواهی کشف نیز در مدت زمان مذکور با افت همراه بوده، به‌طوری که در این مدت در مجموع 573 فقره مجوز برای گواهی اکتشاف صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 9 درصدی را تجربه کرده است. این آمار همچنین حکایت از آن دارد که در مدت زمان مذکور 854 فقره پروانه بهره‌برداری معدنی صادره شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل این بخش نیز رشد بیش از 7 درصدی را تجربه کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید