سلطانیفر: میتوانیم برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ برای جایگاه سومی رقابت کنیم
سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان گفت: خیلی دور از ذهن نیست که با وجود قدرتهایی چون چین، کره جنوبی و ژاپن در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ برای جایگاه سومی رقابت کنیم.
به گزارش بازتاب و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان در نشست مشترک با رؤسای فدراسیونهای ورزشی با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به نتایج موفقیتآمیز کاروان ورزشی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: بهدنبال نتایج خوب و موفقیتآمیز کاروان ورزشی ایران و شور و شعف مردم و عزتی که ایجاد شد، پیام دلگرمکننده مقام معظم رهبری را داشتیم که از عملکرد کاروان و مدالآوران تشکر کرد. همچنین تبریک رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی و تقدیر 190 نفر از نمایندگان مجلس را هم از مجموعه اقداماتی که باعث موفقیت کاروان ایران شد، دریافت کردیم.
وی آرامش و همدلی در کاروان ورزشی ایران را یکی از رویکردهای مجموعه مدیریتی وزارت متبوع و کمیته ملی المپیک دانست و تأکید کرد: تلاش کردیم که این آرامش در روند آمادهسازی تیمها و سپس در حین برگزاری مسابقات وجود داشته باشد و خوشبختانه از حیث تعداد مدال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک نتیجه تاریخی رقم خورد.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه شایستگی کاروان ورزشی ایران بهتر از جایگاه ششمی بوده است، توضیح داد: به دو دلیل ایران توانایی و شایستگی قرار گرفتن در رتبه بهتر را هم داشت اما هدیه برخی رشتهها به میزبان و ناداوریها باعث شد که حداقل از چهار مدال طلا دور شویم.
در همین رابطه سلطانیفر ورزشکاران رشتههای ووشو، جودو، کاراته و تکواندو را از جمله رشتههایی دانست که حق آنها تضییع شده است.
وی ادامه داد: تعدادی از رشتهها فراتر از حد انتظار ظاهر شدند، برخی ورزشها در حد انتظار و برخی هم نتوانستند انتظارات را برآورده کنند که در جلسات مختلف و مستمر دلایل آن را بررسی خواهیم کرد.
سلطانیفر گفت: از هفته آینده با تک تک فدراسیونها جلسه خواهیم داشت و آماده شنیدن گزارشهای فدراسیونها هستیم.
سلطانیفر گفت: در بازیهای آسیایی به رکوردهای خوبی هم رسیدیم از جمله در کبدی که به سیطره قدرت هندوستان پایان دادیم، در واترپلو بعد از بازیهای آسیایی ١٩٧٤ تهران که مدال طلا گرفت، در این دوره پس از 44 سال مدال برنز بهارمغان آورد؛ بانوان هم با یک مدال طلا، ٦ نقره و 10 برنز روند صعودی نسبت به ادوار گذشته داشتند و همین سیر مدالآوری آنها باعث نتیجه تاریخی از حیث تعداد مدال شد.
سلطانیفر در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اهمیت بازیهای المپیک اظهار داشت: باید کاری را که شروع کردیم استمرار دهیم تا بتوانیم برای ٢٣ ماه دیگر حضور قدرتمندی در المپیک داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: ورزش ایران در رشتههای شمشیربازی، تیراندازی، تیر و کمان و قایقرانی ظرفیت مدالآوری در المپیک را دارد و با یک کار شبانهروزی و برنامهریزی منطقی این مهم امکانپذیر است.
سلطانیفر با تأکید بر این مهم که منابع مالی شرط لازم برای موفقیت هستند اما کافی نیست، اظهار داشت: برای موفقیت باید مدیریت، برنامهریزی، سازماندهی و نظارت دقیق داشت و با استعدادیابی و پرورش استعدادها شرایط را برای موفقیت مهیا کرد و کنار آن منابع مالی هم تزریق کرد تا به موفقیت دست پیدا کنیم.
وی جوانگرایی در رشتههای مختلف را مورد تأکید قرار داد و توضیح داد: جوانگرایی حتی در رشتههایی که موفق بودند هم باید صورت بگیرد بهطوری که هر رشته با پشتوانه قوی همراه باشد.
در ادامه این نشست سلطانیفر برنامهریزی برای نتیجهگیری در المپیک و آسیا را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: امروز باید در رشتههای مختلف از جمله ژیمناستیک برنامهریزی دقیق را در دستور کار قرار دهیم و با یک کار بنیادی برای مدالآوری حرکت کنیم. اگر امروز برنامهریزی کنیم ممکن است در بازیهای آسیایی 2022 هم در این رشتهها نتیجه نگیریم اما در صورت عدم برنامهریزی در 2026 هم به مدال نمیرسیم.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: اگر از امروز کار بنیادی در رشتههای مختلف را انجام ندهیم و سرمایه گذاری نکنیم حتی در المپیک 2028 هم نتیجه نمیگیریم.
سلطانیفر گفت: از فدراسیونها میخواهیم با برنامهریزی استراتژیک و بلندمدت شرایطی را فراهم کنند تا با بروز و ظهور خلاقیتها از رده نوجوانان استارت بزنیم و به موفقیتهای مهم برسیم.
وزیر ورزش و جوانان به سرمایه گذاری در رشتههای مدالآور تأکید کرد و توضیح داد: خیلی دور از ذهن نیست که باوجود قدرتهایی چون چین، کره جنوبی و ژاپن در بازیهای آسیایی 2026 برای جایگاه سومی رقابت کنیم به همین منظور باید در رشتههای دو و میدانی، شنا و ژیمناستیک که مدالهای فراوانی دارند متمرکز شویم.
سلطانیفر در ادامه این بحث تصریح کرد: رویکرد ما برنامهریزی و کار پایه و بنیادی است، بنابراین ممکن است روزی که این اقدامات بنیادی نتیجه میدهد ما مسئولیت نداشته باشیم اما مهم این است که نهال را بکاریم تا نتیجهاش را در بلندمدت با رسیدن میوهها بگیریم.