سقوط سنگین شاخص بورس
امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت بیش از ۴۲ هزار واحد به ۲ میلیون و ۷۵۸ هزار واحد رسید و از کانال ۲.۸ میلیون واحد پایینتر آمد.
در اولین روز بهمن ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس ۴۲ هزار و ۴۳ واحد کاهش یافت و به رقم ۲ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۹۱۱ واحد رسید. این در حالی است که در هفت روز کاری اخیر، بازار با نوسانات کاهشی روبهرو بوده و تنها یک روز مثبت را تجربه کرده است. امروز بازار بورس کانال ۲.۸ میلیون واحد را از دست داد.
شاخص هموزن نیز در روز دوشنبه ۸ هزار و ۶۴۴ واحد کاهش داشت و به ۸۷۸ هزار و ۷۹۵ واحد رسید. در سومین روز هفته، تعداد سهام مثبت بورس ۴۹ عدد و سهام منفی ۲۸۱ عدد بود که به طور کلی بازار ۱.۵ درصد کاهش یافت. در این روز، حدود ۵۲۹ هزار فقره معامله به ارزش ۹ هزار و ۱۰ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
نمادهای فارس، فولاد و فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند، در حالی که تاپیکو تاثیر مثبت ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش میتوان به سیسکو، وبملت و غانیزان اشاره کرد.
همچنین شاخص فرابورس ایران نیز ۱۰۶ واحد کاهش یافت و به ۲۶ هزار و ۵۹۱ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس به ۴۲۸ هزار فقره رسید و ارزش آن به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسید. نیشکر و ومپنا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، در حالی که وسپهر تاثیر منفی ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش فرابورس میتوان به آواک، دزاگرس و نبابک اشاره کرد.
بازار سهام از دوم آبان روند صعودی به خود گرفت و در ادامه رکوردهای جدیدی ثبت کرد. شاخص کل بورس در این مدت حدود ۴۰ درصد رشد کرده است که بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازارهای رقیب مانند ارز، سکه و طلا داشته است.
در تاریخهای مختلف از آبان تا دی ماه، بازار بورس رکوردهای جدیدی ثبت کرد و به کانالهای جدید وارد شد؛ از جمله عبور از کانالهای ۲.۲، ۲.۳، ۲.۴، ۲.۵ و ۲.۶ میلیون واحد. با این حال، از ۲۳ دی ماه شاخص بورس از کانال ۲.۹ میلیون واحد پایین آمد و امروز (یکم بهمن) دوباره کانال ۲.۸ میلیون واحد را از دست داد.
برخی کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه از نظر بنیادی وضعیت مناسبی دارد، اما عواملی مانند متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیتهای نوسانگیری باعث شده است که بازار نتواند به رشد مطلوب خود برسد.