سفید بالک ها بخشی از اکوسیستم تهران شده اند!
معاون سازمان حفظ نباتات کشور گفت:مگسهای سفید دیگر جزئی از اکوسیستم شهر تهران شدهاند و انکار آنها مانند آن است که بگوییم چرا خودرو در معابر تهران رفتوآمد میکنند.
با شدت یافتن گرمای هوا و تداوم این وضعیت،مگسهای سفید چند روزی است که دوباره جمعیت آنها افزایشیافته است بهطوریکه در سطح شهر برای مردم مزاحمت ایجاد میکنند و به چشم میآیند.
یحیی ابطالی درباره چرایی ظاهر شدن دوباره مگسهای سفید درمعابر شهر تهران اظهار کرد: مگسهای سفید باید بیایند، زیرا دیگر جزئی از اکوسیستم شهر تهران شدهاند و انکار آنها مانند آن است که بگوییم چرا خودرو در معابر تهران رفتوآمد میکنند.
وی افزود: با گرم شدن هوا بروز این پدیده به اوج خود میرسد و با خنک شدن هوا در فصل پاییز فروکش میکنند.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشورادامه داد: در سالهای قبل دستورالعملی برای برخورد با این امر در سازمان حفظ نباتات تهیه شده و محلول پاشی، شستشوی با آب و آب و صابون، استفاده از تله و کارت زرد توصیه شده است.
وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی با توجه به گرمی هوا جمعیت این پشههای سفید افزایشیافته است تصریح کرد: شهرداری تهران برای مقابله با این امر کارتهای زردی در سطح شهر نصب کرده و لازم است در صورت کم رنگ شدن کارتها برای تعویض اقدام کرد.
ابطالی با اشاره به اینکه این حشرات مربوط به شرایط خاص تهران و کلانشهرها است و در آن شرایط تجمع پیدا میکنند گفت: وجود میزان مرجع (درختان توت حاشیه خیابانها) یکی از عمده دلایل ایجاد این حشرات معروف به پشه سفید است.
وی افزود: درختان توت حاشیه کنار خیابانها برگهای پهن و پررنگی دارند و زیر آنها سایه و پناهگاه خوبی است که شرایط تجمع این حشرات را فراهم میآورد.
ابطالی تاکید کرد: این گونهای که اکنون در شهر تهران دیده میشود مربوط به محیطهای شهری است اما “سفید بالکها” را نیز در گلخانهها، مزارع و باغات داریم که گونه متفاوتی است.
وی در پاسخ به اظهاراتی، که خشک شدن مزارع را دلیل بروز این پدیده میدانندگفت: خشک شدن احتمالی مزارع ( حاشیه تهران) ربطی به بروز این حشره در شهر تهران ندارد.