سرانه مطالعه ۱۳ دقیقه در روز است
سیدعباس صالحی تازهترین آمار به دست آمده از سرانه مطالعه در کشور را بیان کرد.
به گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته پنج شنبه ۲۳ آبان، در آیین اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی که در خانه فرهنگ صدوقی یزد برگزار شد با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایش های علمی متعددی با عنواین مختلف دارد که یکی از این پیمایش ها در ارتباط با مصرف کالاهای فرهنگی است، عنوان کرد: موج سوم این پیمایش که هنوز منتشر نشده، حوزههای مختلف مصرف کالاهای فرهنگی در کشور را بررسی میکند و طبعا علامتهایی به فضاهای فرهنگ و هنر و کسانی که در این حوزه تمایل تولید و مصرف دارند میدهد.
صالحی خاطرنشان کرد: نکته نخست در این پیمایش این است که میزان سرانه مطالعه در این کشور که با ۱۵ هزار و ۶۰۰ نمونه در کشور ایجاد شده، در هفته همان فضای یک ساعت و ۳۰ دقیقه و روزانه ۱۳ دقیقه از مجموعه کشوری است.
وی افزود: این آمار تقریبا مشابه آمار سال ۹۴ ما در ارزشها و نگرشهای ایرانیان است و هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه ما به صورت میانگین تغییری نکرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته این مطلب در عین حالی که آمار خوبی نیست اما یک نکته خوبی هم دارد و با وجودی که در چند سال گذشته روند استفاده از فضای مجازی به شدت افزایش یافته، در طول این سالها رقم مطالعه حفاظت شده و رقم کمی هم پیشرفت داشته، نشان دهنده این است که مجموعه تحرکاتی که اتفاق میافتد، حداقل در صیانت از رقم موثر بوده است.
صالحی تاکید کرد: با این حال باید تلاشهایی صورت بگیرد که ما این رقم را ارتقا بدهیم ولی نباید تحرکات اتفاق افتاده را دست کم گرفت چرا که اگر نمیبود، در این چند سال فضای تحرک فضای مجازی میتوانست میزان مطالعه را به شکل قابل توجهی تنزل بدهد.
وی با بیان اینکه نکته دیگر این است که جریان مطالعه کتابهای الکترونیک رو به رشد است گفت: ۱۹ و دو دهم کل پاسخگویان در سوالهای صورت گرفته اعلام کردند که کتاب الکترونیک میخوانند در بین افرادی که اهل مطالعه بودند هم بیش از ۴۲ و ۴ دهم درصد اعلام کردند که این کتابها را میخوانند.
وزیر ارشاد در ارتباط با اینکه مردم چه کتابهایی می خوانند گفت: در کل پاسخگویان رمان و داستان ۱۶ و نیم درصد و در جمعیت کتابخوان، ۳۴ و چهار دهم درصد است و همچنان همان آمارهای پیشین ما که رمان و داستان هم در جمعیت کتابخوان و هم در جمعیت عمومی رقم اول را دارد، حفظ شده است.
صالحی تصریح کرد: عنوان دوم کتابهای دینی است که با ۱۰ و یک دهم درصد در میان کل پاسخگویان و ۲۱ و شش دهم در میان جمعیت کتابخوان است و پس از آن به عنواین دیگر از جمله کتابهای تخصصی و روانشناسی است.