ساماندهی معتادان متجاهر توسط استانداری تهران
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به برگزاری بیست و دومین جلسه مشورتی این ستاد گفت: در این جلسه ساماندهی معتادان متجاهر به خصوص در شهر تهران توسط استانداری استان تهران تاکید و همچنین مقرر شد در خصوص صیانت و اشتغال معتادان بهبود یافته کارهای جدیتری صورت پذیرد.
به گزارش ایسنا، در بیست و دومین جلسه مشورتی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر بهرهگیری از ظرفیت مساجد و منابر برای تقویت مبانی معنوی و دینی نوجوانان و جوانان با هدف پیشگیری از اعتیاد و لزوم استفاده از ظرفیت سینما و فعال تر شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تولید فیلمهای مناسب برای ارتقاء سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به مفاسد اعتیاد تاکید شد.
حمید صرامی مشاور دبیرکل و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد گفت: در اینجلسه که با حضور وزیر کشور و دبیرکل ستاد و 18 نفر از متخصصین برگزار شد؛ ضمن بررسی روند اقدامات پیشگیری اولیه از اعتیاد در کانونهای هدف خانواده، مدرسه، دانشگاه ها، محلهها، محیط های کاری اداری، نظامی و کارگری، بر توسعه و تقویت برنامههای پیشگیری به عنوان اولویت در برنامههای ستاد به منظور کاهش میزان بروز اعتیاد در سطح کشور تاکید شد.
وی افزود: براساس تدابیر ابلاغی از سوی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مقرر شد تا کلیه دستگاههای فرهنگی و پیشگیری کشور در راستای مصوبه شورای عالی امنیت ملی و بند یازدهم سیاست های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)، و تاکیدات رییس جمهور نسبت به ایجاد ساختار و تشکیلات مرتبط با پیشگیری از اعتیاد در دستگاه متبوع اقدام کنند و همزمان کلیه دستگاهها با رویکرد تحول گرایی و به دور از نگاه اداری، گامهای اساسی برای توانمندسازی نوجوانان، جوانان و بانوان از طریق آموزش مهارتهای زندگی و نیز سبک زندگی ایرانی اسلامی بردارند و همچنین در خصوص آموزش سبک فرزند پروری به والدین به خصوص خانواده های در معرض خطر و آسیب پذیر اهتمام بیشتری انجام پذیرد.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: در این جلسه دبیر کل ستاد بر لزوم برنامه محوری و جدیت از سوی کلیه دستگاههای فرهنگی به خصوص وزارت آموزش و پرورش ، وزارت علوم و وزارت بهداشت به منظور افزایش نرخ سطح پوشش برنامه های پیشگیری برای دانش آموزان و دانشجویان تاکید کرد و همچنین جایگاه و نقش سازمان صداو سیما برای ارتقاء سطح آگاهی و دانش آحاد جامعه در خصوص عوارض و پیامدهای مصرف مواد و نیز ایجاد نگرش منفی از طریق خنثی سازی فریبهای فرهنگی که توسط سیستم هوشمند مواد مخدر و روان گردان ها به جامعه القاء می شود، یادآور شد.
صرامی گفت: در این جلسه به اختصاص پنجاه درصد امکانات و اعتبارات امر مبارزه به برنامههای پیشگیری اولیه از اعتیاد برای تحقق مفاد سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد تاکید و مقرر شد که کلیه برنامههای همگانی- انتخابی و موردی در عرصه پیشگیری میبایست مبتنی بر شواهد علمی و طبق شاخص های استاندارد، مورد اقدام واقع و میزان اثربخشی برنامه ها به صورت مستمر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دبیرکل ستاد به بهرهگیری از ظرفیت مساجد و منابر برای تقویت مبانی معنوی و دینی نوجوانان و جوانان به عنوان عامل خود کنترلی و لزوم استفاده از ظرفیت سینما و فعال تر شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تولید فیلمهای مناسب برای ارتقاء سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به مفاسد اعتیاد تاکید کرد.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد گفت: دبیرکل ستاد به تقویت رویکرد اجتماعی شدن در عرصه پیشگیری اولیه از اعتیاد از طریق بهرهگیری از تشکلهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد تاکید کرد و توانمندسازی علمی کلیه سمنها با هدف پرهیز از اقدامات غیر موثر را امری ضروری دانست و به موضوع بهرهگیری از فضای مجازی و همچنین استمرار تربیت نیروی انسانی متخصص به خصوص در مدارس همراه با سازماندهی و افزایش انگیزش برای توسعه برنامه های موثر پیشگیری تاکید کرد و مقرر شد در نه استان کشور که وضعیت شیوع اعتیاد نامناسبتر است با اولویت نسبت به تحقق برنامههای پیشگیری مبادرت ورزیده شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ صرامی گفت: در این جلسه به ساماندهی معتادان متجاهر به خصوص در شهر تهران توسط استانداری استان تهران تاکید و همچنین مقرر شد در خصوص صیانت و اشتغال معتادان بهبود یافته کارهای جدیتر صورت پذیرد.
وی اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد از سوی کلیه دستگاه های عضو و مرتبط با ستاد برای تحقق بند 57 سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه گامهای جدیتر و موثرتر برداشته شود.
صرامی در پایان افزود: انتظار میرود کمیتههای فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در سطوح ملی و استانی برای تحقق تدابیر ابلاغی از سوی وزیر کشور و دبیرکل ستاد اقدام جدی کنند تا شاهد کنترل و مدیریت مصرف مواد در جامعه باشیم.