سازمان ملل: ۲.۳ میلیون نفر از ونزوئلا فرار کردهاند
سازمان ملل اعلام کرد بر طبق برآوردها بالغ بر ۲.۳ میلیون ونزوئلایی تا ماه ژوئن از این کشور فرار کرده و عمدتا به کشورهای کلمبیا، اکوادور، پرو و برزیل رفتهاند.
به گزارش بازتاب، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: این فرار کردهها که مجموعا حدود هفت درصد جمعیت ۳۲.۸ میلیون نفری ونزوئلا را تشکیل میدهند، کمبود موادغذایی را به عنوان دلیل اصلی ترک کشورشان اعلام میکنند.
مقامهای امور انسان دوستانه سازمان ملل گزارش دادند که ۱.۳ میلیون از این افرادی که فرار کردهاند از سوءتغذیه رنج میبرند.
ونزوئلا با وجود برخورداری از نفت فراوان طی سالهای اخیر با یک بحران سیاسی و اقتصادی رو به وخامت دست و پنجه نرم کرده و تورم بسیار زیاد و کمبود شدید موادغذایی و دارو این کشور را گرفتار کرده است.
صندوق بینالمللی پول در یک تخمین شگفت انگیز پیشبینی کرده که تورم ونزوئلا تا پایان سال جاری میلادی به یک میلیون درصد بالغ خواهد شد.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهور سوسیالیست ونزوئلا عمدتا دلیل این بحران اقتصادی را ناشی از جنگ اقتصادی آمریکا و اروپا علیه کشور خود دانسته است.
دوجاریک خاطرنشان کرد: کمبود شدید داروها و تجهیزات پزشکی اساسی در ونزوئلا شدیدا کیفیت بیمارستانها در این کشور را پایین آورده است.
مقامهای سازمان ملل گفتهاند بیش از ۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به اچآیوی در این کشور به دلیل فقدان دسترسی به داروها و اقلام پزشکی مورد نیازشان با خطر روبرو هستند.
دوجاریک در عین حال گفت: یکسری بیماریهای قبلا ریشهکن شده مجددا در حال شیوع در ونزوئلا هستند که شامل سرخک، مالاریا، سل و دیفتری میشود.
به گفته سازمان ملل در نتیجه این وضعیت وخیم اقتصادی، تغذیهای و بهداشت و درمان تعداد هرچه بیشتری از ونزوئلاییها به موج فراریها از این کشور میپیوندند و این زنگ خطر را برای دیگر کشورهای قاره آمریکای لاتین به صدا درآورده است.
براساس یک گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت در سالهای اخیر موج خروج مردم از ونزوئلا شدیدا افزایش یافته و در سال ۲۰۱۷ بر طبق برآورد ۱.۶ میلیون ونزوئلایی در خارج از این کشور به سر میبردند در حالی که در سال ۲۰۱۵ این رقم ۷۰۰ هزار نفر بود.
این گزارش تصریح داشت که از بین این ۱.۶ میلیون نفر حدود ۸۸۵ هزار تن در آمریکای جنوبی، ۳۰۸ هزار تن در آمریکای شمالی، ۷۸ هزار تن در آمریکای مرکزی، ۲۱ هزار تن در منطقه کارایب و مابقی در جاهای دیگر پراکنده شدهاند.
خوآن مانوئل سانتوس، رئیسجمهور کلمبیا قبل از ترک ریاست جمهوری در دوم اوت به ۴۴۰ هزار آواره ونزوئلایی مجوز اقامت موقت برای مدت دو سال را داده و از دولت مادورو خواست تا این بحران انسانی رو به گسترش را برطرف کند.
دوجاریک خاطرنشان کرد: آژانسهای سازمان ملل و امور انسان دوستان گزارش میدهد که مهاجران ونزوئلایی نیازمند کمک درخصوص وضعیت قانونی، اسناد و مدارک، سرپناه و دسترسی به بهداشت و درمان و دیگر خدمات اساسی هستند.
او تاکید کرد: آژانسهای سازمان ملل مشغول کمک بوده و کشورهای همسایه سخاوتمندی بسیاری نشان میدهند. ما امیدوار هستیم دیگر کشورهایی که از توانایی برخوردار هستند به این کشورهایی که به آوارگان کمک میکند، کمک کرده و از آنها حمایت کنند.