سازمان ملل: این دهه گرمترین دهه از سال ۱۸۵۰ به این سو است
سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که میزان گرمای کره زمین در دهه اخیر (۲۰۱۰−۲۰۱۹) استثنایی بوده است.
طبق این گزارش متوسط گرمای زمین در این دهه از سال ۱۸۵۰ به این سو بالاترین حد را داشته است.
تازهترین گزارش سازمان ملل که روز گذشته (سهشنبه) منتشر شده، حاکی از نگرانی کارشناسان نسبت به گرمایش روافزون کره زمین است.
سازمان جهانی هواشناسی که وابسته به سازمان ملل است، اعلام کرده که دهه جاری به احتمال بسیار قوی گرمترین دهه از سال ۱۸۵۰ میلادی به این سو، یعنی از زمان آغاز اندازهگیری و ثبت گرما و دادههای هواشناسی خواهد بود.
طبق اعلام سازمان جهانی هواشناسی، سال ۲۰۱۹ به احتمال قوی در جایگاه دوم یا سوم فهرست گرمترین سالهایی قرار خواهد گرفت که تا کنون به ثبت رسیدهاند. این سازمان در گزارش خود همچنین از ۲۰۱۶ میلادی به عنوان گرمترین سالی یاد کرده که تاکنون در کره زمین به ثبت رسیده است.
در گزارش سازمان جهانی هواشناسی آمده است: سال ۲۰۱۹ پایانبخش یک دهه گرمای استثنایی، آب شدن یخها و افزایش بیسابقه سطح آب دریاها در سطح جهان بر اثر تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی بود.
بنابر این گزارش، کره زمین بر اثر گرمایش فوقالعاده در این دهه با خشکسالیها، موج گرما، آتشسوزیهای جنگلی و طوفانهای دریایی زیادی همراه بوده است.
پتری تالاس، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی، این روند را سخت نگرانکننده خواند و از شرکتکنندگان در کنفرانس اقلیمی مادرید خواست تا با تصمیمات و مصوبات جدی و جسورانه به مقابله با گرمایش روزافزون کره زمین برخیزند.
تالاس خاطرنشان کرد: موجهای گرما و سیلهای سهمگین که در گذشته تنها یک بار در قرن پیش میآمدند، اکنون بهطور مرتب روی میدهند. به گفته او انسانها از جزایر باهاما گرفته تا ژاپن و موزامبیک قدرت تخریبکننده طوفانهای دریایی را در سالهای اخیر تجربه کردند.
یکی از دلایل افزایش آوارگی در جهان پیامدهای آبوهوایی ناشی از گرمایش زمین است.
به گزارش ایسنا، طبق آمار رسمی در نیمه نخست سال جاری میلادی ۱۰ میلیون نفر در درون مرزهای کشورهای خود آواره شدهاند. دلیل آوارگی هفت میلیون نفر از آنها سوانح و فجایع طبیعی و آبوهوایی چون سیل، طوفان و خشکسالی بوده است.