سازمان دامپزشکی: دام زنده نخرید
رییس سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب کریمه کنگو، به مردم توصیه کرد دام زنده نخرند و آن را در فضای بیرون از کشتارگاههای صنعتی ذبح نکنند.تارنمای سازمان دامپزشکی کشور، «مهدی خلج» افزود: حتی اگر در روستاها برخی مجبورند به دلیل نبود یا کمبود امکانات کشتارگاهی دام را در فضای باز ذبح کنند باید نکات بهداشتی را در نظر گیرند.
به گفته وی، باید از دستکش، عینک و دیگر تجهیزات بهداشتی برای ذبح استفاده کرد و گوشت را دستکم یک روز در یخچال نگه داشت.
همچنین مردم باید گوشت را به صورت بسته بندی از اماکن عرضه زیر نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند که دارای مهر تاییدیه این سازمان است.
خلج اضافه کرد: حتی در ایامی مانند ماه مبارک رمضان و دیگر روزهای مذهبی مردم دام نذری را در فضای آزاد ذبح میکنند اما مهمتر از کشتار دام، ادای نذر است و اینکه گوشت حاصل از آن در راه نیت نذرکنندگان صرف شود. بنابراین تاکید می شود مردم نذرهای خود را از کشتارگاههای صنعتی تهیه کنند که حتی در روزهای تعطیل بازند.
وی افزود: عشایر نیز باید در ارتباط خود با دامها نکات بهداشتی مهمی را رعایت کنند. برای نمونه محل نگهداری دام باید از محل سکونت انسان دور باشد زیرا ممکن است کنه ناقل این بیماری به انسانها نیز حملهور شوند.
وی افزود: همچنین عشایری که شیردوشی می کنند نباید کنههای روی دامها را بدون ابزار و با دست از بین ببرند و در ارتباط با دامها باید از ابزارهای بهداشتی مانند دستکش استفاده کنند.
** سالم بودن 100 درصد گوشت عرضه شده در تهران و کلانشهرها
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: براساس آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 85 درصد دامی که در کشتارگاههای کشور کشته میشوند از نگهداری در شرایط یخچالی مناسبی برخوردارند و همین عامل سبب از بین رفتن ویروس احتمالی در گوشت میشود.
وی تاکید کرد همه گوشت قرمزی که در شهر تهران و بسیاری از کلانشهرهای بزرگ عرضه میشود استاندارد و بهداشتی است. بنابراین اگر این محصول پروتئینی را از مرکزهای عرضه رسمی و به صورت بسته بندی شده تهیه کنند، هیچ مشکلی ایجاد نمی شود.
** 31 مورد شناسایی مبتلایان به تب کریمه کنگو و سه مورد مرگ انسانی
رییس سازمان دامپزشکی کشور یادآوری کرد: براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون 31 نفر در کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند که سه نفر فوت کردهاند.
خلج گفت: البته حتی از یک نفر هم نباید در آمار تلفات این بیماری چشم پوشید اما در مقایسه با موارد گذشته مانند سال 1389 که 154 مورد ابتلا و 28 مورد مرگ بر اثر این بیماری گزارش شد، کنترل، مراقبت و نظارت بیشتر و دقیقتر شدهاست.
وی بر ضرورت همکاری و حمایت دستگاههای متولی مانند وزارت کشور، استانداریها و فرمانداریهای استانهای درگیر این بیماری تاکید کرد و افزود: اگرچه افزایش آگاهی مردم میتواند به کاهش ابتلا و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری کمک شایانی کند اما امیدواریم مانند گذشته وزارت کشور از ارائه تسهیلات 300 میلیون ریالی برای خرید ماشینهای یخچال دار در مناطقی که کشتارگاه صنعتی افتتاح میشود، حمایت کند.