ساخت سیستم راکتور هیبریدی بیولوژیکی تصفیه پساب صنعتی
سیستم راکتور هیبریدی بیولوژیکی و مدل سازی تولید بیوگاز از پساب برای تصفیه پساب صنعتی توسط محققان پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شد.
به گزارش بازتاب به نقل از پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر الهام عبداله زاده مجری طرح «سیستم راکتور هیبریدی بیولوژیکی تصفیه پساب صنعتی»گفت: صنایع غذایی کشور با مصرف بیش از ۲۴ درصد کل آب صنعتی در جایگاه نخست گروه های صنعتی مصرف کننده آب قرار دارند که استفاده از این روش جدید می تواند به کاهش مشکل کم آبی و خشکسالی کمک شایانی کند.
وی هزینه ساخت این سیستم را یک میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: پساب تولیدی یک شرکت داروسازی در کاشان موجب شد تا کار تحقیقاتی بر روی پروژه ساخت سیستم راکتور هیبریدی بیولوژیکی تصفیه پساب صنعتی در قالب یک پروژه دکتری و کارشناسی ارشد در پژوهشگاه مواد و انرژی و با همکاری دانشگاه تهران؛ پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج اجرایی شود.
وی گفت: در این پروژه تحقیقاتی، راکتور بستر بی هوازی لجن با جریان رو به بالا (UASB) و بیو راکتور غشایی(MBR) به صورت ترکیبی در تصفیه پساب بکار گرفته شد.
عبداله زاده با اشاره به اینکه در ایران و جهان برای اولین بار است که از این سیستم ترکیبی برای تصفیه پساب اسانس نعنا استفاده می شود، گفت: این سیستم در قالب پروژه دانشجویی دکتری، طراحی و ساخته شد که حدود ۷ ماه زمان برای انجام آن صرف شد.
به گفته این پژوهشگر، نتایج پروژه نشان داد که سیستم ترکیبی بیولوژیکی بی هوازی و هوازی، قادر به حذف آلاینده های پساب (COD) از حدود ۲۰ هزار به زیر ۲۰۰ میلی گرم بر لیتر است.
وی گفت: در کنار حذف آلاینده ها از پساب، مقداری بیوگاز هم تولید می شود که می تواند به عنوان انرژی در کارخانه برای روشنایی استفاده شود.
عبداله زاده با اشاره به کاربرد این سیستم گفت: از پساب خروجی از این سیستم می توان برای مصارف کشاورزی و آبیاری استفاده کرد، ضمن آنکه بیوگاز تولیدی این روش نیز برای روشنایی کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد