«زهرا و ریحانه» چطور در آرزوی عدالت آموزشی جان باختند (فیلم)

    کد خبر :667453

مامان دیگه نمی‌تونم نفس بکشم! آخرین کلماتی است که مادر از دخترک به یاد دارد؛ دختری که از کلاس درسی که چند‌ پایه بود و معلمی که وقت نداشت خوب درس بدهد، گله داشت و می‌خواست پزشک شود؛ این متن روایتی است از این روزهای خانواده‌های زلزله‌زده آذربایجان.

 

فقر و مرگ برای این دو خانواده یا شاید تعداد بیشتری از اهالی روستای ورنکش در آذربایجان شرقی، دوشادوش هم هستند؛ زلزله‌ای آمد در ثانیه‌ای همه چیز را ویران کرد، از خانه و زندگی تا دارایی تمام عمر یعنی فرزندشان!

 

زهرا همان دختر دانش‌آموز شیرین‌زبانی است که پس از زلزله اخیر استان آذربایجان شرقی، فیلمش در فضای مجازی دست به دست شد، همان دانش‌آموزی که آرزویش تحصیل در مدرسه‌ای بود که کلاس‌هایش چندپایه نباشد! آرزویی که در دل خود پیام‌های بسیاری را دارد اگر گوش شنوایی برای آن پیدا شود.

 

حالا چند ماه بعد از مرگ زهرا، مادر و پدر او در کانکسی که شهرداری تبریز به آنها داده، روزهای سخت پس از زهرا را می‌گذرانند؛ روزگار این پدر و مادر که تنها دختر 11‌ساله‌شان را در زلزله از دست داده‌اند، به همراه تنها پسرشان در کانکس بسیار کوچک، سر می‌شود و در همسایگی آنها، خانواده دوست زهرا یعنی ریحانه در کانکس ساکنند و تنها امید این دو خانواده و البته تمام آسیب‌دیدگان زلزله اخیر، ساخته‌ شدن سریعتر خانه‌هایشان است.

 

در سفری که محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش و مهرالله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به روستای زلزله‌زده ورنکش و دیدار با خانواده زهرا و ریحانه دو دانش‌آموز جان‌باخته این حادثه داشتند، درد‌دل‌های این خانواده‌ها را شنیدند.

 

داخل کانکسی که این روزها، خانه این خانواده است، عکس زهرا روی میز در گوشه‌ای از فضای کوچک آن خودنمایی می‌کند؛ مادر زهرا که حالا پس از تنها دخترش دیگر حوصله‌ای برایش نمانده، مدت‌هاست که دیگر از کانکس کوچک‌شان خارج نمی‌شود.

زهرا دو ساعت زیر آوار ماند تا جان باخت

 

او با بیان خاطرات تلخ شب زلزله می‌گوید: “تکانهای شدید زمین بیدارمان کرد، خواستیم زهرا را بیدار کنیم تا با هم از خانه خارج شویم، اما سقف بر سرمان آوار شد. تلی از خاک روی پاهایم ریخت و توان حرکت را از من گرفت و دخترم زیر آوار حبس شد.

 

هر چند توان حرکت نداشتم اما با دستانم خاک را کنار می‌زدم تا راهی برای زهرا باز شود و حداقل او را ببینم، اما وزن آوار از زور بازوهای من بیشتر بود، دخترم طلب کمک می‌کرد و من صدای او را می‌شنیدم.

 

تنها آرزوی زهرا؛ داشتن اتاق خواب!

 

مادر از آرزوهای ساده دخترش می‌گوید از اینکه بزرگترین آرزوی او داشتن یک اتاق خواب بود! خانه‌ خشتی و گلی داشتیم که در زلزله کامل تخریب شد و هم‌اکنون سپاه در حال ساخت خانه‌ برایمان است و گفته‌اند تا 60 روز تکمیل می‌شود.

 

“فیلم گفت‌وگوی پدر زهرا با وزیر آموزش‌وپرورش”

در آرزوی عدالت آموزشی

دخترم می‌گفت می‌خواهم پزشک شوم، همیشه از این شکایت داشت که چرا باید کلاس درسشان چندپایه باشد؛ می‌گفت “متوجه درس‌ها نمی‌شوم چون معلم فرصت کافی ندارد که بتواند به خوبی تدریس کند، می‌خواهم بروم به آموزش‌وپرورش بگویم برای ما معلم بفرستید!”

 

ریحانه دانش‌آموز دیگری است که در این زلزله جان خود را از دست داد، او 14 سال سن داشت.

 

پدر ریحانه که کارگر فصلی است؛ حالا پس از زلزله به دلیل آسیب از ناحیه لگن دیگر به سرکار هم نمی‌رود؛ خانواده ریحانه که خانه‌ای هم نداشته و مستأجر بودند حالا پس از زلزله کانکس‌نشین هستند.

 

” فیلم گفت‌وگوی پدر ریحانه با وزیر آموزش‌وپرورش”

پدر ریحانه در دیدار با وزیر آموزش‌وپرورش می‌گوید: ” قبل از زلزله برای اینکه بتوانم خانه‌ای بخرم دو بار برای دریافت وام مراجعه کردم اما چون وضع مالی مناسبی نداشتم با دادن وام موافقت نکردند.

 

او تأکید می‌کند:‌ سپاه و هلال احمر جز اولین نهادهایی بودند که پس از زلزله سریع به منطقه آمدند و حالا سپاه در حال ساخت خانه برای زلزله‌زدگان است؛ ما که دخترمان را از دست دادیم و شاید افراد دیگری هم چنین وضعیتی را داشته باشند، از مرگ دخترمان ناراحت هستیم اما کاش مرگ این دو دانش‌آموز “زهرا و ریحانه” تلنگری باشد که به وضعیت مردم روستا رسیدگی شود.

 

مدرسه 30 ساله روستا را دریابید

 

مدیر دبستان 22 بهمن روستای ورنکش که حالا قدمتی 30 ساله دارد، از ساختمان فرسوده مدرسه و نگرانی دانش‌آموزان برای حضور در آن می‌گوید و از آقای وزیر می‌خواهد که به فکر بازسازی آن باشند.

تصویر مدرسه تخریبی روستا

 

او می‌گوید:‌ پس از زلزله، دیوارهای مدرسه ترک برداشته و بچه‌ها می‌ترسند به داخل کلاس بروند، لطفاً قول بدهید این کلاس‌ها را درست کنید؛ زهرا می‌گفت که می‌خواهم کشور را درست کنم اما او جان باخت اما به این مدرسه رسیدگی کنید.

 

البته رئیس سازمان نوسازی مدارس می‌گوید: ساختمان این مدرسه تخریبی است و فرد خیری ساخت 10 مدرسه دو کلاسه را متقبل شده است و به استان آذربایجان شرقی گفته‌ایم از طریق همین خیر، ساخت این مدرسه را هم انجام دهند.

منبع:تسنیم

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید