زمینه‌سازی آژانس برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه

    کد خبر :1147188
زمینه‌سازی آژانس مکانیسم ماشه

یک کارشناس مسائل آمریکا هشدار داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی مقدمات لازم برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران است؛ اقدامی که می‌تواند تنش‌ها را وارد مرحله‌ای جدید کند.

فؤاد ایزدی، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگویی با اشاره به فضای پرابهام مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا گفت: «اگر در مذاکرات امتیازی داده و متقابلاً گرفته شود، امکان دستیابی به توافق وجود دارد، اما مشکل اصلی این است که لابی اسرائیل در کنگره آمریکا بسیار قدرتمند است و تحریم‌ها نیز در اختیار کنگره قرار دارد. بنابراین، حتی اگر توافقی با دولت آمریکا حاصل شود، اجرای آن بدون تأیید کنگره دشوار خواهد بود.»

او با اشاره به اینکه ۵۳ سناتور آمریکایی اخیراً در نامه‌ای خواستار توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران شده‌اند، افزود: «در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت قوه مجریه آمریکا به‌تنهایی بتواند امتیازاتی معنادار به ایران بدهد. ما نباید امتیازاتی فراتر از توافق برجام ارائه کنیم، زیرا طرف مقابل امکان جبران آن را ندارد.»

ایزدی در بخش دیگری از سخنان خود به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: «به نظر می‌رسد آژانس به‌دنبال زمینه‌سازی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه است؛ فرآیندی که باید در شورای حکام و سپس شورای امنیت طی شود. هدف این است که قبل از آنکه فرصت از دست برود، این مسیر آغاز شود.»

او با تأکید بر لزوم واکنش قاطع دولت، اظهار کرد: «حداقل اقدامی که دولت دکتر پزشکیان باید انجام دهد، تکرار اقدام دولت روحانی است؛ یعنی ارسال نامه‌ای رسمی اعلام کند که در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از پیمان NPT خارج خواهد شد. هرگونه تعلل در این زمینه می‌تواند فرصت مقابله دیپلماتیک را از بین ببرد.»

به گزارش ایسنا، ایزدی در پایان خاطرنشان کرد: «ممکن است برخی در غرب تلاش کنند با ایجاد هیاهو، برنامه ایران را به ساخت سلاح هسته‌ای نسبت دهند، اما بازرسی‌های آژانس در چارچوب پادمان همچنان ادامه دارد و کاهش نخواهد یافت. بنابراین، این واکنش ایران می‌تواند پیامی روشن و بازدارنده به طرف‌های مقابل ارسال کند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید