زمزمه قاچاق گندم به عراق قوت گرفت
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران با بیان اینکه زمزمههای قاچاق گندم در سال جاری وجود دارد، گفت: این امکان وجود دارد که گندمهای تولیدی کشور به مرز عراق برود و در آنجا به دلار تبدیل شود.
به گزارش تسنیم، علیقلی ایمانی، رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران اظهار کرد: با توجه به اینکه نرخ خری تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی در 3 سال اخیر افزایش قیمت چندانی نداشته است، پیشنهاد افزایش قیمت 30 تا 35 درصد آنها به دولت ارائه شد.
وی افزود: با وجود پیگیری های زیادی که تشکلها، وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس انجام داده اند، این نرخ در سال جاری نیز به موقع اعلام نشد تا کشاورز بتواند تصمیم درست را برای کشت خود بگیرد و زراعتی را انتخاب کند که توجیه لازم را برایش داشته باشد؛ حدود 2 ماه گذشته است اما چشم انداز روشنی در این ارتباط نداریم.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران افزود: در سال گذشته نیز نرخ خرید تضمینی بعد از 7 ماه تاخیر،بدون تغییر نرخ اعلام شد.
برخی گندم کاران امسال گندم نکاشتند
وی تصریح کرد: کشاورزان در سال جاری کشت گندم را آغاز کرده اند اما برخی از آنها کشت خود را به سمت برنج، گوجه یا سبزی و صیفی تغییر دادهاند.
ایمانی گفت: ادامه این روند بر روی تولید کالاهای استراتژیک کشور به ویژه گندم اثر بدی دارد به طوری که در سال های گذشته نیز با از دست دادن خودکفایی گندم، 7 میلیون تن از این محصول را وارد کردیم.
وی اظهار داشت: کشاورز بنیه اقتصادی محکمی ندارد و با تولیدات خود روزمرگی میگذراند و در صورتی بخواهیم از سرمایه آن بخوریم نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
واردات گندم دیگر با دلار 4200 تومانی نیز به صرفه نیست
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران با بیان اینکه در حال حاضر واردات گندم حتی با دلار 4200 تومان نیز به صرفه نیست، اظهارکرد: قیمت هر تن گندم در بورس شیکاگو 270 دلار است که به این رقم 30 درصد باید هزینه حمل و بیمه را نیز اضافه کرد تا به بنادر ما برسد بعد از آن باید عوارض و سود بازرگانی، هزینههای تخلیه و حمل و نقل به داخل کشور را برای واردات باید پرداخت کرد.
وی اظهار داشت: واردات با دلار 4200 تومانی که در واقع یارانه دولتی را نیز در اختیار دارد گران تر از قیمت گندم داخلی با در نظر گرفتن 30 درصد افزایش قیمت است.
ایمانی گفت: در صورتی که با در نظر گرفتن همه این موارد و پراخت یارانه وارداتی، باز قصد واردات کردیم، در آن شرایط پس معیشت کشاورزان را چگونه باید تامین کرد؟ در این شرایط کشاورزان بیشتری مجبور به مهاجرت به حاشیه شهرها هستند.
زمزمه قاچاق گندم به عراق قوت گرفت
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران با بیان اینکه زمزمه قاچاق گندم در سال جاری وجود دارد، اظهارکرد: این امکان وجود دارد که گندمهای تولیدی در کشور به مرز عراق برود و در آنجا به دلار تبدیل شود و به ازای فروش هر کیلوگرم 4 تا 5 هزار تومان برای آنها سود داشته باشد.
وی گفت: ما توقع افزایش قیمت نا متعارف نداریم و نمیخواهیم از شرایط موجود سوء استفاده کنیم اما نرخ خرید تضمینی گندم نیز باید با توجه به نرخ تورم رسمی افزایش یابد.
اگر بخواهیم برای هرتخلفی از دولت شکایت کنیم هر روز باید در دادگاه بودیم
ایمانی گفت: عدم افزایش قیمت محصولات کشاورزی در سال گذشته تخلفی واضح در حق تعداد زیادی مردم کشورمان است که لازم نبود ما به دیوان عدالت اداری شکایت کنیم؛ زیرا در صورتی که قرار باشد برای هر تخلفی از دولت شکایت کنیم هر روز باید در دادگاه باشیم و لازم است که دولت و مجلس خود به وظایف اجرای و نظارتی عمل کنند.
پیشنهاد به مجلس برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم براساس تورم اعلامی بانک مرکزی
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران ایران ادامه داد: در کمیته اقتصادی مجلس پیشنهای ارائه دادیم که بر اساس آن اگر دولت تا آغاز سال زراعی قیمت محصولات سال زراعی را اعلام نکند، ملاک قیمت گذاری میزان تورمی است که بانک مرکزی اعلام کرده است.
وی افزود: قرار است این پیشنها در هفته جاری در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت موافقت نمایندگان تبصرهای به خرید تضمینی محصولات کشاورزی اضافه شود.