ریزش ۱۹ هزار واحدی شاخص بورس

    کد خبر :1121788
ریزش ۱۹ هزار واحدی شاخص بورس

امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش بیش از ۱۹ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۸۲۱ هزار واحد رسید.

در هفتمین روز بهمن‌ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران با افت ۱۹ هزار و ۲۳۹ واحد به رقم ۲ میلیون و ۸۲۱ هزار و ۶۸ واحد رسید. پس از نوسانات کاهشی بازار از ۲۲ دی‌ماه، که در سه روز کاری اخیر روند مثبتی داشت، امروز دوباره کاهش یافت.

همچنین شاخص هم‌وزن در روز یکشنبه ۳۲۲۷ واحد کاهش یافت و به عدد ۸۸۷ هزار و ۲۷۲ واحد رسید. از لحاظ تعداد سهام، ۱۰۴ سهم مثبت و ۲۲۷ سهم منفی بودند. به طور کلی، بازار بورس امروز با کاهش ۰.۶۸ درصدی همراه بود.

به گزارش ایسنا، در مجموع، در روز یکشنبه حدود ۵۱۰ هزار معامله به ارزش تقریبی ۱۲ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

نمادهای فملی، فولاد و پارسیان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند. همچنین، نمادهای پر تراکنش مانند غانیزان، وبملت و خودرو نیز در بازار سهام فعال بودند.

در روز هفتم بهمن ۱۴۰۳، شاخص فرابورس ایران با کاهش ۴۶ واحد به ۲۶ هزار و ۷۴۵ واحد رسید. تعداد معاملات در فرابورس به ۹۲۹ هزار فقره رسید و ارزش آن حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان بود.

نمادهای نیشکر و سامان بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند، اما ومپنا تاثیر منفی بر این شاخص داشت. از نمادهای پرتراکنش فرابورس نیز نیشکر، نبابک و ومپنا بودند.

بازار سهام از دوم آبان روند صعودی را آغاز کرد و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. شاخص کل بورس از حدود ۴۰ درصد رشد کرد و در مقایسه با بازارهای رقیب مانند ارز، سکه و طلا بیشترین بازدهی را داشت.

در طول این مدت، بازار سرمایه رکوردهای تاریخی جدیدی را به ثبت رساند و کانال‌های مختلفی مانند ۲.۲، ۲.۳، ۲.۴ و ۲.۵ میلیون واحد را فتح کرد. البته در روز ۲۳ دی، شاخص به پایین کانال ۲.۹ میلیون واحد سقوط کرد.

برخی کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما عوامل سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیران مانع رشد بیشتر بازار شده است. در هفته‌های اخیر، بورس رکوردهایی جدید ثبت کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.

سجاد پاشاامیری، سرپرست اداره تحلیل اقتصادی و ریسک سازمان بورس، اخیراً گفته که اقدامات دولت و وزارت اقتصاد باعث رشد ارزش فروش صادراتی شرکت‌های تولیدی بورس و فرابورس شده است، به طوری که این فروش در فصل پاییز نسبت به فصل بهار حدود ۳۲ درصد رشد داشته است.

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، نیز اخیراً در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد که بورس در چند ماه گذشته رشد خوبی داشته است. او معتقد است که دولت تنها باید در زمان شکست بازار دخالت کند و در دیگر مواقع از دخالت‌های دستوری خودداری کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید