رکورد جدید چینی ها با فناوری 6G

    کد خبر :887510

محققان چینی ادعا می‌کنند با استفاده از یک فناوری پیشرفته به رکوردی جدید در سرعت انتقال داده دست پیدا کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند این فناوری به چین کمک خواهد کرد تا به یکی از پیشگامان رسیدن به نسل بعدی فناوری ارتباطات بی‌سیم و 6G تبدیل شود.

«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار_ آن‌ها برای دستیابی به این فناوری از نوعی موج‌های رادیویی با فرکانس به شدت بالا استفاده کرده‌اند که جهت چرخش خود را مرتباً تغییر می‌دهد. این فناوری باعث شده تا انتقال 1 ترابایت داده به فاصله‌ای 1 کیلومتری در مدت زمان تنها یک ثانیه عملی شود.

این آزمایش در مجموعه برگزاری المپیک زمستانی پکن انجام شده تا بتواند 10 هزار ویدئوی زنده با کیفیت بالا را به صورت همزمان استریم کند.  پروفسور ژنگ چائو از مدرسه هوافضای دانشگاه سینگهوا در مورد موج‌هایی موسوم به ورتکسی مورد استفاده در این فناوری جدید گفته؛ موج‌های ورتکسی ابعاد جدیدی برای علم انتقال داده به وجود آورده‌اند. وی اعتقاد دارد که این موج‌ها می‌توانند نقطه‌ای کلیدی در توسعه فناوری‌های مورد نیاز برای شبکه ارتباطات 6G باشند.

موج‌های موبایل کنونی را می‌توان به ارتعاشات ایجاد شده بعد از برخورد یک سنگ با سطح آب یک حوض تشبیه کرد که از لحاظ ریاضی تنها دو بعد دارند. در سوی مقابل، موج‌های الکترومغناطیسی وورتکسی مانند طوفان، در سه بعد کار می‌کنند.

از این رو می‌توان کدها و اطلاعات بیشتری را به واسطه همین بعد بیشتر انتقال داد و افزایش بسیار زیاد پهنای باند را موجب شد. دانشمندان اروپایی در سال‌های دهه نود میلادی برای اولین بار از امواج وورتکسی برای انجام آزمایشان انتقال داده استفاده کرده بودند و در سال 2020 نیز شرکت ژاپنی نیپون تلگراف توانست به کمک همین امواج، به رکورد انتقال داده با سرعت 200 گیگابایت بر ثانیه در فاصله 10 متری دست پیدا کند.

دولت چین اعتقاد دارد که استفاده از این فناوری می‌تواند نقطه بسیار تاثیرگذاری در تحقیقات مربوط به 6G باشد. با این حال استفاده تجاری از 6G به احتمال زیاد تا قبل از سال 2030 میلادی و به دلیل هزینه اجرایی بالا اتفاق نخواهد افتاد.

البته دیگر کشورها نیز تلاش گسترده‌ای برای به خدمت گیری 6G داشته‌اند؛ برای مثال، آمریکا و ژاپن سال گذشته قراردادی 4.5 میلیارد دلاری امضا کردند تا در مقابل پیشرفت‌های سریع چین در حوزه 6G حرفی برای گفتن داشته باشند.

به گزارش خبرگزرای Nikkei، کشور چین به تنهایی 40 درصد از پتنت‌های مربوط به نسل بعدی ارتباطات را در ثبت کرده و 35 درصد آن‌ها نیز در اختیار ایالات متحده آمریکا قرار دارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید