روی دیگر مستی

    کد خبر :381555

یک روانپزشک تاثیرات مصرف مشروبات الکلی بر افراد را تشریح کرد.

حسین خطیبی در گفت و گو با ایسنا؛ با اشاره به اینکه مصرف نوشیدنی‌های الکلی از چندین لحاظ متفاوت به انسان آسیب می‌زند و به جز مختل کردن زندگی فرد روند زندگی وی را از حالت عادی خارج می‌کند، گفت: مصرف نوشیدنی‌های الکلی سلامت عمومی بدن، سلامت روانی و شرایط اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تاثیرات جبران ناپذیری را باقی می گذارد به طوری که سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که افراد مشروبات الکلی را مصرف نکنند.

وی ادامه داد: مصرف مشروبات الکلی بر بدن انسان تاثیرات زیان‌باری می‌گذارد که باعث ایجاد بیماری های قلبی، نارسایی های قلبی، ریوی، اختلال در گردش خون، و حتی گاهی منجر به مرگ می‌شود. همچنین از لحاظ علمی ثابت شده که برخی از سرطان‌ها مثل حلق، گلو، کبد، روده و پستان تحت تاثیر مصرف این مواد ایجاد می‌شوند. مصرف مواد الکلی موجب سقط جنین و ناباروری نیز می‌شود.

این روانپزشک با بیان اینکه مصرف مشروبات الکلی تاثیر زیادی بر سلامت روان افراد دارد و روان افراد را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت بر اثر مصرف این مواد سطح هوشیاری افراد کاهش یافته و خود آگاهی کم می‌شود و قدرت تفکر و پاسخگویی و واکنس نشان دادن فرد نسبت به مسائل به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و افراد تحت تاثیر این مواد دست به انجام اعمالی می‌زنند که اگر در شرایط عادی و آگاهانه بودند این اعمال را انجام نمی‌دادند در واقع می‌توان گفت که مصرف مشروبات الکلی باعث تضعیف حواس می شود و پاسخ دهی عصبی را کاهش می‌دهد؛ همچنین ریسک وابستگی افراد به مشروبات الکلی بسیار بالاست و این ماده باعث ایجاد اعتیاد و به اصطلاح “الکلی شدن” می‌شود و در شرایطی که افراد دسترسی خورد را به این ماده از دست می‌دهند بسیار عصبی شده و ممکن است دست به انجام اعمالی بزنند که ناآگاهانه و خطرناک باشد.

خطیبی افزود: دوری از این مواد در افرادی که به این ماده اعتیاد پیدا می‌کنند، باعث اختلال عصبی، اضطراب، بی‌خوابی، سردرد، انجام واکنش‌های خطرناک و پرخاشگری و … می‌شود.

این کارشناس در ارتباط با تاثیرات اجتماعی مصرف مشروبات الکلی نیز گفت: مشکلات اجتماعی مشروبات الکلی عمدتا تحت تاثیر مشکلات روانی آن شکل می‌گیرد، برای مثال می‌توان گفت که آمار مصرف مشروبات الکلی در کشورهایی که فقر فردی بیشتری دارند، بیشتر است،‌ زیرا این مواد باعث می‌شوند که افراد بخش اعظمی از زمان خود را از دست بدهند و نتوانند از زمان خود به صورت مفید و در جهت پیشرفت استفاده کنند.

وی ادامه داد: در اثر مصرف مشروبات الکلی تحریک‌پذیری افراد نسبت به مسائل اجتماعی نیز افزایش می‌یابد و افراد زودرنج تر نیز می‌شوند و در نتیجه با هر بحث و گفت‌وگویی بین افراد نزاع شکل می‌گیرد و باعث می‌شود که در جامعه شاهد افزایش خشونت باشیم؛ همچنین آمار تصادفات نیز به دلیل اینکه افراد در زمان رانندگی هوشیاری و حواس خود را از دست می‌دهند افزایش می‌یابد و باعث می‌شود که افراد در زمان رانندگی بسیار دیرتر واکنش نشان دهند که همین امر سبب ایجاد تصادفات رانندگی می‌شود.

این کارشناس همچنین با اشاره به اینکه مصرف الکل با ایجاد احساس گناه منجر به خودکشی و خودزنی نیز می شود، گفت: با مصرف نوشیدنی‌های الکلی دفاع و مهار هایی که ذهن انسان برای خود ساخته است تا در برابر غم ‌ها و مشکلات احساس ناتوانی نداشته باشد از بین می‌رود برای همین فرد در زمان مصرف مواد الکلی ضمن کاهش هوشیاری، احساس دلتنگی و غم نیز خواهد داشت و در آن زمان احساس افسردگی می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید