رونمایی از اولین پهپاد زیردریایی-پرتابی جهان که توانایی شنا و پرواز دارد
بازتاب– چین اعلام کرده است که پهپادی پیشرفته طراحی کرده که قادر به انجام عملیاتهای زیرآبی و هوایی است. این پهپاد که از زیردریاییها پرتاب میشود، طبق ادعای مقامات چینی، در میدانهای نبرد دریایی از نرخ بقای بالاتری برخوردار است.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که چین نگران است آمریکا در آینده پهپادهای زیرآبی خود را در نزدیکی آبهای این کشور مستقر کرده و از آنها برای حملات غافلگیرانه به نیروهای ارتش چین (PLA) در یک درگیری احتمالی بر سر تایوان استفاده کند.
طراحی منحصربهفرد با بالهای تاشو
پهپاد جدید که توسط محققان دانشگاه صنعتی شمال غربی (NWPU) و مرکز تحقیقات و توسعه آیرودینامیک چین (CARDC) طراحی شده، اولین نمونه از این نوع در جهان محسوب میشود. این پهپاد دارای طراحی بالهای تاشو است که امکان حرکت مکرر بین محیطهای آبی و هوایی را فراهم میکند.
محققان چینی ادعا میکنند که طراحی این پهپاد باعث بهبود قابلیت اختفا و افزایش بقا در محیطهای مختلف میشود. این فناوری که در نشریه علمی Acta Aeronautica et Astronautica Sinica منتشر شده، مزایای ناوبری کارآمد زیرآبی و چابکی بالا در هوا را ترکیب کرده است.
توانایی انجام عملیات شناسایی و حمله
این پهپاد که به نام “فییی” (Feiyi) شناخته میشود، پتانسیل بالایی در زمینه نظامی دارد و میتواند عملیاتهای شناسایی دریایی، نظارت، حمله و ضربات نظامی را انجام دهد.
قابلیتهای ناوبری زیرآبی فییی بسیار چشمگیر است، به طوری که کارایی آن از اکثر پهپادهای مشابه موجود فراتر میرود. طراحی منحصربهفرد آن، شامل چهار جفت تیغه چرخشی است که قابلیت چرخش و تا شدن را دارند. این تیغهها هنگام زیرآب بودن، به بدنه میچسبند و مقاومت در برابر آب را به شدت کاهش میدهند. همچنین، پروانههایی که در انتهای پهپاد نصب شدهاند، نیروی محرکه و کنترل بیشتری برای عملیات زیرآبی فراهم میکنند.
زمان لازم برای غوطهوری: تنها پنج ثانیه
این پهپاد میتواند در میان امواج خروشان وضعیت عمودی خود را حفظ کند و پس از رسیدن به سطح، بازوهای خود را باز کرده و به هوا پرواز کند. هنگام فرود بر سطح آب، تنها پنج ثانیه طول میکشد تا بالهای آن جمع شده و به زیر آب فرو رود.
به گفته تیم پروژه که به سرپرستی دانگ چانگیین، استادیار دانشگاه NWPU، هدایت میشود، این پهپاد با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی میتواند مأموریتهای مشخصی را بهطور مستقل انجام دهد.
برتری پهپادهای چینی نسبت به نمونههای آمریکایی
در مقایسه، پهپادهای مورد استفاده ارتش آمریکا باید در لولههایی مشابه اژدر به سطح آب منتقل شوند و توانایی حرکت زیرآبی ندارند. این پهپادها پس از خروج از دریا، تنها در هوا باقی میمانند و به همین دلیل بیشتر در معرض حملات قرار میگیرند.
توسعه فناوریهای پیشرفته در چین
دانشگاه NWPU و CARDC در توسعه فناوریهای پیشرفته از جمله تسلیحات فوقمدرن مانند وسایل نقلیه هایپرسونیک، پیشتاز هستند. همچنین، گزارشها حاکی از آن است که چین برنامههایی برای توسعه انواع مختلف تسلیحات چندرسانهای دارد که برخی از آنها از موتورهای رمجت سوخت جامد برای حرکت با سرعت بالا در محیطهای هوایی و زیرآبی استفاده خواهند کرد.
یک گزارش منتشرشده توسط اندیشکده مرکز امنیت جدید آمریکایی (CNAS) پیشبینی کرده که درگیری احتمالی آینده میان چین و تایوان با روشهای نوین جنگ پهپادی، شامل پهپادهای پیشرفته زیرآبی و افزایش سطح خودمختاری این سیستمها، شکل خواهد گرفت.
منبع: interestingengineering