روند افزایشی تصادفات در جادههای اردبیل
رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت:در 6 ماهه امسال آمار تصادفات در این استان به نسبت سالهای گذشته افزایش داشت اما در این امر به عنوان یک معادله چندمجهولی دستگاههای مختلف دخیل بودند که باید پاسخگو باشند.
سیدحجت فتاحی در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه 33 درصد بالاتر از میانگین کشوری برخورد با تخلفات حادثهساز را شاهد هستیم، تصریح کرد: در 6 ماهه اول امسال با 63 هزار فقره تخلفات حادثهساز در جادههای استان برخورد شده است.
وی افزود: در ارتقای ایمنی راهها و فرهنگسازی کارهای خوبی آغاز شده ولی ما در کشور همچنان از برخی ضعفها و ناهماهنگیها در مدیریت ترافیک رنج میبریم به طوری که به دور از موازیکاریها باید به شکل یکپارچه در این حوزه اقدامات و برنامهریزیها انجام شود.
رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت: ما در کشور در نیمه اول سال در مجموع با افزایش تصادفات جادهای روبرو بودیم اما در استان اردبیل ما به هسته سخت تصادفات رسیدهایم و به رغم شیب ملایم کاهش تصادفات در سه سال گذشته امسال در مقایسه با سالهای گذشته وضعیت افزایشی را در بروز تصادفات شاهد هستیم.
فتاحی بیان کرد: 1.3 دهم متوفیان جادهای کشور ما مربوط به فوتیهای جادهای استان اردبیل بوده که در مقایسه با وضعیت مطلوب سالهای گذشته شرایط متفاوتی را شاهد هستیم اما همچنان در بین استانهای کشور وضعیت مناسبی را در حوزه فوتیها و جرحیها شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: تفاوت سرعت مطمئنه با عملکرد شتابزده رانندگان بیش از چند دقیقه نیست و عقلانی به نظر نمیرسد که به خاطر چند دقیقه با جان خود و مسافران بازی کنیم.
رئیس پلیس راه استان اردبیل به برگشت زائران اربعین حسینی و ترافیک در محور اردبیل – سرچم اشاره و خاطرنشان کرد: ما در مرحله رفت هیچگونه تصادفی را در جادههای استان اردبیل شاهد نبودیم و امیدواریم در فاز برگشت نیز که اوج آن امروز و فرداست مشکلی به وجود نیاید.
فتاحی گفت: 95 درصد ترددهای استان اردبیل در جادهها اتفاق میافتد و به دلیل نبود راهآهن و راه دریایی تنها 5 درصد حمل و نقل بار و مسافر این استان به شکل هوایی انجام شده و مابقی به شکل تردد جادهای انجام میشود.
وی به ضعف سیستم روشنایی جادهها و همچنین کمبود بزرگراه در این استان اشاره کرد و افزود: بیشترین علت وقوع تصادفات انجراف به چپ و تجاوز به چپ است و با توجه به اینکه 98 درصد راههای استان اردبیل دوطرفه است و ما فاقد بزرگراه هستیم عمده تصادفات ما به شکل رخ به رخ اتفاق میافتد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل بیان کرد: از 6 هزار و 284 کیلومتر جاده مواصلاتی استان تنها دو درصد بزرگراه بوده به طوری که در این استان به ازای هر 100 کیلومتر راه تنها 9 کیلومتر بزرگراه داریم در حالی که این میانگین در کشور 19 کیلومتر است. ما برای رسیدن به استاندارد کشوری در برخورداری از بزرگراه به 700 کیلومتر احداث بزرگراه جدید نیاز داریم در حالی که هم اکنون میزان بزرگراههای استان اردبیل 140 کیلومتر است.
وی عناصر تاثیرگذار در رانندگی را عینیت، تجربه و مشاهده دانست و بیان کرد: ما طرحی را به کمیسیون ایمنی راهها دادیم تا به اندازه یک هزار قطعه پیام هشداردهنده به رانندگان در پمپ بنزینها نصب کند که این پیامها حاوی مطالبی در حوزه ترافیک و حوادث رانندگی است.
به گزارش ایسنا، رئیس پلیس راه استان اردبیل، ایمنی خودرو، ایمنی راهها، موضوع فرهنگسازی، اقدامات پیشبیمارستانی و بیمارستانی، نحوه امدادرسانی و برخورد با تخلفات حادثهساز را از عوامل دخیل در حوزه ترافیک و تصادفات جادهای اعلام کرد و گفت: پلیس به نوبه خود با همه تخلفات به ویژه تخلفات حادثهساز برخورد جدی دارد و به اذعان همگان حضور نیروهای پلیس در جادههای استان بیشتر از سایر مناطق کشور است.