روایت عطوان از شکست ترامپ علیه ایران

    کد خبر :413302

معاف کردن هشت کشور از تحریم‌های نفتی ایران ایران «پاداشی» از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا نیست، بلکه تسلیم در برابر واقعیت‌های کنونی است. موضوع قابل توجه این است که این کشورها بخشی اعظمی از نفت ایران را وارد می‌کنند که بالغ بر ۲.۵ میلیون بشکه در روز است.

به گزارش تسنیم، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم» نوشت: بعد از مجوز ایالات متحده به افغانستان برای ادامه به واردات نیازهای نفتی‌اش از ایران و مستثنی شدن آن از هرگونه مجازات‌هایی به دلیل واردات برق از ایران، به نظر می‌رسد که بسته دوم تحریم‌های تحمیلی آمریکا علیه دو بخش نفت و بانکداری ایران مانند «پنیر سوئیسی» پر از سوراخ، و تقریبا ناکارآمد است.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، که وعده کاملا فلج کردن زندگی در ایران، و اجرای مجازاتی برای جلوگیری از صادرات حتی یک بشکه از نفت این کشور را داده است تا مقدمه‌‌ای برای تسلیم کردن ایران و مجبور کردن آن برای اجرای 12 شروط باشد، در موقعیت تمسخرآمیزی قرار گرفته است؛ چرا که این مجازات‌ها کارآیی و تاثیر خود را در همان روز آغاز اجرایش از دست داد. بارزترین شروط دولت ترامپ به ایران عبارتند از: متوقف کردن صنعت موشکی آن، امتناع از حمایت از گروه‌های مقاومت مانند «حزب‌الله»، «حماس» و «جهاد اسلامی» و برچیدن سانتریفیوژهایی که برای غنی‌سازی اورانیوم استفاده می‌شوند.

معاف کردن 8 کشور از جمله چین، هند، یونان، ترکیه، ایتالیا، تایوان، ژاپن و کره‌جنوبی از هرگونه مجازات‌ها، و اجازه دادن به آنها برای واردات نفت ایران «پاداشی» از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا و دولتش نیست، بلکه تسلیم در واقعیت‌های کنونی است؛ بیشتر این کشورها تأکید کرده‌اند که به تحریم‌ها پایبند نمی‌مانند و به روابط تجاری با ایران همچون روال گذشته ادامه خواهند داد. موضوع جالب توجه این است که این فهرست هشت‌گانه بخشی اعظمی از نفت ایران را وارد می‌کنند که بالغ بر 2.5 میلیون بشکه در روز است.

با دستیابی دموکرات‌ها بر اکثریت کرسی‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا، رئیس‌جمهور ترامپ خودش را در معضلی بزرگ می‌بیند؛ چرا که دموکرات‌ها با اقدامات خصمانه وی مبنی بر لغو توافق هسته‌ای ایران، و اعمال تحریم‌های تجاری و نفتی بر ایران مخالف هستند.

ممکن است گفتن این واقعیت، عجولانه باشد که ایرانی، که متاثر از چنین تحریم‌هایی نشده بلکه با شدت این تحریم‌ها را به چالش می‌کشد و حتی تأکید کرده است که آنها را دور خواهد زد، از این رویارویی در هفته نخستش «پیروز بیرون آمد». این در نوع خود، شکستی برای دونالد ترامپ و همپیمانان اسرائیلی و عرب آن است.

این حماقت آمریکایی در بدترین حالتش، چه بسا این موضوع را مورد تأکید قرار می‌دهد که شیوه متکبرانه کاملا نتایجی معکوس می‌دهد. مثلا همین کره‌شمالی نشست وزیر خارجه خود با همتای آمریکایی‌اش را لغو کرد و به غنی‌سازی ادامه می‌دهد، و یا چین ائتلافی با روسیه برای تضعیف کردن سلطه دلار رهبری می‌کند و همچنین تحریم‌های آمریکا علیه ایران تاثیر و کارآمدی خود را قبلا از این‌که عملا اجرا شود از دست داد.

عصر هژمونی آمریکا به سرعت رو به فرسایشی می‌رود؛ تاسف‌آور است که برخی عرب‌ها همچنان تمامی تخم‌‌مرغ‌های خود را در سبد آمریکا و همچنین اسرائیل قرار می‌دهند در حالی‌که یک روزی، از این شیوه خودشان بسیار پشیمان خواهند شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید