با آغاز اولین المپیاد بین‌المللی نانو صورت گرفت:

رقابت 9 تیم ایرانی و خارجی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی آب و فاضلاب

  • اجتماعی
  • چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ ۱۲:۰۸
    کد خبر :259103

همزمان با برگزاری اولین المپیاد بین‌المللی نانو، تیم‌های ایرانی و خارجی حاضر در آن، به ارائه راهکارهایی برای چالش آب و فاضلاب با استفاده از فناوری نانو اقدام کردند.

سعید حاتمی‌خواه، دبیر اجرایی المپیاد نانو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه المپیاد بین‌المللی نانو از روز گذشته سه‌شنبه، 21 فروردین ماه آغاز به کار کرده است، گفت: این رقابت‌ بین‌المللی تا روز یکشنبه، 26 فروردین ماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در نخستین دور این رقابت 9 تیم حضور دارند، خاطر نشان کرد: از ایران به عنوان میزبان 2 تیم، کشورهای تایوان، مالزی، روسیه و کره جنوبی هر کدام یک تیم و از اتحادیه اروپا (کشورهای انگلستان، ایتالیا و آلمان) 3 تیم در این رقابت‌ بین‌المللی نانو فناوری شرکت کرده‌اند.

حاتمی‌خواه با تاکید بر اینکه المپیاد نانو با سایر المپیادهایی که در کشور برگزار می‌شود تفاوت‌های اساسی دارد، در این باره توضیح داد: در المپیادهای علمی که در کشور برگزار می‌شود، بیشتر رویکرد تئوری است و جنبه‌های کاربرد و حل مساله و یا چالش در آن مطرح نیست، ولی در المپیاد نانو تمرکز تیم‌های شرکت‌کننده حل یکسری از چالش‌ها و مسایل است.

دبیر اجرایی المپیاد بین‌المللی نانو با تاکید بر اینکه در هر دوره تمرکز بر مساله خاصی است، یادآور شد: در دور اول تمرکز بر آب و محیط زیست است؛ از این رو موضوع این المپیاد “کاربردهای فناوری نانو در آب و فاضلاب” تعیین شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس چند ماه قبل از حضور تیم‌ها در ایران، تیم‌ها به همراه سرپرستان خود بر روی ایده‌ای در زمینه تعیین شده از جنبه‌های “علمی”، “نوآوری” و “تجاری” مطالعه می‌کنند و با حضور در ایران این مطالعات ادامه می‌یابد.

حاتمی‌خواه ادامه داد: در نهایت این ایده‌ها را به داوران بین‌المللی این رویداد ارائه می‌دهند که بر این اساس تیم‌های برتر انتخاب خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه این المپیاد بخش تستی و آزمون ندارد، اظهار کرد: تیم‌های شرکت‌کننده باید یک گزارش قبل از رویداد به دبیرخانه المپیاد ارسال می‌کردند و ساخت نمونه اولیه اجباری نبوده است؛ ولی برخی از تیم‌ها نمونه اولیه‌ای از طرح‌ و ایده خود را ارائه کردند.

دبیر اجرایی اولین المپیاد بین‌المللی نانو در عین حال با تاکید بر اینکه ساخت نمونه اولیه می‌تواند دید مثبتی در داوران ایجاد کند، گفت: ولی آنچه که در این المپیاد مهم بوده، توجه به ابعاد نوآوری، علمی و تجاری‌سازی ایده بوده است.

به گفته وی، ایده‌های ارائه‌شده به داوران از 3 جنبه علمی، تجاری‌سازی و نوآورانه مورد داوری قرار خواهند گرفت.

حاتمی خواه ادامه داد: بر این اساس تیم‌های شرکت کننده در مدت این 6 روز در دوره‌های مختلفی که توسط اساتید بین‌المللی برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند. این دوره‌های آموزشی متمرکز بر جنبه‌های علمی، نوآورانه و تجاری‌سازی است.

وی ادامه داد: تیم‌های شرکت کننده بر اساس مطالبی که ارائه می‌شود، سعی خواهند کرد تا یک روز قبل از ارائه به داوران، ایده‌های خود را تکمیل و غنی‌تر ‌کنند.

حاتمی‌خواه با اشاره به نحوه انتخاب تیم‌های برتر خاطر نشان کرد: تیم‌های برتر بر اساس رای داوران انتخاب می‌شوند و به هر یک از تیم‌های برتر علاوه بر مدال، مبلغ 3 هزار یورو نیز اعطا می‌شود.

به گفته وی، تیم‌های برتر در زمینه‌های “بهترین ایده از جنبه علمی”، “بهترین طرح از نظر تجاری” و “برترین تیم در همه زمینه‌ها” انتخاب خواهند شد.

حاتمی‌خواه با بیان اینکه اولین دوره المپیاد بین‌المللی نانو در ایران برگزار شد، افزود: 4 کشور تایوان، روسیه، کره جنوبی و ایران از بنیانگذاران این المپیاد هستند و بعد از آن اتحادیه اروپا نیز به آن پیوست و قرار شد هرسال این رقابت بین‌المللی در یک کشور برگزار شود.

به گزارش ایسنا، این رقابت در حال حاضر در پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است. در مراسم افتتاحیه این رویداد دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه این المپیاد ماحصل دو سال برنامه‌ریزی و جلسات مستمر با کشورهای مختلف بود، از نحوه انتخاب تیم‌ها و موضوعات مورد بحث در این المپیاد ابزار رضایت کرد و روش انتخاب آن را هوشمندانه خواند.

وی ادامه داد: فناوری‌نانو همه جنبه‌های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده و بخش‌هایی نظیر کشاورزی، سلامت و بهداشت از مواهب این فناوری بهره‌مند شده‌اند. در این المپیاد آب و محیط‌زیست به عنوان موضوعات اصلی انتخاب شده‌اند که با توجه به بحث آلودگی و نگرانی‌های موجود، می‌توان از پتانسیل‌های فناوری‌نانو برای رفع این مشکلات استفاده کرد.

سرکار، تهیه آب سالم و قابل شرب را یک نیاز جهانی دانست و خاطر نشان کرد: فاضلاب‌های خانگی در خاورمیانه مشکلات زیادی برای کشورها ایجاد کرده است که با فناوری‌نانو می‌توان رهیافت‌های مناسب برای این مشکلات به‌دست آورد.

دکتر علی‌بیت الهی، مدیر کمیته راهبری المپیاد نیز با اشاره به اهمیت موضوع آب و چالش‌های مرتبط با آن، بر ضرورت استفاده از فناوری‌نانو برای حل این مشکلات جهانی تاکید کرد.

وی از محققان جوان حاضر در این المپیاد خواست تا با توجه به ابعاد فنی، مدیریتی، ایمنی و مالکیت فکری، در مسیر تجاری‌سازی ایده‌ها تلاش کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید