معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده اعلام کرد

رشد ۱۴برابری حضور زنان و دختران در آموزش عالی طی ۲۷ سال اخیر

    کد خبر :164472

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده با کیونوروانتو سفیر فنلاند و خانم سینی پولینا پوکونر مشاور و رییس اداره پژوهش و برنامه‌ریزی سیاسی وزارت خارجه فنلاند دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر باستانی با اشاره به وجود رشته مطالعات زنان در دانشگاه‌های ایران گفت: تدریس رشته‌های مرتبط با حوزه زنان از ۲۰ سال گذشته آغاز شده و تعداد دانشجویان این رشته طی فارغ التحصیلی خود، تحقیقات جامعی در موضوعات زنان و خانواده ارائه داده‌اند.

سوسن باستانی ضمن توضیحاتی در خصوص آموزش زنان و دختران ایرانی در حوزه بهداشت و آموزش عالی به رشد ۱۴ برابری حضور زنان و دختران در آموزش عالی طی ۲۷ سال اخیر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نیمی از دانشجویان دانشگاه‌ها را زنان و دختران تشکیل می دهند و حضور زنان در برخی رشته‌های تحصیلی مانند رشته پزشکی و مشاغل حوزه پزشکی از مردان بیشتر بوده، اگر چه روند پیشرفت و حضور زنان ایرانی در تمام حوزه‌های یکسان نبوده و به عنوان مثال در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی برای حضورآنان راهی طولانی در پیش است.

وی در ادامه افزود: تحقیقات در این زمینه برمبنای تفاوت‌های موجود و حوزه‌های مورد نیاز پژوهشی، شناسائی می شود و سیاستگزاری ها براساس یافته‌های تحقیقات صورت می‌گیرد و تاکید بیشتر بر عدالت جنسیتی است.

باستانی گفت: در حال حاضر بیشتر تحقیقات و فعالیت‌های بخش پژوهشی این معاونت درحوزه های مورد نیاز زنان و خانواده با هدف برنامه ریزی و سیاستگزاری صورت می گیرد که می توان محورهای مهم آن را زنان سرپرست خانوار، اشتغال زنان دربخش های دولتی و خصوصی، مشارکت سیاسی زنان و مسائل حقوقی آنان دانست.

معاون بررسی‌های راهبردی در زمینه اشتغال زنان در ایران گفت: در ایران نیز همانند سایر کشور ها فاصله میان زنان و مردان وجود دارد ولی تلاش و حرکت به سمت کاهش آنست. به طوری که طی سال‌های آتی می بایست ۳۰% پست های مدیریتی به زنان اختصاص یابد.

وی تاکید کرد: درحال حاضرتعداد سازمان های غیردولتی فعـال در امور زنــان و خانــواده بیش از ۲۰۰۰ می باشد که در حوزه های آموزش، سلامت و محیط زیست فعال هستند دولت در تلاش است نقش سازمان های مردم نهاد را افزایش دهد و اداره امور را به مردم واگذار کند.

در ادامه خانم پولیناپوکونر به توضیح روند پیشرفت زنان فنلاندی پرداخت و گفت: این روند تدریجی بوده و به صورت انقلابی انجام نشده و در حالی که در سال ۱۹۰۵ زنان فنلاندی موفق به کسب حق رای شدند، اکنون نیمی از دانشجویان دانشگاه های فنلاند را دختران و زنان تشکیل می دهند و دستیابی به قدرت برابر در تمام حوزه ها دنبال می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، پولیناپوکونر گفت:. یکی از چالش‌های کنونی در فنلاند فقیرتر بودن مردان و پسران نسبت به زنان و دختران است، زیرا کیفیت کار زنان بیشتر است، اما این امر در درازمدت مشکل ساز خواهد بود و همه باید سهم خود را به جامعه ادا کنند.

در این دیدار سفیر فنلاند در ایران با اشاره به سابقه همکاری دو کشور، برای توسعه همکاری در برنامه های توانمندسازی زنان ابراز علاقمندی کرد و با اشاره به برگزاری دوسمینار اخیر در تهران در خصوص نقش زنان در حفظ صلح ومحیط زیست و نیز کودکان و صلح آن ها را بسیار مفید توصیف کرد.

وی سفرنمایندگان زن مجلس ایران به فنلاند وبه العکس برای هم افزایی نقش زنان در حوزه قانونگذاری و تبادل تجربیات را با اهمیت و مثبت دانست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید