رسانه های جهان درباره ترور اسماعیل هنیه و تاثیر آن بر شرایط منطقه چه گفتند؟

    کد خبر :1083365
بازتاب ترور اسماعیل هنیه

ترور نیمه شب اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، علاوه بر آنکه خاورمیانه را در شوک فرو برد، به مهمترین موضوع امروز رسانه های جهان تبدیل شد. رسانه های دنیا در ساعات اولیه اعلام این ترور در تهران یک روز پس از برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، به بررسی ابعاد این ترور پرداختند.

الجزیره: یکی از پیامدهای ترور اسماعیل هنیه توقف گفت و گوها برای صلح است

خبرگزاری الجزیره ضمن اشاره به ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به همراه یکی از محافظانش در تهران به سکوت مقام های رژیم اسرائیل اشاره کرد و در این باره نوشت: اسرائیل فعلا سکوت اختیار کرده و آنگونه که رسانه ها می گویند، دفتر نخست وزیری این رژیم به وزرای کابینه دستور داده تا در باب این ترور کور اظهار نظری نکنند.

الجزیره به نقل از هانی محمود، خبرنگار این خبرگزاری نوشت که این ترور کور می تواند پیامدهای مهمی به دنبال داشته باشد، یکی از نتایج آن توقف رایزنی ها جهت برقراری آتش بس است بالاخص آن که شهید هنیه رهبری مذاکرات را بر عهده داشت.این خبرنگار در ادامه ضمن اشاره به حال و هوای حاکم بر غزه و نوار باختری بعد از شهادت اسماعیل هینه، در این باره نوشت، فلسطینی ها هنیه را نه صرفا به عنوان رهبری میانه رو بلکه به عنوان رهبری عمل گرا می دانستند. او نماینده اکثریت مردمانی است که در سال 1948 از سرزمین های اشغالی آواره شده اند. به باور محمود شهادت هنیه می تواند زمینه ساز تشدید تنش ها شود.بالاخص به واسطه آن که ترور رئیس دفتر سیاسی حماس همزمانی داشت با ترور یکی از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان در منطقه دقیق بیروت. سامی العریان، مدیر مرکز اسلام و امور جهانی در دانشگاه استانبول در باب بانی ترور کور به الجزیره گفت، تشدید تنش ها از سوی اسرائیل پیامدهای مهمی به دنبال خواهد داشت.

سی ان ان: سایه جنگ فراگیر سنگین تر شده است

همچنین خبرگزاری سی ان ان با اشاره به ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به نقل از گروهی از تحلیلگران مدعی شد که شهادت هینه می تواند واکنش سازماندهی شده در سطح منطقه علیه اسرائیل را به دنبال داشته باشد.

به گزارش اقتصادنیوز، سی ان ان در ادامه به نقل از فراس مک ساد، یکی از اعضای ارشد توسعه استراتژیک فعال در موسسه خاورمیانه مدعی شد که ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس ممکن است پویایی میان اعضای محور مقاومت را تغییر دهد. او در ادامه به سی ان ان گفت: احتمال زیادی وجود دارد که شاهد کمپین سازماندعی شده در سطح منطقه باشیم که در چارچوبش اعضای محور مقاومت در عراق، یمن و لبنان و حتی سوریه خود را برای پاسخ مستقیم به اسرائیل آماده کنند. به ادعای او تهران نیز ممکن است خود را برای پاسخی سخت آماده کند.

به ادعای این تحلیلگر، خاورمیانه در شرایط تاریکی قرار دارد و منطقه در یک قدمی پرتکاه جنگ همه جانبه قرار گرفته است.از منظری دیگر گروهی دیگر از کارشناسان مدعی اند که ترور شهید اسماعیل هنیه سایه شومی بر توافق آتش بس انداخته و هرگونه پیشرفت در رایزنی ها و کاهش تنش ها را کند کرده است. این گروه از تحلیلگران با استناد به تحولات اخیر مدعی شدند که با ترور هنیه مذاکرات پایان یافته تلقی می شود. در همین راستا گرشون باسکین، مذاکره کننده سابق اسرائیلی در باب پیامدهای این ترور کور به سی ان ان گفت، مشخص نیست میانجی های قطری و مصری اجازه خواهند داشت تا بار دیگر با کارت های اسرائیل و حماس بازی کنند،او در ادامه مدعی شد، شاسد زمان ان فرا رسیده که میانجی ها توافق را به حال خود رها کنند.

نشریه تایم: خطر جنگ تمام عیار افزایش یافته است

از سوی دیگرٍ نشریه تایم لندن با اشاره به ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در این باره نوشت:ترور رهبر برجسته حماس می تواند خطر تشدید درگیری ها را به همراه داشته باشد، بالاخص در شرایطی که ایالات متحده تلاش دارد تا از وقوع یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند. این نشریه در ادامه مدعی شد، ترور رهبر سیاسی حماس در تهران ممکن است موجب شود تا ایران خود را برای پاسخی محکم به این ماجراجویی آماده کند.

این نشریه در ادامه ضمن اشاره به رویارویی تهران و تل آویو به واسطه حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در ماه آوریل، ادعا کرد که این ترور می تواند تنش ها میان دو رقیب منطقه ای یعنی ایران و اسرائیل را افزایش دهد. همزمان حماس این فرصت را دارد تا مذاکرات برای آتش بس را متوقف کند؛ مذاکراتی که با میانجی گری آمریکا پیشرفت های جدی داشته است. تایم در ادامه یکی از پیامدهای دیگر این ترور کور را تشدید تنش ها میان اسرائیل و حزب الله لبنان می داند، بالاخص آن که اسرائیل در پاسخ (ادعایی) به حمله موشکی حزب الله به بلندی جولان، بخش جنوب بیروت را هدف حملات موشکی اش قرار دارد و یکی از فرماندهان ارشد حزب الله را به شهادت رساند.تایم در ادامه به نقل از لوید آستین مدعی شد که در شرایط کنونی وقوع جنگ محتمل است، هرچند طرفین می توانند با توسل به اهرم های دیپلماتیک شرایط را آرام کنند.

گاردین: خاورمیانه در شوک

همچنین روزنامه گاردین با اشاره ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس مهم ترین پیامد این ترور خونین را تشدید تنش ها در خاورمیانه قلمداد کرد و در این باره مدعی شد که امروز این احتمال وجود دارد که ترکش های جنگ در غزه منطقه را نیز هدف قرار دهد. به گزارش اقتصادنیوز، گاردین در ادامه نوشت که ترور اسماعیل هنیه برای رهبران حماس و سایر گروه های مقاومت شوکه کننده بود،؛ با این همه این رخداد می تواند موجب شود تا رهبران حماس و سایر گروه های مقاومت با استراتژی تازه ای اسرائیل را هدف قرار دهند.گاردین در ادامه به مصاحبه شهید اسماعیل هنیه با الجزیره بعد از شهادت سه پسر و چهار نوه اش اشاره کرد و مدعی شد، رهبر سیاسی حماس در آن بازه زمانی اصرار داشت که شهادت اعضای خانواده اش نباید موجب شود تا حماس موضع خود را در ارتباط با مذاکرات تغییر دهد.

اسکای نیوز: آینده خاورمیانه تاریک‌تر شد!

از سوی دیگر، اسکای نیوز عربی نیز با انتشار یادداشتی به ترور اسماعیل هنیه واکنش نشان داد و در ادامه مدعی شد که ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس طبیعتا توسط سازمان اطلاعات اسرائیل- موساد، طراحی و اجرایی شد و یکی از اهداف حاصل از آن توقف رایزنی های صلح برای غزه بود. بر اساس گزارش اقتصادنیوز، اسکای نیوز در ادامه تحلیل ادعایی خود به نقل از جان اسپارکس، خبرنگار بین المللی این خبرگزاری این ادعا را مطرح کرد که با ترور اسماعیل هینه، خاورمیانه در حالت آماده باش قرار گرفته و خود را برای جنگی همه جانبه آماده می کند.

به ادعای اسپارکس این حمله منطقه را به نقطه ای ناشناخته ای خواهد برد و نگرانی ها در باب گسترش دامنه درگیری ها را افزایش خواهد داد.این تحلیلگر در ادامه ادعا کرد که ترور رهبر ارشد حماس در تهران طبیعتا پاسخ ایران را به دنبال خواهد داشت چرا که اسرائیل هنجارهای بین المللی را نقض کرده است. از همین رو ممکن است مقام های ایران چنین کنشی را کنشی جنگی قلمداد کرده و بدان پاسخ دهند.در همین راستا برخی از مقام های ارشد ایران تاکید دارند که اسرائیل به واسطه این ترور خونین بهای سنگینی را پرداخت خواهد کرد.

نیویورک تایمز: اسرائیل صلح را قربانی کرد

همچنین نیویورک تایمز در واکنش به ترور خونین شهید اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس نوشت: اسماعیل هینه در مذاکرات صلح نقشی برجسته بر عهده داشت، او در سال 2006 به عنوان رهبر حماس برگزیده شد و برای مدت کوتاهی در قامت نخست وزیر دولت وحدت فلسطین خدمت کرد، دولتی که به واسطه ماه ها تنش میان گروه های فلسطینی منحل شد.

به نوشته نیویورک تایمز،هنیه در سال 2017 به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس برگزیده شد، درست در شرایطی که حماس تلاش داشت تا نفوذ و جایگاه خود را در سطح بین الملل برجسته تر کند.

نیویورک تایمز در ادامه آورد که اسماعیل هنیه اخیرا رایزنی های صلح میان اسرائیل با حماس از طریق میانجی های مصری، قطری و آمریکایی را رهبری می کرد تا راهی برای پایان یافتن جنگ غزه به دست آید.این نشریه در ادامه با اشاره به نقش عمل گرایانه شهید هنیه در فرایند مذاکرات مدعی شد که مهم ترین نتیجه این ترور توقف فرایند رایزنی ها است؛ گزاره ای که زمینه ساز تشدید تنش ها خواهد شد.

پولتیکو: غرب به لرزه افتاد

از سوی دیگر، نشریه پولتیکو نیز با اشاره به ترور خونین شهید اسماعیل هنیه در باب پیامدهای آن مدعی شد: سوال دراز مدتی که در باب ترور رهبر ارشد حماس در تهران مطرح می شود این است، ایران چه پاسخی خواهد داد، این سوال بالاخص با توجه به رویارویی ماه آوریل دو بازیگر به واسطه حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، امروز قابل تامل تر است.

این نشریه در ادامه با اشاره به ماجراجویی اسرئیل در جنوب بیروت و به شهادت رساندن فرمانده ارشد حزب الله لبنان مدعی شد که امروز پایتخت های کشورهای آمریکایی و اروپایی از بالا رفتن سرعت تنش ها در منطقه نگران هستند. از همین رو مقام های کشورهای اروپایی با همتایان خود در لبنان، اسرائیل و ایران تماس گرفته تا از وقوع جنگ منطقه ای تمام عیار جلوگیری کنند. همزمان تهدیدها برای پاریس و رم که صدها نفر از سربازهایشان در قامت نیروهای موقت حافظ صلح در لبنان مستقر شده، افزایش یافته است.

بیزنس استاندارد: مذاکرات صلح به کما رفت

نشریه بیزنس استاندارد نیز با اشاره ترور خونین شهید اسماعیل هنیه و سکوت اسرائیل در برابر آن مدعی شد که ترور رهبر ارشد حماس در ایران طبیعتا ضمن دامن زدن به تنش ها در منطقه رایزنی ها برای حصول به توافق برای آتش بس را ماه ها به کما خواهد برد. از همین رو بعید است که طرفین در بازه زمانی کوتاه مدت بتوانند در باب صلح در غزه به نتیجه برند. علاوه بر این، ترور اسماعیل هنیه محور مقاومت را برای هدف قرار دادن اهداف اسرائیل در منطقه در حالت آماده باش قرار داده است؛ گزاره ای که می تواند زمینه را برای وقوع جنگی تمام عیار فراهم کند.

فایننشال تایمز: ترور رهبر ارشد حماس پرهزینه است

فایننشال تایمز نیز با انتشار یادداشتی ضمن اشاره به ترور خونین شهید اسماعیل هنیه در این باره مدعی شد، همزمانی ترور رهبر ارشد حماس در تهران و حملات اسرائیل به جنوب لبنان می تواند زمینه را برای انتقام از سوی ایران و محور مقاومت هموار کند، گزینه ای که قادر است زمینه را برای وقوع جنگی تمام عیار هموار کند.در همین راستا بیانیه های حزب الله و مواضع مقام های ایران قابل تامل است. حزب الله لبنان با انتشار بیانیه ای صراحتا اعلام کرد که شهادت اسماعیل هنیه عزم محور مقاومت را برای ادامه جهاد تا پایان اسرائیل افزایش خواهد داد.

در شرایط کنونی وزارت خارجه ترکیه به تکاپو افتاده و ضمن محکوم کردن ترور رهبر ارشد حماس در باب خطر گسترش جنگ غزه هشدار داد و گفت که منطقه در خطر است. او از جامعه بین المللی خواست تا اسرائیل را متوقف کنند در غیر این صورت خاورمیانه در باتلاق درگیری های گسترده تری قرار گرفتار خواهد شد. وزیر خارجه بریتانیا نیز هشدار مشابهی داد و از خطر تشدید تنش و بی ثباتی بیشتر گفت.

1
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. ای ایران گفت:

    خوب رسانه ها چی گفتند؟ مگر کشورداری را باید رسانه ها تعیین کنند؟
    مسخره نیست اینطوری سوال مطرح می کنی؟
    از کی تا حالا رسانه ها هستند که تصمیم می گیرند که کشوری چه کاری بکنه یا نکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید