ربیعی: نیاز به ترمیم اساسی جامعه در پساکرونا داریم

  • سیاسی
  • سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۲:۴۳
    کد خبر :716177

علی ربیعی در آیین افتتاح شبکه رسانه‌ای «شهر» زیرمجموعه شهرداری تهران با تشریح شرایط جامعه پس از شیوع بیماری کرونا و نیز چگونگی آن در پساکرونا تاکید کرد:‌ بیشتر بر مباحث سیاسی و اقتصادی ناشی از کرونا توجه شده در حالی که مردم به شدت دچار آسیب‌های اجتماعی شدهاند و به حمایت اجتماعی نیاز دارند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با تشریح تبعات کرونا در بخش های مختلف علمی و سیاسی بیان کرد:‌ کرونا در روابط بین‌المللی تغییر ایجاد کرده، ملی‌گرایی را در کشورها تغییر داده و اقتصاد را دچار تحول کرده، اما بحث مهمی که به آن پرداخته نشده و وظیفه داریم به عنوان فعالان حوزه ارتباطات به آن بیشتر بپردازیم، بررسی تاثیرات اجتماعی کرونا است.

وی با بیان اینکه کرونا حدفاصل‌های بزرگی در جامعه ایجاد کرده است، گفت: باید باور داشته باشیم که مردم پس از کرونا دیگر مثل قبل نیستند، اما هیچ‌کس به این موضوع توجه نکرده است؛ در این شرایط ضرورت دارد به روابط خانوادگی و تاثیرات کرونا بر آن نیز توجه شود.

سخنگوی دولت بر ضرورت همه جانبه بودن بررسی تبعات کرونا تاکید کرد و گفت: حتی در بررسی و پوشش اخبار کرونا هم تک بعدی نگریستیم و اخبار را با نگاه سیاسی بررسی کردیم؛ در حالی که ریزش طبقات پایین ناشی از کرونا را متوجه نشدیم.

ربیعی با اشاره به نقش موثر رسانه ها برای بهبود شرایط در دوران شیوع کرونا و نیز پس از آن اظهارداشت: در دوران کرونا در جامعه اطلاعاتی نیاز به تسلی بخشی ارتباطی داریم؛ درواقع به ارتباطات برای ارتباطات نیاز داریم.

همزمانی تحریم و کرونا آسیب روحی بزرگی به جامعه وارد کرده است

سخنگوی با بیان این که «همزمانی تحریم و کرونا آسیب روحی بزرگی به جامعه وارد کرده که به آسانی قابل جبران نیست» به تشریح نتیجه آسیب‌شناسی فرآیندهای تولید و انتشار محتوا در رسانه ها بویژه پس از شیوع کرونا پرداخت و گفت:‌ بیشتر مواقع تولیدات ما در این مدت دست خودمان نبوده است.

ربیعی گفت: به طور مثال روز اول اسفند که یک نفر را به بیمارستان منتقل می‌کردند و ما لباس او را با مردم «ووهان چین» مقایسه کردیم اقدام به خودزنی کردیم. از همان جا این حرمان (ناامیدی) در جامعه تولید شد، که اثرات زیادی نیز دارد.

وی اضافه کرد: در شرایط اوج شیوع کرونا، جمله یک پزشک، بارها در فضای مجازی دست به دست شد، حتی خودمان به عنوان کارشناسان رسانه نیز این کار را کردیم و متوجه نبودیم روح و روان آسیب دیده جامعه بعد از کرونا چطور باید حمایت شود.

ربیعی با بیان اینکه نیاز به ترمیم اساسی جامعه در پسا کرونا داریم، گفت: باید نقش خودمان را بازآفرینی کنیم و این کار مهم در دوران فعلی و آینده یعنی پس از کرونا بسیار حیاتی تر است زیرا همزمانی تحریم و کرونا شرایط بدی را برای جامعه ایجاد کرده که ترمیم آن بسیار سخت است.

باید با مردم بیشتر صحبت کنیم

ربیعی در ادامه با اشاره به نقش و اهمیت فعالیت شبکه رسانه‌ای شهر وابسته به شهرداری تهران که با هدف تولید محتوا در زمینه مسائل شهری ایجاد شده است، از مجموعه مدیریت شهری پایتخت نیز خواست تا به مقوله آسیب های اجتماعی مردم در این شرایط بپردازد.

سخنگوی دولت اظهارداشت: شهرها، محله ها و محل زیست شهروندان در شهرها برای ما بسیار اهمیت دارند؛ در نسل جدید تعلق خاطری دیگر به محله وجود ندارد.

ربیعی تصریح کرد:‌ نوعی سرگشتگی در زندگی شهری ایجاد شده، نتوانسته ایم در ارتباط با زندگی شهری آگاه‌سازی و زندگی شهری را با وجود همه مشکلات تسهیل کنیم.

سخنگوی دولت اظهارداشت: شبکه شهر می‌تواند از این منظر کمک کند تا بتوانیم با مردم شهر بیشتر صحبت کنیم و با بهره گیری بیشتر از حضور شهروندان تولیداتی داشته باشیم.

وی به آثار ایجاد شده در شهرها در نتیجه شیوع کرونا نیز اشاره و بیان کرد:‌ شبکه شهر می‌تواند با تولید محتوای مناسب به رفع این آسیب کمک کند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با تاکید بر اینکه از نگاه امنیت ملی نیز ما نیازمند اعتبارافزایی به رسانه‌های داخلی هستیم، نقش این رسانه‌ها همچون شبکه شهر را در حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی با تولید محتوا محور و علمی، مهم ارزیابی کرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید