راه‌اندازی کانال پرداخت برای تجارت بشردوستانه ایران در سوئیس

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۷ ۱۲:۳۶
    کد خبر :447216

سوئیس در هماهنگی با آمریکا و ایران و برای تسهیل تجارت بشردوستانه با ایران قصد دارد یک کانال پرداختی تاسیس کند. اما این کانال با سازوکار ویژه سایر کشور‌های اروپایی متفاوت است.

به گزارش فرارو، سوئیس به راه‌اندازی یک کانال پرداخت نزدیک شده است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد به ایران غذا، دارو و تجهیزات پزشکی بفروشند. این کانال، که با سازوکار ویژه (SPV) اتحادیه اروپا متفاوت است، نخستین سازوکاری خواهد بود که پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، موافقت واشنگتن را خواهد داشت.

طرح تجارت بشردوستانه سوئیس در حالی مطرح می‌شود که کشور‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا تلاش‌هایی برای برقراری یک سازوکار ویژه جهت تجارت نفتی با ایران انجام می‌دهند، اما، تاکنون تلاش‌هایشان به دلایل متعدد، از جمله خودداری برخی کشور‌های اتحادیه اروپا از میزبانی از SPV، موفقیت چندانی نداشته است.

طرح سوئیس در هماهنگی با آمریکا صورت گرفته و در این زمینه میان سوئیس از یک طرف و ایران و آمریکا از طرف دیگر، «گفتگو‌های حساسی» در جریان است. تلاش‌های همزمان برای راه‌اندازی طرح سوئیس و سازوکار ویژه SPV، شکاف میان آمریکا و اروپا را نشان می‌دهد. مقامات آمریکایی بار‌ها در خصوص دور زدن تحریم‌هایشان علیه ایران توسط اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند، حال ممکن است طرح سوئیس با ابتکار آمریکایی‌ها برای تضعیف سازوکار SPV مطرح شده باشد. چون آمریکایی‌ها با SPV به شدت مخالفت کرده‌اند.

وزارت امور اقتصادی سوئیس به روزنامه فایننشال تایمز گفته برای برقراری هر چه زودتر کانال پرداخت‌های بشردوستانه تلاش می‌کند، اما نمی‌تواند تاریخ آغاز این کانال را تعیین کند. این وزارت گفته «گفتگو‌ها هنوز با مقامات آمریکا، ایران و شرکت‌های سوئیسی در جریان است.»

به گزارش فایننشال‌تایمز، وزارت خارجه آمریکا از کانال سوئیسی ابراز خرسندی کرده و با اشاره به معاف بودن تجارت کالا‌های بشردوستانه، گفته «ما اهمیت این فعالیت (سوئیس) را درک می‌کنیم».

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته گذشته گفته این اتحادیه امیدوار است که کانال SPV برای تجارت غیردلاری با ایران تا پایان ماه جاری عملی شود. اما به دلیل سختگیری آمریکا این کانال هنوز وارد فاز اجرایی نشده است. دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند که احتمالا آلمان و فرانسه مسئولیت عمده این سازوکار را برعهده خواهند گرفت.

اما همین سازوکار هم، بنا به گفته برخی دیپلمات‌های اروپایی، ممکن است شامل فروش نفت نشود و فقط به کالا‌های بشردوستانه محدود شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید