«راز سکوت» اصولگرایان
برخی همان شریک دزد و رفیق قافله هستند. کسانی هستند که در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد هرکه نظر مخالفی بیان میکرد، به او برچسب ضد انقلاب و حامی آمریکا و جاسوس و… میزدند. حالا نمیتوانند حرفی بزنند. چه بگویند؟
درحالی که این روزها محمود احمدی نژاد و اطرافیانشان مشغول حمله به قوه قضائیه هستند و مداوم تلاش میکنند زمین و بازی را گسترش دهند و دیگر مسئولان نظام را وارد ماجرا کنند، رسانهها و فعالان اصولگرا در سکوتی عجیب فرو رفتهاند و هیچ واکنشی به اقدامات این سوگلی سابق، نشان نمیدهند.
به گزارش فرارو؛ اظهار نظرهای جنجالی محمود احمدی نژاد این روزها به اوج خود رسیده است و در فرصتهای مختلف تلاش میکند با قضا سازی در خصوص قوه قضائیه، پرونده خود و نزدیکانش را در شرایط مطلوب قرار دهد. گاهی مصاحبه میکند و قوه قضائی و لاریجانیها را زیر سوال میبرد و گاهی با بست نشینی در حرم شاه عبدالعظیم تلاش میکنند توجه ها را به خود جلب کنند و به نوعی عمل کنند که گویی پروندهها و اتهامهای صرفا به دلایل سیاسی ایجاد شده است.
اما نکته جالب توجه در این میان سکوت حامیان سابقش است. حامیانی که در دوران ریاست جمهوری او تمام قد از وی حمایت کردند و بر منتقدان و مخالفان احمدی نژاد تاختند تا شرایط کاملا برای ریاست او بر قوه مجریه فراهم باشد. کسانی که تریبونها و رسانههای خود را در اختیار او قرار میدادند تا صدای او را به همه برسانند. گروهها و افرادی که او را معجزه هزاره سوم معرفی میکردند و منتقدان را مخالف نظام جلوه میدادند.
البته بعضا برخی از این افراد دلیل سکوت خود را اینگونه عنوان میکنند که پرداختن به احمدی نژاد همان چیزی است که او میخواهد و موجب میشود او دیده شود و حرفهایش به گوش مردم برسد. اما واقعیت این است که در زمانهای که شبکههای اجتماعی با تمام توان فعال هستند چه رسانه های رسمی به وی بپردازند چه او را نادیده بگیرند، احمدی نژادی ها به راحتی میتوانند صدای خود را به ملت برسانند.
البته فرضیه دیگری هم در این میان وجود دارد که عنوان میکند دلیل سکوت اصولگرایان و رسانههای وابسته به آنها نه نادیده گرفتن است و نه هیزم در آتش ریختن بلکه انها به واسطه ارتباط و نزدیکی که با دولتهای نهم و دهم داشته اند، سعی میکنند خود را از این ماجرا دور نگه دارند تا دوباره اقدامات و فعالیتهای آنها میان سالهای 84 تا 92 علنی نشود.
با اینحال هر دو اینها صرفا فرضیه و تحلیلهایی است که در سطح جامعه مطرح شده است و پاسخ این سوال که دلیل اصلی سکوت اصولگرایان در قبال محمود احمدی نزاد و نزدیکانش که این روزها در حال ایفای نقش در قالب اپوزسیون است، چیست، در اختیار اصولگرایان است. آیا این سکوت از روی ترس است یا صرفا مصلحت اندیشی موجب شده هیچ کدام از رسانههای این جریان سیاسی به ان نپردازد. زیرا واضح است که حتی اگر اظهاراتی از این دست در مقیاس کوچکتر از سوی اصلاحطلبان مطرح میشد، این رسانهها تا مدتها به آن میپرداختند و از آن به عنوان ابزاری مناسب بر علیه رقیب خود استفاده میکردند.
کفن پوشان کجا هستند؟
در همین خصوص علی دورانی فعال سیاسی اصولگرا طی گفتوگو با فرارو عنوان کرد: «اینکه ارتباط میان اصولگرایان و محمود احمدینژاد چگونه بود و چه شد، نیاز به بررسی مفصل دارد اما واقعیت این است که آقای احمدی نژاد در سال 84 با یک کلاهبرداری سیاسی وارد عرصه انتخابات شد و حمایت اصولگرایان را جلب کرد. سال 88 هم دلیل حمایت اصولگرایان صرفا از روی ناچاری و مصلحت اندیشی بود. هر دو این حمایتها در حالی انجام میشد که به عقیده من حتی در سال 88 هم اصولگرایان شناخت کافی از رئیس دولت نهم نداشتند.»
وی تاکید کرد: «البته نمی توان این را کتمان کرد که همان سال 88 هم برخی از اصولگرایان بارها و بارها هشدار دادند که عملکرد آقای احمدینژاد و رفتاهایش نشان دهنده این است که دیر یا زود در برابر نظام میایستد. حتی من هم بارها در همان دوران طی گفتوگو با فرارو این را هشدار داده بودم. اما متاسفانه اصولگرایان حامی او به هیچ عنوان گوش شنوا نداشتند.»
او در خصوص دلایل سکوت اصولگرایان در قبال احمدی نزاد گفت: «به نظر من یکی از دلایلی که اصولگرایان دربرابر احمدینژاد سکوت کردهاند، این است که همانطور که سخنگوی قوه قضائیه هم اشاره کردند، این فرد به دنبال جلب توجه است و تلاش میکند از این طریق یک انرژی اجتماعی برای خود فراهم کند و هرچه بیشتر به او و حواشی اطرافش پرداخته شود، بیشتر به هدف خود رسیده است. لذا همان بهتر که در قبالش سکوت کنند و انگار اتفاقی رخ نداده است و حرفی نزده است و…»
وی افزود: «احمدی نژاد در تلاش است که مانند سالهای گذشته به گونهای عمل کند که نقش اپوزسیون نظام را ایفا کند. بنابراین برای رسیدن به این هدف سعی دارد با انتقاد از لاریجانیهای خود را بر موج منتقدان و مخالفان آنها سوار کند و در گام بعدی تبدیل به اپوزسیون رهبری و به طور کامل نظام شود. اینگونه ان بخشی از مردم هم که منتقد یا مخالف هستند، به سمت او میایند و اون پایگاه اجتماعی مد نظرش فراهم میشود.»
دورانی تصریح کرد: «اما به نظر من با تمام هوشمندی که بعضا از او در موضوعات مختلف دیدیم، بر این باور هستم که این بازی احمدی نزاد سودی برای او نخواهد داشت و اتفاقا آسیبهای زیادی برایش به همراه خواهد داشت. به عقیده من او هرچقدر در این مسیر جلوتر برود احتمال غرق شدنش روز به روز بیشتر میشود.»
این فعال اصولگرا عنوان کرد: «ولی با اینحال احتمالا برای شما و مردم این سوال پیش آمده که در این شرایط «کفن پوشان» کجا هستند و چرا خبری از انها نیست؟آنها که در خصوص نظام و رهبری بسیار حساس بودند چرا حالا که احمدی نژاد در حال تاخت و تاز و توهین و افترا است هیچ واکنشی نشان نمی دهند. اینها سوالاتی است که برای من هم پیش آمده است و کنجکاوم بدانم این افراد کجا هستند. البته شاید چون پای خودشان هم در ماجرای حمایتهای بی چون و چرا از احمدی نژاد، گیر است حالا سکوت کرده اند.»
دورانی در انتها افزود: «با تمام این تفاسیر به نظر من بهتر است اصولگرایان یکبار برای همیشه اعتراف کنند که در حمایت از محمود احمدی نژاد اشتباه کردهاند و از مردم رسما عذرخواهی کنند تا بتوانند در چنین شرایطی وارد عمل شوند و نسبت به این اقدامات ضد نظام احمدی نژاد واکنش نشان دهند. از سوی دیگر به نظر من قوه قضائیه هم بیشتر از حد معمول با این افراد مماشات میکند و بهتر است برخورد جدی تری داشته باشد.»
اصولگرایان باید توبه کنند
همچنین حسین کنعانی مقدم دیگر فعال اصولگرا در پاسخ به این سوال که دلیل سکوت اصولگرایان در مقابل اقدامات و اظهارات احمدی نژاد چیست به فرارو گفت: «به نظر من در موضوع احمدی نژاد اصولگرایان به سه دسته تقسیم شده اند. دسته اول منتقدان احمدی نژاد هستند که از همان سالهای ریاست جمهوریاش در این جایگاه حضور داشتهاند بارها او را مورد نقد قرار دادهاند و حتی به دیگر اصولگرایان هشدار داده بودند که این فرد در آینده برای کشور و نظام بسیار هزینه آور میشود و بهتر است حسابشان را از او جدا کنند تا در آتش او نسوزند.»
وی ادامه داد: «دسته دوم اصولگرایانی هستند که دل خوشی از احمدی نژاد ندارد اما برای اینکه تا مدتها از نزدیکان احمدی نژاد بودند و در خیلی از اشتباهات و اتفاقات دخیل بودند حالا تلاش میکنند نهایت فاصله با احمدی نزاد را حفظ کنند تا مبادا آنها هم وارد بازی شوند و برچسب منتسب بودن به احمدی نژاد به آنها زده شود و رسانهها و مردم بار دیگر عملکرد و کارنامهشان طی سالهای فعالیت احمدی نژاد در پاستور را مطرح کنند. اینها معمولا همان وزرا و دولتیهای دوران احمدی نژاد هستند.»
او افزود: «دسته سوم کسانی هستند که حتی الان هم از این شرایط قصد استفاده دارند و با بهره گیری از اقدامات و احمدی نزاد و اظهار نظراتش، به دنبال یارگیری هستند. زیرا این دسته احساس میکنند که احمدینژاد به کسانی حمله و تخریب میکند که اینها هم دل خوشی از آنها ندارند و خب در این وضعیت چه بهتر که احمدی نزاد حمله کند و او بسوزد و این دسته از نتیجه آن استفاده کنند.»
این فعال اصولگرا در خصوص سکوت رسانههایی مانند کیهان و وطن امروز و… گفت: «اینها همان شریک دزد و رفیق قافله هستند. کسانی هستند که در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد هرکه نظر مخالفی بیان میکرد، به او برچسب ضد انقلاب و حامی آمریکا و جاسوس و… میزدند. اینها به گونهای از احمدی نزاد حمایت کردند و بر مخالفان و منتقدانش تاختند که حالا نمیتوانند حرفی بزنند. چه بگویند؟ آنها باید ابتدا تکلیف آن اقدامات خود را مشخص کنند.»
کنعانی مقدم در پایان اظهار کرد: «به عقیده من بهتر است اصولگرایان دو کار انجام دهند. ابتدا توبه کنند. به هرحال هرکسی می تواند اشتباه کند و درهای توبه بسته نیست. بعد از آن از محمود احمدی نژاد اعلام برائت کنند. این اقدام را باید کاملا رسمی انجام دهند تا همه مردم ببینند و بشنوند. به هرحال اشتباهی انجام داده اند که حالا هزینه زیادی برای نظام آورده است و لازم است معذرت خواهی و اعلام برائت کنند. این حداقل کاری است که اصولگرایان باید الان در ماجرای احمدی نژاد انجام دهند.»