رئیسی انتخابات مجلس یازدهم را کلید زد

  • سیاسی
  • یکشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۴:۳۶
    کد خبر :314819

ابراهیم رئیسی، رقیب انتخاباتی روحانی هم میدان‌دار شده است. اصولگرایان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری 96 جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب را هم پایه‌گذاری و حتی از آن به‌عنوان شبه‌پارلمان اصولگرایی هم یاد کردند.

اصولگرایان درحالی‌که تقریبا بیش از یک‌سال‌ونیم تا انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده، فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری هفته پیش با اشاره به اینکه باید از بالابردن مطالبات مردم جلوگیری کنیم، گفته است: «آنهایی که می‌خواهند برای انتخابات مجلس در سال آینده کاندیدا شوند و امروز خیلی زود شروع به تبلیغات کرده‌اند، نباید مطالبات مردم را در سخنان خود بالا ببرند و در این راستا استانداران و مسئولان دولتی باید حقایق را به مردم بازگو كنند که کسی نتواند از این فرصت استفاده کرده و بدانند، اگر راه دیگری را دنبال کنند، مردم با آنها همراهی نخواهند کرد».

ابراهیم رئیسی، رقیب انتخاباتی روحانی هم میدان‌دار شده است. اصولگرایان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری 96 جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب را هم پایه‌گذاری و حتی از آن به‌عنوان شبه‌پارلمان اصولگرایی هم یاد کردند. قرار بود جمنا بعد از این بدل به سازوکار همیشگی اصولگرایان در تمامی انتخابات شود اما هم اختلافات درونی این جریان و هم نتیجه انتخابات 96 که به باخت رئیسی از روحانی منجر شد، باعث شد جمنا هم به اغما رود.

اخبار حاکی از این است که جریان‌ها و چهره‌های شاخص اصولگرایی تمایلی به ادامه حضور در جمنا، یا حداقل با سازوکار قبلی ندارند. از سویی دیگر در شرایطی که نهادهای سنتی اصولگرا مانند حزب مؤتلفه یا جامعه روحانیت مبارز هم درگیر مسائل داخلی خود هستند و دیگر توان و کاریزمایی برای به‌دست‌گرفتن محوریت اجماع در اصولگرایان ندارند، ابراهیم رئیسی فرمان انتخابات آتی مجلس را به دست گرفته است.

اگرچه بعید است این حرکت صرفا یک حرکت فردی خودجوش و بدون مشورت با برخی چهره‌های اثرگذار درون این جریان باشد. نشانه‌های زیادی از بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری وجود دارد که اصولگرایان به دنبال سرمایه‌گذاری مجدد روی ابراهیم رئیسی‌اند. به نظر می‌رسد رئیسی قرار است همان نقشی را ایفا کند که ناطق‌نوری در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب برای خود تعریف کرده بود. با این تفاوت که ناطق می‌خواست نقش راهبری و پدر معنوی اصولگرایان را در آن سال‌ها بازی کند اما ابراهیم رئیسی قطعا هنوز سوداهایی در سر دارد.

هفته‌نامه مثلث با بیان اینکه سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی جلسات انتخاباتی را با موضوع مجلس کلید زده و جلسات سیاسی مهمی را در تهران برگزار کرده، نوشته است: «در این جلسات که با موضوع انتخابات مجلس برگزار شده، برخی شخصیت‌های اصولگرا حضور داشتند. گفتنی است این جلسات را چندماهی است که رئیسی تشکیل می‌دهد و در برخی جلسات هم محمدباقر قالیباف حضور داشته است. همچنین سعید جلیلی که از نظر گفتمان با رئیسی اشتراک‌هایی دارد، در برخی از این جلسات شرکت کرده است.

از محسن رضایی، حدادعادل، ذوالقدر و رحیمیان به‌عنوان دیگر نفرات شرکت‌کننده در جلسات نام برده می‌شود. محور این جلسات ائتلاف در انتخابات مجلس سال 98 است». رئیسی همان نقشی را برای خود تعریف کرده که در آستانه انتخابات مجلس دهم به نوعی غلامعلی حدادعادل برعهده داشت. همان کسی که به نحوی سخنگویی ائتلاف اصولگرایان را در آن انتخابات برعهده داشت و نشست‌های خبری هم با حضور او برگزار می‌شد.

آن فهرست که به طور کامل از حضور در پارلمان بازماند، در تاریخ معاصر قطعا به نام حدادعادل ثبت خواهد شد. فهرستی که بعدا مشخص شد بسیاری از چهره‌ها و جریان‌های اصولگرایی مانند جامعه روحانیت مبارز هم با آن مخالف بودند. مصباحی‌مقدم سخنگوی این جامعه گفته بود که ما می‌دانستیم این فهرست رأی نخواهد آورد اما چاره‌ای جز پذیرش آن نداشتیم. جبهه پایداری و جمعیت رهپویان در مقایسه با سایر جریان‌های اصولگرایی سهمی قابل‌توجه از این فهرست را از ‌آن خود کرده بودند؛ تا جایی که حتی صدای فردی مانند حسن غفوری‌فرد عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه که از فهرست کنار گذاشته شده بود هم درآمد و او جداگانه با فهرستی دیگر در انتخابات شرکت کرد.

حدادعادل فروردین 96 در بیستمین نشست از سلسله‌نشست‌های دانشگاهیان با موضوع «اقدامات جریان‌های مختلف سیاسی در انتخابات» در تحلیل خود از نتایج انتخابات مجلس دهم بدون اشاره به کیفیت فهرست انتخاباتی اصولگرایان و نارضایتی‌هایی که همان زمان هم وجود داشت، توپ را به زمین رقیب انداخته و گفته بود: «چهار سال پیش به نیت وحدت اصولگرایان وارد صحنه شدیم، این وحدت فراهم نشد و شاید برخی ندانند که دست‌های پشت پرده مدیریت کردند تا برخی‌ها در صحنه بمانند. تجربه سختی بود و ما حریف شیطان نشدیم».

حالا یک انتخابات مجلس دیگر در پیش است و این بار به جای حدادعادل، سید‌ابراهیم رئیسی با سبد رأیی 15‌میلیونی خودش خواستار تشکیل جلسات انتخاباتی شده و احتمالا در نظر دارد تا جریان به نام او مطرح شود. هرچند دیگر چهره‌های اصولگرا را هم دعوت کرده، اما معلوم نیست این چهره‌ها به قواعد ریاست تولیت آستان قدس تن در دهند یا نه. او کسانی را هم دعوت کرده که تجربه‌های پیشین نشان می‌دهد به سختی اهل ائتلاف‌اند. درصورتی‌که شرایط همانند سال‌های گذشته پیش رود، کار قطعا برای رئیسی بسیار سخت خواهد بود.

پورمحمدي رئيس جامعه روحانيت مبارز شد

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم گفت: جلسه جامعه روحانیت مبارز تشکیل شد و مصوبات مهمی داشت. ما در جلسه قبل رئیس شورای مرکزی را انتخاب کرده بودیم که حضرت آیت‌الله موحدی‌کرمانی هستند. براساس اساسنامه جدید، ایشان نايب‌رئیس را به شورای مرکزی معرفی کردند و انتخاب صورت گرفت و حضرت آیت‌الله مجتهدشبستری را به عنوان نایب‌رئیس شورا معرفی فرمودند و با اتفاق آرا ایشان انتخاب شدند. علاوه بر این، دبیر شورای مرکزی را رئیس محترم شورا معرفی کردند که حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی به عنوان دبیر شورای مرکزی انتخاب شدند و به اتفاق آرا مورد تصویب قرار گرفت. همچنین برای سخنگوی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز این‌جانب را پیشنهاد دادند و مصباحی‌مقدم به عنوان سخنگوی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز به تصویب شورای مرکزی رسید و به اتفاق آرا رأی دادند.

مصباحی‌مقدم تأکید کرد: همچنین پیشنهاد شد از سوی کمیته سیاسی که دبیرکل جامعه روحانیت مبارز که اکنون مسئولیت اجرائی جامعه روحانیت را برعهده می‌گیرد، برای مدت یک‌ونیم سال یعنی تا تشکیل مجمع عمومی روحانیت مبارز که نمایندگان استان‌ها و شهرستان‌ها هم در آن حضور پیدا خواهند کرد، این دبیرکل مسئولیت راه‌اندازی تشکیلات را برعهده خواهد داشت که جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای پورمحمدی به عنوان دبیرکل پیشنهاد شد و مورد تصویب حاضران قرار گرفت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید