محمد سالاری:

ذینفعان هم باید در ساماندهی نما مشارکت داشته باشند

    کد خبر :556315

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: در کمیته های نما باید فضا باز باشد تا مردم و معتمدین و دیده بان های شهری مشارکت کنند و رویکرد در جهت تحقق حقوق عمومی شهر باشد.

همایش هم اندیشی اعضای کمیته های تخصصی نماهای شهر تهران با حضور محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، علی اعطا رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورا، گلپایگانی معاون شهرسازی شهرداری تهران و جمعی از متخصصان و طراحان معماری شهری برگزار شد.

محمد سالاری در این همایش گفت: امروز اگر می گوییم نما هویت یک شهر است و از آن به عنوان حقوق عمومی یاد می کنیم بدین معنا است که باید ذینفعان را هم مشارکت دهیم. یعنی باور عمومی را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: متاسفانه علی رغم اینکه انقلاب اسلامی ما مردمی ترین انقلاب ها بوده و مبتنی بر رویکرد حقوق ملی محقق شد اما رویکرد های ما از بالا به پایین بوده و لذا باید این رویکرد ها تغییر یابد.

سالاری افزود: اینکه مسیر سبب شده ما در ۵۰ سال گذشته شاهد ناهنجاری در همه حوزه ها باشیم. از عدم آمایش سرزمین یعنی توزیع عادلانه ثروت گرفته تا عدم تحقق برنامه های بلند مدت و سالانه که در این مسیر بعضاً نمایندگان پارلمانی مبتنی بر حقوق شخصی سند چشم انداز را زیر سوال می برند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: در حوزه معماری خوشبختانه یک تحولی دارد ایجاد می شود و جای خوشحالی دارد.

وی گفت: گرچه معاونت شهرسازی و معماری به جایی اینکه متولی تحقق ماموریت های معماری و شهرسازی باشد خودش متولی دور زدن این ماموریت ها شده برای درامد زایی که اگر اینگونه نبود امروز به این وضعیت نمی رسیدیم. جایی که قشر معاونین شهرسازی مناطق مظلومترین قشر معاونین هستند و تنها به این حوزه به دیده درامد زایی نگریسته می شود. تا جایی که امروز درآمد زایی معیار ارتقا رنکینگ مدیریت است یعنی هر شهرداری درامد بیشتری کسب کند رنکینگ بهتری دارد. لذا ما باید کاری کنیم که ماموریت های شهریازی به مسیر اصلی خود بازگردد علی رغم اینکه شهرداری با تنگناهای مالی مواجه است و سالانه باید حداقل ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه جاری بدهد.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: با این وجود همانطور که اشاره شد تحول خوبی در این حوزه در حال شکل گیری است. باید این را در نظر داشت که تغییر رویکرد ها هزینه دارد و ما به عنوان مدیریت شهری در دوره پنجم که مبتنی بر نظرات جامعه تخصصی و دیده بان های شهری عمل می کنیم باید این هزینه را بپذیریم گرچه در این دوره مظلوم واقع می شویم ولی آیندگان به این کار ما ارج می نهند.

وی در ادامه افزود: اما در بحث ساماندهی نما و در فضای تصمیم سازان این حوزه (نما) ما می خواهیم به یک فهم و باور مشترک برسیم. این کار باید به سمتی برود که ذینفعان باور کنند تصمیمات به نفع انهاست یعنی هم مابه ازای منفعت شخصی برایشان داشته باشد و هم اینکه وقتی بفهمند عدالت شهری ایجاد می شود آنها نفع می برند.

سالاری در ادامه با انتقاد از عدم حضور ذینفعان در چنین جلساتی گفت: چرا در این جلسات هیچ وقت سازندگان را نمی بینیم، این مشکل را ما در مدیریت شهری هم داریم. متاسفانه فضا به گونه ای شده که اگر مدیریان بخواهند از سرمایه گذاران و بخش خصوصی حمایت کنند متهم می شوند و این نگاه خطرناک است، چرا که واقعیت ها در نظر گرفته نمیشود.

وی افزود: واقعیت این است این شهر را سرمایه گذاران می سازند اما ما اینها را مشارکت نمی دهیم. آیا غیر از این است که در ساماندهی حوزه معماری و شهرسازی و ساماندهی نما باید متولیان ساخت و ساز را مشارکت دهیم، این اقدام باید صورت گیرد و آنان اغنا شوند. اگر رویکرد اغنایی نشود راه های در رو وجود دارد.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: یکی دیگر از ذینفعان؛ طراحان هستند، آنان تولید کنندگان اثار معماری هستند و خلق اثر می کنند، اینها نتیجه باور هایی است که انها اموختند.این در حالی است که در حال حاضر کسانی طراحی انجام می دهند که به لحاظ علمی و کارشناسی صلاحیت طراحی ندارند. این در حالی است که در یک طراحان نما باید الزام داشته باشند با پروانه اشتغال خود بیاند و از طرحشان دفاع کنند.

سالاری در ادامه اظهار داشت: اما بحث دیگر خروجی کمیته های نماست.

وی افزود: در دیداری که با مقام معظم رهبری در دوره چهارم شوراها داشتیم توصیه ها و رهنمود های مقام معظم رهبری در حوزه شهرسازی و معماری بسیار به ما کمک کرد و همین امر سبب در این راه گام برداریم. در همان دوره هم بود که کمیسیون شهرسازی و معماری شکل گرفت و این کمیسیون مقدمات و بستر لازم را برای ساماندهی نمای ساختمان ها فراهم ساخت و ما امروز قانون شهری مصئب در حوزه نما داریم.

به گزارش مهر، سالاری در ادامه گفت: لذا از این بعد باید به سمت کیفی سازی برویم و به جای ما، متولیان ساخت و ساز و طراحان بیایند صحبت کنند. باید خروجی این کمیته ها نما ما به ازا برای جامعه شهری و طراحان شهری داشته باشد. طراحانی که هم منفعت شخصی و با اولویت منافع عمومی شهر را تامین کنند.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به بحث حق عمومی شهر گفت: ما باید واقعیت این است که گفتمان را در مدیرت شهری نهادینه کنیم، می بایستی فضای تصمیم گیری ها را به سمتی ببریم که معماران ما تحت تاثیر جولاندهی سوداگران قرار نگیرند.

وی خاطرنشان ساخت: روزی که شوراهای معماری مناطق شکل گرفت هدف تامین حق عمومی بود اما رفته رفته شورهای معماری به سمتی رفت که حقوق عمومی را دور بزند و این نگرانی در خصوص کمیته های نما هم وجود دارد.

وی ادامه داد: کمیته های نما باید فرایند گذار باشد، متاسفانه در کمیته های نما بعضاً نظراتی می دهند که با هیچ اصولی منطبق نیست. این امر عاملی شده که ذینفعان اعتمادی به خروجی کمیته های نما نداشته باشند و لذا می روند راهکارهایی اتخاذ می کنند که نفع خودشان را براورده سازد و نهایتاً اگر تخلفی هم می کنند جریمه می دهند و این می شود همیان رویکرد درامد زایی که حق عمومی شهر را از بین می برد.

سالاری تاکید کرد: در کمیته های نما باید فضا باز باشد تا مردم و معتمدین و دیده بان های شهری مشارکت کنند و رویکرد در جهت تحقق حقوق عمومی شهر باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید