«دیدن این فیلم جرم است» زیرزمینی ساخته شد
کارگردان فیلم «دیدن این فیلم جرم است» گفت: لطفاً بروید اینها را از تکتک عوامل فیلم بپرسید؛ آنها به تنهاییهای این فیلم، شهادت خواهند داد. هیچ کس و هیچ کجا حاضر نشد پای ساخت این فیلم بایستد. تا جایی که عملا فیلم را «زیرزمینی» ساختیم!.
رضا زهتابچیان کارگردان فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» درباره زمان اکران این فیلم گفت: بخاطر عدم صدور مجوز اکران، متاسفانه هنوز زمان دقیق اکران این فیلم مشخص نیست.
وی در همین راستا ادامه داد: در زمان جشنواره فجر، عدّهٔ زیادی، سادهانگارانه و سطحینگرانه به این فیلم برچسب سفارشی زدند و خیلیها با همان تحلیلهای کلیشهای گمان میکردند که جایزهباران خواهیم شد و بهترین زمان اکران هم به ما تعلق خواهد گرفت.
این کارگردان سینما درباره قضاوتهای ناعادلانه در مورد فیلم خود تاکید کرد: این سطحینگری را نه تنها برخی از اهالی سینما، بلکه عدهای قلیل از مخاطبین عام هم دچار شدند. یعنی به محض مواجهه با فیلمی که لوگوی حوزههنری را داشت و قصهٔ آن در یک پایگاه بسیج میگذشت، بدون دقت به عدالتخواهیِ بیتعارف فیلم و ظرایف مضمونیِ مردمدارانهاش، بیدرنگ آتش حمله به فیلم را برافروختند؛ و با توجه به شناختی نسبی که ما از این فضای آلرژیزدهٔ هیجانمحور داشتیم، پیشاپیش آماده این حملات بودیم.
وی درباره پیش بینی اکران گسترده فیلم “دیدن این فیلم جرم است” ادامه داد: علیرغم کسانی که گمان میکردند دستگاههای مربوطه بهترینها را برایمان تدارک دیدهاند، ما میدانستیم که اکرانمان در هالهای از ابهام است. به همان دلیلی که هنگام تصمیم به تولید این فیلم، میدانستیم با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به عدم حمایت دولتی از این فیلم تاکید کرد: از ماجرای طولانی و پُر پیچوخم پروانه ساخت که بگذریم، در فرایند تولید، به جز حوزهٔ هنری که سپر بلای ما شد، هیچ نهاد، ارگان یا سازمانی، چه دولتی و چه حکومتی، ما را یاری نکرد. اصلا لطف کنید و بروید استعلام کنید تا اگر خدایناکرده دروغ میگوییم، رسوا شویم و مُچِ مظلومنماییهایمان گرفته شود! حتی ۲-۳ ماشین پلیسی که در فیلم هست را خودمان درست کردیم. ماشینهای امنیتی داخل فیلم، همگی شخصی و اجارهای اند. حتی چراغگردون روی سقف آنها را هم خودمان تهیه کردیم؛ اگر اشتباه نکنم دانهای ۴۰ هزار تومان؛ و حتی لباس و تجهیزات پلیس را!. یعنی هیچ و هیچ و هیچ کمکی از هیچکجا نشدیم.
زهتابچیان ادامه داد: ما حتی اجازهٔ فیلمبرداری در سطح شهر را هم نداشتیم و مجبور شدیم در گوشهای از شهرکغزالی کار کنیم. تنها یک سکانس در سطح شهر گرفتیم که سکانس افتتاحیهٔ فیلم است، و بچههای تولید با مجوز یک کار کوتاه کودک مدیریتش کردند! با عجله آن سکانس را گرفتیم و گریختیم! لطفاً بروید اینها را از تکتک عوامل فیلم بپرسید؛ آنها به تنهاییهای این فیلم، شهادت خواهند داد. هیچ کس و هیچ کجا حاضر نشد پای ساخت این فیلم بایستد. تا جایی که عملا فیلم را «زیرزمینی» ساختیم!
این کارگردان جوان دلیل عدم اکران فیلم خود را اینگونه تشریح کرد: خود ما نیز نمیدانیم که مشکل اصلی از کجاست. متاسفانه اینگونه است که هیچ پاسخ روشنی به شما نمیدهند و نمیدانیم دقیقاً کیها و کجاها از اکران این فیلم نگرانند.
وی با اشاره به فرصتسوزی برای اکران «دیدن این فیلم جرم است» اضافه کرد: این فیلم اکثر زمانهای طلایی اکران همچون نوروز، اکران عیدفطر و تابستان را از دست داد. در حال حاضر، اکران مهرماه پیش روست، که این را آخرین فرصت مناسب برای اکران این فیلم میپنداریم. ما برای اکران نوبت بعد، مثل نوبتهای قبلی که از دست رفت، همچنان در حال مذاکره و رایزنی هستیم. اما اگر نگرانیهای آنانی که نمیدانیم کیستند و کجایند؛ برطرف نشود، هیچ راهی نداریم که بتوانیم این فیلم را اکران کنیم.
زهتابچیان با اشاره به اکران فیلمش در جشنواره فیلم شهر اذعان کرد: فیلم در جشنواره فیلم شهر هم اکران شد، که به لطف خدا با استقبال گرم و خوبی هم مواجه شد. اما این ربطی به حل مشکل اکران عمومی ندارد. زیرا این فیلم در جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین جشنواره سینمایی هم اکران شد، اما در اکران عمومی به این بحران دچار گردید.
به گزارش میزان،این کارگردان جوان سینما درباره احتمال وجود اصلاحیه برای اکران فیلمش افزود: متاسفانه وضعیت دربارهٔ «دیدن این فیلم جرم است» فراتر از اعمال اصلاحیهها است. ظاهراً مشکل، با کلّ اثر است، نه فقط با آن سکانس و این پلان و فلان دیالوگ.
زهتابچیان درباره احتمال حضورش در جشنواره فیلم فجر امسال خاطرنشان کرد: بعید میدانم که فیلم دوّمم به جشنوارهٔ امسال برسد. چون فعلاً در مراحل اولیهٔ نگارش آن هستم.