دولت قبل در پارس جنوبی کلاف سردرگمی را تحویل داد
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: کسانی که می گویند فازهای پارس جنوبی پیشرفت ٥٠درصدی داشته است باید به آنها بگوی که کلاف سردرگم را به دولت بعدی تحویل دادند و حاضرم بصورت فنی این موضوع را ثابت کنم.
محمد مشکین فام امروز (یکشنبه، ١٧ اردیبهشت ماه) در نشست خبری با خبرنگاران درباره اظهارات برخی نامزدهای ریاست جمهوری که اعلام می کنند پارس جنوبی با پیشرفت ٥٠ درصدی به این دولت رسیده است و دولت یازدهم کار سختی برای به پایان رساندن آن نداشته است، اظهار کرد: فارغ از بحثهای سیاسی و انتخاباتی به این سوال پاسخ میدهم.
وی با اشاره به این که بیش از ٢٠ سال است که در شرکت نفت و گاز پارس حضور دارم و از اجرای نخستین فاز پارس جنوبی در این شرکت بودم، گفت: تحریم، سوء مدیریت و نبود ثبات مدیر را در پیمانکاران اصلی اجرای فازهای پارس جنوبی سبب شد اجرای کار در فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی به یک کلاف سردرگم تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری اظهارات آقای سوری (مدیرعامل اسبق شرکت نفت و گاز پارس) گفت: پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ END TEST (تست اول و آخر) است یعنی همکاران با توجه به شرایط تحریم و نبود تجهیزات مجبور بودند هر کالایی که به دستشان می رسد در این فازها استفاده کنند و این موضوع پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ پارس جنوبی را به یک کلاف سردگم تبدیل کرد.
وی به نقل از آقای سوری گفت: این یک واقعیت است که آقای سوری می گفت تصورمان این نبود که فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی راه اندازی شوند.
نصب ٢ سکوی فاز ١٤ تا پایان سال
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره روند توسعه فاز ١٤ پارس جنوبی گفت: تا پایان امسال، ٢ سکوی این فاز وارد مدار و یک میلیارد فوت مکعب گاز تولیدی این فاز به بخش خشکی منتقل می شود.
وی از برنامه شرکت نفت و گاز پارس برای کاهش فلرینگ در پارس جنوبی خبر داد و گفت: قرارداد جمع آوری گازهای همراه نفت پالایشگاه فازهای ٢ و ٣ بهزودی امضا میشود.
مشکین فام گفت: از هشت پالایشگاه پارس جنوبی، سه پالایشگاه هنوز به بهره بردار تحویل نشده است که تا پایان امسال تحویل میشود.
وی درباره مذاکرات ایران و قطر در حوزه پارس جنوبی عنوان کرد: دو کشور با هدف هماهنگی در امور و برداشت صیانتی، گاه مذاکراتی دارند اما به هیچ عنوان حق دخالت در روند توسعه میدانهای هم را ندارند.
دلیل حادثه دیدگی خط لوله فاز ١٩ در حال بررسی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره مشکلاتی که برای خطوط لوله پارس جنوبی در فازهای ١٦ و ١٩ اواخر پارسال ایجاد شده بود، نیز گفت: مشکل این خطوط ظرف ٢ ماه حل شد.
به گفته وی، هنوز دلیل آسیب دیدگی خط لوله فاز ١٩ مشخص نشده است و نفت و گاز پارس از همکاری پژوهشگاه صنعت نفت برای بررسی علت حادثه دیدگی استفاده می کند.
مشکین فام از بررسیها در بلوک مرزی فاز ١٢ به منظور امکانسنجی توسعه در این منطقه نیز خبر داد و یادآور شد: حمایت از پیمانکاران داخلی به طور جدی در دستور کار این شرکت قرار دارد.
دیگر میدانهای نفت و گاز پارس؛ فرزاد، گلشن، فردوسی و لایه نفتی
مشکین فام درباره دیگر میدانهایی که در برنامه کاری شرکت نفت و گاز پارس قرار دارد، به میدان فرزاد اشاره کرد و گفت: فرزاد B به این دلیل که بخش عمده آن در سمت ایران است و گاز مرغوب تری دارد، توسعه آن نسبت به فرزاد A در اولویت است.
وی گفت: قرار است برای این میدان، مشاور مهندسی بکار بگیریم و قرارداد MC نیز با پتروپارس امضا می کنیم؛ این میدان شبیه پارس جنوبی نیست و باید طراحی بنیادی و پایه خاص خود را داشته باشد.
مشکین فام ادامه داد: میدان های گلشن و فردوسی از آنجا که مشترک نیستند در اولویت کاری قرار ندارند و مذاکرات جدی درباره این میادین نداشته ایم.
وی گفت: لایه نفتی از ابتدا هم در اختیار نفت و گاز پارس بود که مدتی به صورت طرحی مستقل دنبال شد و دوباره با تصمیم وزیر نفت به این شرکت بازگشته است.
که کلاف سردرگم را به دولت بعدی تحویل دادند و حاضرم بصورت فنی این موضوع را ثابت کنم.